AmriFla.com

Kako izbrati pravo napo za kuhinjo: podrobnosti in nasvete

Kuhinjske napeStrop in stene v kuhinji ni mogoče enostavno očistiti od mastne saj, ki ostane po kuhanju. Sesek zmešan s prahom in daje kuhinji neurejen videz. Te težave lahko nastanejo, če uporabljate le prezračevalni sistem. Na srečo so bili izumljeni kuhinjski napki, ki ujamejo uhajanje in preprečujejo nastanek maščob na stenah in notranjih predmetih.

Izbira pokrovov

Naprava bo delovala učinkovito, odvisno od določenih meril, ki jih je treba upoštevati pri izbiri določenega modela. Pravilno izbrana možnost lahko zagotovi šestkratno ali desetkratno izmenjavo zraka. Najboljši med njimi imajo močne oboževalce, ki delujejo z več hitrosti. V tem primeru mora dežnik naprave popolnoma pokriti kuhalno ploščo.

Še eno pomembno merilo pri izbiri je raven hrupa. Vredno je izbrati modele s številom hrupa do 45 dB.

Prav tako je treba dati prednost možnosti, ki imajo visoko kakovostno osvetlitev delovnega območja s pomočjo LED ali halogenske žarnice.

Vrste modelov

Najprej je pomembno določiti telo modela. Sodobne naprave so naslednje:

 • Kupola.
 • Vgrajen.
 • Suspendirano.
 • Domini.
 • Otočka.

Kako namestiti napo v kuhinjiČe želite izvedeti, kako izbrati kuhinjsko napo za kuhinjo, lahko preberete ocene strank, ki večinoma dajejo prednost visečemu mehanizmu - tradicionalni možnosti, ki popolnoma ustreza sodobni notranjosti kuhinje. Naprava je nameščena neposredno nad kuhalno površino. Obesni model je enostaven za namestitev in ima nizko ceno. Pomanjkljivosti je mogoče pripisati nizki produktivnosti zaradi dejstva, da ta model deluje v načinu recirkulacije zraka. Idealno za majhne kuhinje s površino okoli 6 m².

Da ne boste pokvarili oblike kuhinje, lahko izberete vgrajen model, ki je pritrjen v notranjosti pohištva, na primer kuhinjski omari.

Kupola je v obliki dežnika in se pritrdi neposredno na steno. Namestitev tega ne bo težka naloga. Ta model ima visoko zmogljivost in široko paleto možnosti, odvisno od cene. So nagnjeni in vodoravni.

Najsodobnejša možnost je domino. Tak model je nameščen v pultu in je potisnjen šele, ko kuhalna plošča deluje. Stroški te ultramoderne risbe so približno 2-krat višji od alternativnih možnosti. Izvedba modela je primernejša za majhne kuhinje.

Odlična možnost za kuhinjsko dnevno sobo je stropna verzija, ki se nahaja nad kuhinjskim otokom. Ta naprava ima visoke zmogljivosti in precej velike razsežnosti.

Produktivnost naprave

Moderni pokrovčkiIzbira določenega modela mora temeljiti na prostornini kuhinje, v kateri bo nameščena. Izpušni sistem mora imeti potrebno moč za učinkovito odstranjevanje umazanega zraka in različnih škodljivih nečistot. Če želite ugotoviti, kateri učinek je primeren za kuhinjo, pomnožite višino prostora s svojo površino in pomnožite nastalo glasnost s faktorjem 12, kar je enako številu posodobitev zraka.

Posledična številka je najmanjša učinkovitost, zato morate izbrati napravo z majhno maržo.

Mere enot

Če želite izvedeti, kakšno vrsto pokrova lahko izberete za plinski štedilnik, morate najprej določiti dimenzije plošče in na podlagi tega že izbrati določen model. Toda, da umazani zrak in saj ne obidejo ventilatorja, Potrebno je izbrati pokrov, katerega širina je večja od širine plošče. Danes so modeli izdelani široko od 40 do 90 cm. Najbolj priljubljeni modeli so 50, 60, 90 cm.

Načelo delovanja

Izpušni sistem deluje na principu zračnega prezračevanja, ki prisilno odstranjuje neprijetne vonjave zraka, proizvode zgorevanja in izhlapevanja.

Modeli z recirkulacijo zraka

V zasebni hiši so najpogosteje izbrane različice z recirkulacijo zraka, da ne bi zgradili dodatnega odzračevalnega ventila.

Moderni kuhinjski napki

Tako je pokrov brez odprtine precej cenejši. Produktivnost takšnih možnosti je nižja zaradi dejstva, da preprosto krožijo zrak, ga vzamejo, čiščijo in dajejo nazaj.
Pokrovi, ki delujejo v recirkulacijskem načinu, tečejo zrak skozi ogljikove filtre in ga nato vrnejo nazaj v očiščeno stanje.

