AmriFla.com

"Sea Devil": ribji življenjski cikel globokomorski ribič

Ribiški ribič - značilnosti videzaRibe "značilnosti morja" ali znanstveno evropski ribič predstavljajo družino rodovnikov. Večina članov te družine živijo v globoki vodi, kjer nimajo naravnih sovražnikov, zaradi česar je ta ribe eno izmed predstavnikov kroni prehranjevalne verige v svojem majhnem ekosistemu. Njegovo ime je dobilo tega predstavnika zaradi izjemno specifičnega videza in splošne agresivne linije obnašanja v flori.

Videz

Pojav "morske črte" se bistveno razlikuje od drugih predstavnikov razreda sevalnih rib, katerim pripada ta žival. Na splošno je mogoče izločiti več skupnih značilnosti, ki so značilne za vsakega ribiča:

  • velika in močna usta, napolnjena z ostrimi zobmi, da bi raztrgala tehtnice;
  • kratko telo;
  • prisotnost fluorescenčnega procesa na glavi;
  • igle v obliki plavuti.

Ribiški ribič živi globokoIme "morskih značilnosti" te ribe je bilo podano zaradi splošnega grozljivega vtisa. V ruskem jeziku najbližji idiom je "strašen kot pekel."

Skupna dolžina rib je približno 1,5-2 metra, teža - do 57 kilogramov. Telo je golo, prekrito s kožnimi procesi, blizu ust obstaja več plasti kože, ki se premikajo, ko se žival premika. Telo črna, rjava, redko belkasta. Ta videz daje "morsko črto" odlično preobleko. Stvar je skoraj neviden v debelem grmovju alg in na megleno dno.

Fluorescenčni proces ribičev

Njihovo ime so prejeli ribiči zaradi prisotnosti fluorescenčnega procesa na glavi. To telo zavzema izredno pomembno mesto v mehanizmu vitalne dejavnosti, saj služi kot vaba za hrano. Uporaba dodatka posameznik zase sama majhne ribe, nato pa jo poje. Od daleč, "značilnosti morja" je kot nekakšen ribič. V naravnem habitatu je ribič skoraj neviden, postopek na glavi pa je edini vir svetlobe in vidna točka.

Neposredno "ribiška palica" na sami glavi je prvi žleb hrbtne plavuti, deformiran in spremenjen. Dolžina tega procesa, znana tudi kot bolezen, je do 25% telesne dolžine "hudiča". Namestitev na glavi mu omogoča, da uspešno lovijo, privlači s pomočjo iluzije plena neposredno v usta. Globoko morski ribič je žarek rib, vendar ima malo drugega skupnega z drugimi predstavniki vrste.

Habitat

Deepwater ribiči imajo fluorescenčni procesHabitat "spaka" - globoko vodo, kjer je ta riba skoraj nobenih naravnih sovražnikov, zato je ribiče populacija precej velik. Na globoki vodi ni skoraj nobene bogate hrane, zaradi katere te ribe so se prilagodile, z rastjo fluorescentnega organa. Glavna sestavina obroka živali je majhna riba in raki. Volumetrična ustnica omogoča požiranje plena, ki je veliko večja od "hudiča".
Globoko morski ribič lahko lovi zasedo, čaka na plen na dnu. Močne pljučne plavuti, razširjene na koncu, omogočajo ribiču enostavno navigacijo na dnu, in splošno senčenje habitata zagotavlja nevidnost za druge ribe. Povprečna globina bivališča "morske črte" je 300-350 metrov, nekateri predstavniki družine živijo na globini 550 metrov.

Deepwater piercing je razširjen v Atlantskem oceanu, od obale Islandije do Gvinejskega morja. Nekateri ribiči so našli na območju črnomorskega vodnega območja. Na splošno ta žival raje hladne, globoke vode.

Življenjski slog in razmnoževanje

Ribič preživi večino svojega življenja v iskanju hrane, lovu ali leži na dnu blatnega dna. Ribe lahko celo skočijo na plen zaradi močnih plodnih plavuti. Te ene ribe in preživijo večino časa zunaj skupnosti vašega partnerja ali ne. Ko rodovitno starost doseže drstišče na območju Britanskih otokov ali Iberskega polotoka, spomladi in pozimi. Drstenje se zgodi pri največji globini, včasih doseže 2 tisoč metrov.

Interakcija z moškim

Ribiški ribič, imenovan v družbi "ribe s svetilko", je izredno dragocen cilj ribiške industrije. Njeno meso brez kosti se vrednoti v več svetovnih kuhinjah, predvsem v Franciji, kjer je "morsko dash" postreženo z belim vinom kot izjemno prestižna in statusna jed. V obdobju 2005-2014 je raven komercialnega ribolova na "morski progi" dosegla največji obseg. Rekordna številka proizvodnje pawlov je bila 33,2 tisoč ton. Ribolov poteka skozi pridneno vlečno mrežo, ki zajame večino posameznikov, zakopanih v mulju. Voditelji ribolova so Združeno kraljestvo in Francija.

Njena vloga je bila ugotovljena v takšnih panogah:

  • genetika - znanstveniki poskušajo sintetizirati fluorescentno snov, ki jo proizvajajo bakterije;
  • industrija - izredno dragoceno ribje meso;
  • ihtiologija - ribič je krona prehranjevalne verige v njegovem ekosistemu.

Po gurmanih je meso "morske črte" precej težko, vendar brez kosti in zelo hranljivo.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com