AmriFla.com

Scottish Fold - Scottish Fold: Opis pasme

Scottish FoldScottish Fold

- to je posebna žival v svetu mačk. Te mačke lahko imenujemo "ljudje", oni so ponos Škotov.

Scottish Fold mačke bodo postali dobri spremljevalci svojim mojstrom. Hoja na svežem zraku bo zelo koristna za hišne ljubljenčke. Moramo gledati samo, da je bila žival cepljena glede na starost. Kupi mu povodec in pas in navajen hodi.

Zgodovina videza mačk s stisnjenimi ušesi

Posebnosti pasme Scottish FoldZgodovina mačke se je začela z veselim dogodkom: v navadni škotski hlev je živela izjemna mačka Suzy. Ušesa te mačke so bile upognjene in je bila čista bela.

To bi živeli Susie vegetacijo, miši ulova, ampak pošteno zaslužen mleko pije, če je na poti je srečala pastirja z imenom William Ross. Bil je izreden pastir: ljubil je mačke.

Videti nenavadnega mačka, je William zagotovo želel kupiti takšno lepoto.

Kasneje, ko se je Suzy rodila mačka iz običajne mačke, je William pridobil eno od njih - mačko, ki jo je Snuks poklical. Ta mačka je kasneje William prestopil z britansko košarko. Iz te sindikate so se rodile mačke, ki se nahajajo na koščkih. Od njih je začel zacetek vzreje zloženih mačk.

Na začetku je bila ta pasma imenovana "lop-eared", potem pa je bila dodana beseda "škotska".

Suzie je bila mačka z dolgimi lasmi, nekateri pa imajo dolge lase. Če je eden od staršev imel kratka ušesa, so bile vse naslednje generacije rojene z visečimi ušesi. Če je bil eden od staršev dolgočasno, so ga naslednje generacije podedovali dolgi lasje. Genski pas je zelo močan pri predstavnikih te pasme.

Videz

Nastop Škotske FoldPoleg stisnjenih ušes se predstavnikom te pasme odlikuje prijetno videti debelo krzno. Izgleda kot pliš. Struktura škotske volne je enotna. Sprva je nemogoče določiti, kako se bo mučica ovratnega jastoga povečala: ušesa se začnejo spuščati šele v starosti 4 tednov.

 • Barva se spreminja.
 • Okrogla glava, dobro razvita čeljust.
 • Blazine vibriše so okrogle in rahlo štrleče - vidne na gobcu.
 • Oči so ogromne, široke, sferične. Barva v tonu glavne barve živali.
 • Nos je širok, podložen, nima pomembnega prehoda.
 • Mehki profili.
 • Ušesa z zaobljenimi konicami, spuščena.
 • Telo je mišičasto, velikost je večja od povprečja. Oblika telesa je okrogla.
 • Rep je normalne dolžine, konica repa je zaokrožena.
 • Tace so kratke, blazinice so zaokrožene.

Značilnosti znaka

Narava Fold CatsZložene mačke se ne razlikujejo zaradi hiperaktivnosti in eksploziven temperament. To so mirne, neomajene, samozavestne živali. Ti hišni ljubljenčki so zelo povezani z osebo. Radi bi sedeli poleg mojstra ali gledali, za svoja dejanja. Glas mačkanih mač je nenavaden. Ne izgleda kot navaden mravljinec. Malo škripanje. Nekdo pravi, da mačke Scottish Fold ne vedo, kako se meljejo. Verjetno ta izjava ni brez resnice.

Škotska mačja mačka včasih postane dve zadnji nogi. To se zgodi, ko mačka išče nekaj, ali nekaj, kar bi bilo presenečenje ali zmedo. Ta funkcija privlači fotografe in obstaja veliko mame in demotivatorjev, posvečenih temu položaju mačk.

Mački škotske gube so igriv in energičen. Če se hodi po hiši, v prisotnosti mucka, morate biti previdni in pazljivo paziti na noge. Lepo bi bilo, če bi kupili posebno posteljo ali hišo za vašega malega koščka. Scottish Fold mačke radi igrajo in igrajo. Kupujte igrače zanje: kroglice, loke, kroglice, miši.

Plemenske škotske gube

Reja Scottish Fold mačk domaReja Scottish Fold mačk ni brez izjeme in napake. Po začetnem razredčenju je bilo ugotovljeno, da so škotski prepognite mladiči rojeni od staršev iste pasme, so se v fiziologiji nekaterih odstopanj od pravil.

