AmriFla.com

Kako izbrati dober hladilnik za vaš dom: strokovni nasveti

Kako izbrati dober hladilnik za vaš domHladilnik

- eden najpomembnejših gospodinjskih predmetov. Brez tega bi se naši izdelki zelo hitro pokvarili. Zato si vsi želimo, da je kakovostno in dolgotrajno delo, ne preveč hrupno in se prilega notranjosti. In za mnoge, najpomembnejši kriterij pri izbiri te kuhinje je cena.

Osnovni parametri hladilnih enot

Kako izbrati hladilnik za vaš dom: strokovno svetovanjePri nakupu morate upoštevati številne dejavnike in parametre. Na primer, zaželeno je kupiti modele z elektromehanskim nadzorom. Vendar pa so danes na ta način opremljene skoraj vse hladilne enote.

Najbolj ekonomičen razred porabe energije je A +++. Nadaljnje zmanjšanje je manj ekonomično (A ++, A +, B, C itd.) V navodilu je treba navesti raven hrupa. Če ni želje, da neprestano hodite z ušesnimi ušesi, naprava, ki ima več kot štirideset decibelov, ni priporočljiva.

Optimalni kompresor je pretvornik. Deluje tiho, varčuje z energijo in traja dlje kot druge. Pomemben odtenek: za hladilnik s takšnim kompresorjem morate kupiti napetostni regulator, saj bo naprava s hitrosti napetosti hitro neuspešna. Obstajajo različice hladilnikov z enim ali dvema kompresorjema.

Mere in prostornina komor

Kako izbrati dobro za dom: strokovno svetovanjeSedeži v enotah so lahko ene do šest. Najbolj priljubljeni so dvokomorski. Velikosti hladilnikov pri večini proizvajalcev so podobne, včasih se razlikujejo samo za nekaj centimetrov (to je enokomorne enote različnih proizvajalcev skoraj enake velikosti). Da zagotovite, da se hladilnik prilega svojemu namenu, ga morate skrbno izmeriti. V nasprotnem primeru se lahko pojavi problem, da enota ne more biti v prostoru, ki mu je dodeljen.

Volumen hladilnika se meri v litrih. Za družino treh ljudi je primeren 250-litrski model. Če je sestava družine pet ali šest ljudi, je najbolje izbrati agregat s kapaciteto 350 litrov.

V apartmaju za bachelorje, kjer se ohladi samo pivo in na vseh dovolj mini zamrzovalnih aparatih.

Vrste zamrznitve

Kako izbrati dober mini hladilnikObstaja več vrst zmrzali. To je termoelektrična, absorpcija, kompresor. Najbolj tiho je termoelektrična. Odmrzovanje je lahko kot ročno (če je odklopljeno iz omrežja, tako kot v starih dobrih sovjetskih enotah) in samodejno. Naprava z ročnim odtaljevanjem je ponavadi cenejša, vendar je sam proces odtaljevanja precej dolg in neprijetno. Če niste nerodni v skladih, priporočamo, da izberete hladilnik s sistemom za samodejno zamrzovanje (brez zmrzali).

Nekateri proizvajalci imajo na dnu komoro z zmrzovanjem, včasih sploh ni na voljo, to pomeni, da je samo en glavni predelek. Glede na velikost fotoaparata je lahko zelo različna. Včasih je zamrzovalnik lahko večji od tistega, na katerega smo navajeni. Seveda pa je večina časa glavna kamera večja, saj je za vsakdanje življenje bolj priročno.

Klimatski razred
Obstajajo štirje glavni podnebni razredi:

 • N. Predpostavlja delovanje naprave pri temperaturah od šestnajst do dvaindvajset stopinj. Za hišo je ta razred najpogosteje kupljen, saj je najbolj optimalen.
 • SN. Uporablja se pri temperaturah od deset do dvaindvajset stopinj. Kot vidimo, hladnejši razred. Primerno za sobe, v katerih je pozimi hladno.
 • ST. Za temperature od osemnajst do osemintrideset stopinj.
 • T. Enota za najbolj vročo podnebje. Uporablja se pri temperaturah od osemnajst do štiridesetih stopinj.

Merila za izbiro hladilnika

Kako izbrati dober hladilnik za vaš domV zvezi s tem je pomembno, kaj boste uporabljali s hladilnikom. Če želite preveč funkcionalne, ni potrebno (čeprav je odvisno od vrste dacha). Za hišo je bolje uporabiti modele z več funkcionalnosti. Na primer z nastavitvijo temperature, odpiranjem indikatorjev vrat, zaščito pred bakterijami, nadmazovanjem in drugimi koristnimi lastnostmi. Seveda bo cena neposredno sorazmerna s koeficientom "prefinjenosti".

Strokovnjaki svetujejo, da pri nakupu upoštevajo naslednje podrobnosti:

 • Police za lastno udobje morajo biti steklo.
 • Iz enote ne bi smeli potegniti vonja po kemiji. Če enota smrdi na kemijo, potem njegova kakovost pušča veliko želenega.
 • Ustrezno bo, če ima hladilnik kolesa. Tako je lažje premikati.
 • Ko so vrata zaprta, morajo biti tesnila čvrsta. In, seveda, ne bo poškodovan.
 • V nekaterih modelih obstaja možnost preureditve vrat na drugo stran. To pomeni, da so vrata odprla levo, jo lahko premaknete v desno. To je priročno pri preureditvi pohištva. In notranjost v kuhinji je drugačna za vse.
 • In, seveda, izbira barve. Tukaj komaj lahko ugotovimo, kaj je prav in kaj ni, ker ima vsak lasten okus.

Najboljši proizvajalci

Nekatere najbolj znane družbe, dobro uveljavljene na trgu s kakovostnimi izdelki:

 • Samsung;
 • Indesit;
 • Liebherr;
 • LG;
 • Bosch.

Če izberete od domačih proizvajalcev, lahko ostaneš pri ruski firmi "Turquoise" ali beloruski "Atlanti".

Dobri enodomni hladilniki stanejo v povprečju približno petnajst tisoč rubljev. Dva komora za hišo - približno petdeset tisoč. Vendar pa lahko enoto kupite veliko cenejšo, vendar pa bo kakovost ustrezna. Večdružinski funkcionalni modeli bodo stali okoli sto tisoč rubljev.

Hladilnik je pomembna enota za hišo in dacho ter za podjetja. Za našo civilizacijo je zelo pomembno. Zdaj obstaja veliko različnih vrst enot za zamrzovanje, v katerih je zlahka zmedeno. Toda, če upoštevate vsa priporočila, ne morete izbrati ustreznega hladilnika.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com