 • Pokrov za recirkulacijo je nameščen z dna ograjenega prostora in ga ne pušča iz prezračevalnega kanala.
 • Naprava deluje, drži toploto v kuhinji in ga ne vrže v gred, ki se na primer zgodi, ko je napa izvlečena.
 • Model z ogljikovim filtrom je mogoče kupiti po nižji ceni od standarda z odzračevanjem.
 • Namestitev ne zahteva posebnih veščin in izkušenj.

Glavne slabosti so:

 • Hrupno delo.
 • Vsakih 3-5 mesecev morate spremeniti filter material.

Tekoči pokrovi

Za stanovanja, v katerih je prezračevalni sistem, bodo najboljši rezultati modeli toka z zračnim ventilom vanj.

Ker je onesnaženi zrak izpuščen v prezračevalni sistem, ni potrebe po nakupu pokrova z ogljikovim filtrom. Dovolj je, če je nameščen preprost maščobni filter.

Glavne prednosti pretoka:

 • Odlična zmogljivost.
 • Nizka raven hrupa.
 • Zanesljivi filtri.

Škode naprave:

 • Zračni prostor, ki ga iz prostora iztisnemo iz prostora, je treba nadzorovati z zrakom iz ceste, ki je vroč poleti in hladno v zimskem času.
 • Če je kuhalna plošča ali štedilnik odmaknjen od prezračevanja, je potrebno zahtevno montažo.

Filtrirni sistem

Namestitev pokrova v kuhinjoSistem filtriranja je enostopenjski in dvostopenjski.

Filtru za enkratno uporabo ali večkratno uporabo se uporablja enostopenjski filter. Odstranljiva po zapiranju je izločena, v dvostopenjski izvedbi se spremeni le kaseta. V dvostopenjskem sistemu prva faza filtrira maščobo, druga pa čisti zrak. Filtri za enkratno uporabo je treba pogosto menjati, drugi pa veliko dlje.

Prezračevalne naprave

Ekstraktor lahko sprejme enega ali dva ventilatorja, ki jih napaja električna energija. Ko gre za izbiro kuhinjskega aparata, jih vodijo moč navijačev. Konec koncev je učinkovitost naprave odvisna od tega parametra. Ta parameter določa, koliko sistema lahko sistem v določenem časovnem obdobju izprazni. Učinkovitost sedanjih modelov se giblje od 180 do 700 kubičnih metrov na uro.

Odlična zmogljivost ima svoje pomanjkljivosti, na primer, pri delu, je dodeljena opazna raven hrupa. Toda takšni problemi so redki - pokrov praktično ne deluje na najvišji meji. Vključite ga v polni kapaciteti, če je hrana zgorela ali mleko teče.

Nadzorna plošča

Na pokrovu je nadzorna plošča. Lahko je dotik, tipka ali drsnik.

 • Upravljanje na dotik je zelo priročno. Dovolj je samo, da se dotaknete želenega dela plošče.
 • Tip drsnika krmili drsnik, ki se giblje na ravnini.
 • Tipka - vsak gumb je odgovoren za določeno dejanje.

Ekstraktor je lahko opremljen tudi s funkcijami, kot so ultrazvočni senzor vlažnosti, spalni časomer in elektronsko stikalo za hitrost.

Morda se je dotaknil dotikalnih plošč, vendar je vredno razmisliti - stanejo več.

Povezava s komunikacijami

Pravila za vgradnjo naporovČe želite kvalitativno izvleči pokrov, je pomembno, da ga pravilno priključite na prezračevalni sistem. Za povezavo so potrebne kratke povezave. Produktivnost je odvisna od kolenskega kolena. Vsak bend zmanjša učinkovitost za 5 odstotkov.

Večji je premer sten in likanje stene kanala, bolje deluje naprava. Toda udobno pri namestitvi valovitih cevi zmanjša produktivnost.

Svetovni proizvajalci

Pomembno je razmišljati o tem, kako izbrati napo v kuhinji. Nasveti strokovnjakov pravijo, da je bolje dati prednost svetovnim blagovnim znamkam, ki prodajajo drage kakovostne modele in proračunske možnosti. Bolje dati prednost takšnim podjetjem kot Bosch, Siemens, Hansa, Gorenje, Kronasteel (Krona), Samsung, Elikor. Vsi od njih so visoke kakovosti, razumne cene in odlične oblike.

Ko ste naredili samo enkrat uspešen nakup v kuhinji v obliki kakovostnega pokrova, dolgo časa ne smete skrbeti za čistočo zraka v sobi.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com