Bilo je preveč mehko "vlažno" krzno ali druge manifestacije mutacije.

Pozneje, razkrivajo pomanjkljivosti, rejci začeli prečkati zložene mačke s pryamouhimi. To je dalo pozitiven rezultat: mutacij in odstopanj ni bilo. Tako je v tem trenutku prepovedano prečkanje dveh mačjih mačk.

Sprva je škotska mačka prečkala eksotike. Iz teh zakonov so se rodili normalni mladički. Sčasoma pa je njihov rep prenehal delovati. Prišlo je do popolnega splenja vretenc, kar je povzročilo bolečine v hrbtu in spodnjem delu hrbta. Kasneje, od exotics kot starši zavrnil. Začeli so prečkati škote s pasmo britanske košarke.

Ko so se pojavili mladiči, je bilo opozorjeno, da so v primeru staršev z dolgimi lasmi mači z dedovanjem pridobile dolgo in debelo sherbity. Ampak še večja gostota volne so dosegli pri prehodu kratkodlake in dolgodlake živali.

Zdravje

Zdravje in bolezni Škotske sklopeŠkotske gube so dobro zdravje. Edina pomanjkljivost, ki jo povzroča kratkodlaka, so bolezni hrbtenice (osteohondrodistrofija). Znaki osteohondrofilije:

 • Lame.
 • Vezana hojo.
 • Neuporaba za skok.
 • Akutni odziv na dotik repa.
 • Nenadoma čuden videz živali.

Toda ta bolezen ni pogosta. Z dobro skrbjo in skrbnostjo bo življenjska doba Škotske zgrabljene mačke dvajset let.

Pomembno je spremljati čistočo ušes. Ušesa ne smejo imeti ploščice, kraste in lise. Če v ušesih ni značilnih pojavov, je treba hišnega ljubljenčka takoj pokazati veterinarju. Zdravnik bo predpisal potrebno zdravljenje, da bi pomagal hišnemu ljubljencu, da premaga bolezni.

Poleg tega je potrebno da bi bile oči čiste. Oči živali lahko očistite z borovo kislino ali običajno kuhano vodo.

Nasveti za vsebino

Vsebina Škotske zgibankeTe živali so zelo primerne za otroke. Ne bodo praskali, ugriznili ali poškodovali otroka.

Moral bi poučevati svojega otroka pravilno ravnati z živalmi in ne povzroča bolečine in neugodja. In potem bo škotska mačka postala zvest prijatelj in odličen sogovornik za igre glavnega otroka.

Ta pasma velja za eno najbolj inteligentnih. Skrivna škotska mačka je sposobna razlikovati nekatere ukaze. Z veseljem jih izpolnjuje. Ampak, kaj mačka ne želi storiti, je nemogoče prisiliti k izpolnitvi.
Zavrnitve te ali tiste ekipe ali dejanja ni mogoče odpraviti.

Te mačke so precej čiste. Na pladenj je enostavno navajati. Na istem mestu tudi kleče kremplje.

Značilnosti hranjenja Scottish Fold mačk

Hranjenje škotskih zgrabljenih mačkZa polni delovni čas mora biti hišni ljubljenec poln. Hrana in voda sta vedno v koritu. Mačka ali mačka se lahko v vsakem trenutku počutijo lačni in jo takoj ugasnejo.

Hrano hišnega ljubljenčka lahko sestavljajo naravni izdelki ali kakovostno pripravljene hrane.

V primeru naravne hrane je treba v prihodnosti pripraviti takšno izdelkov:

 • Lean meso (puranje, govedina, piščanec).
 • Stranski proizvodi.
 • Jetra.
 • Morske ribe (rečne ribe štejejo za škotske škatle).
 • Kuharski sir.
 • Sir.
 • Kashi.
 • Surovo jajce.
 • Zelenjava.

Škotsko zložljivo kontraindicirano:

 • Svinjina.
 • Jagnje.
 • Krompir.
 • Fižol.
 • Čebula.

Če izberete pripravljeno hrano, morate kupiti vrhunsko hrano. Vsebuje vse potrebne vitamini in mikroelementi, ki so tako uporabne za zložene mačke. Takšna hrana praviloma ne povzroča alergij, kar je nedvomno tudi odličen dejavnik za njegovo nabavo in porabo.

Izbira mucka

Izbira mucka Scottish FoldVsa mačka je razdeljena na tri kategorije: hišne, pasme in razstavne razrede. Vse te vode so drugačne po ceni. Najbolje je, da kupite mucka v specializiranih drevesnicah. Priporočena starost za nakup mucka - dvanajst tednov.

V tej starosti je potrebno znaki čistokrvnosti. In enostavno je določiti odstopanja v razvoju, če obstajajo. Poleg tega se v tej starosti mucka hrani samozavestno in neodvisno.

Če je namen nakupa mucka sodelovati na razstavah v razstavnih razredih, je priporočljivo kupiti žival v starosti enega leta. V tej starosti so značilnosti čiste pasme že popolnoma razločljive.

Pri nakupu majhnega mucka ne pozabite vprašati žlahtnitelja, kaj je bil mucka ves čas hranjen. Prenos v novo krmo, v prvih dneh po videzu mucka v hiši, je nezaželen. Tak eksperiment lahko povzroči bolezni prebavnega sistema mucek, ki tragično vplivajo na njegovo aklimatizacijo v novo in tujec, vendar v sobi.

Kittens škotski krat hranijo v presledkih štirikrat na dan. To jim omogoča pridobiti težo. Ko muceka doseže starost osem mesecev, jo lahko prenesete na dva obroka na dan.

Pridobivanje potomcev

Kot smo že omenili, pari iste pasme, za parjenje ni dovoljeno. Prepovedano je parjenje med rejci. To lahko privede do rojstva slabše živali z genetskimi mutacijami, povezanimi z boleznimi hrustanca in okostja.

Za parjenje je bolje izbrati mačko in mačko z ravno nogo. Ali, nasprotno. Včasih scoti škofov prečkajo s predstavniki pasme British Shorthair. To daje odlično potomstvo.

Pičke so pripravljene za razmnoževanje že v starosti osmih mesecev. Toda ne hitite, v tej starosti mačke niso precej močne. Bolje je, da odvežete mucka v starosti leta in pol ali kasneje. Potem se telo lahko spopade z nosečnostjo in porodom.

Nosečnost mačka Scottish, traja 58-78 dni. Mačka ima od enega do štirih mačk. Ampak, nemogoče je določiti, koliko jih bo postalo mrtvo.

Okot, to je porodu, se nadaljuje na dan. Ampak, najpogosteje tečejo veliko hitreje. Če je mati po rojstvu, moramo biti blizu mačke, da se ne počuti grozno in mirno.

Skrb za Scottish Fold

Ni težko skrbeti za škotsko mačko. Potrebno je, da redno počistite lase, pregledate ušesa in oči. Lahko si opereš svojega hišnega ljubljenčka, vendar to storite le v nujnih primerih - če je žival zelo onesnažena. Potrebno je spremljati dolžino krempljev. Poskusite organizirati prijeten dopust za mačko. Hrana in voda bi morali biti dovolj. Igrače morajo biti vedno na voljo.

Nekatere odtenke skrbi za živali

Ustrezna skrb za škotsko skrinjoBrez izdelkov, slicker: to ne prinaša nobenih koristi in lahko pokvari videz hišnim ljubljenčkom. Škotski krat ušesa so večje kopičenje žvepla, kot ušesa drugih mačk, zato skrbno paziti na čistočo ušes in v času, da bi jih očistili, opazovanje zelo previdni. Tudi oči živali zahtevajo posebno pozornost. Očistiti ga je treba po potrebi, vendar vsaj enkrat na teden.

Raznolikost Stotishove gube je satovje Scotty Straight. Te mačke nimajo prostora za ušesa, pa vse druge funkcije (lica, noge in rep, kot tudi obliko glave), so značilnost pasme škotski krat. Njihovo krzno ni dolga, vendar se ušesa tako kot navadne mačke.

Potrebne gospodinjske predmete

 • Sklede za hrano in vodo.
 • Stolpec - praska.
 • Čopič za volno (ne zapečen). Lahko kupite posebno rokavico s konicami za volno.
 • Pladenj, za upravljanje z naravnimi potrebami.
 • Nošenje (košarica ali posebna škatla).
 • Igrače.

Vsi ti predmeti bodo pomagali lastniku, da bi kakovostno izboljšal skrb za puhastega hišnega ljubljenčka.

Pridobivanje Scottish Fold, ali z drugimi besedami - škotski krat, lastnik prejme nežen, ljubeč hišnega ljubljenčka, ki bydet obdaril svojo nežnost vseh družinskih članov, brez izjeme. Ta inteligentna in očarljiva zver bo vaš najboljši nakup.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com