AmriFla.com

Inkubacija raca jajčec doma

Kako in kdaj postaviti jajcaNarava je določena tako, da se mora postopek odvzema mladih račkov ukvarjati neposredno z raco. Vendar pa ni vedno kapriciozna ptica sedi na jajcih. Tukaj znanost prihaja do reševanja. Sodobne tehnologije

s pomočjo posebnih inkubatorjev omogočajo umetno odstranjevanje mladih ptic.

Značilnosti inkubacijskega procesa

Razlika med rajsko jajce in drugimi pticami je njihova vsebnost maščob. Poleg tega se razlikujejo po velikosti in velikosti. V tem pogledu se inkubacijsko obdobje poveča na mesec. Da je pravilna duck doma, morate upoštevati vse zahteve:

 • Kako jesti jajceupoštevajte pravilen način shranjevanja;
 • race, ptice so vodne ptice, zato perje mokre ptice dvignejo blato, ki se prenaša v jajca. Ko jih izberete, jih je treba previdno brisati, tako da ne prekrijejo plesni s površine. To je potrebno za preprečevanje okužbe;
 • glavni pogoj za nastanek raca je razpoložljivost oplojenega jajca. V ta namen je en moški pritrjen na štiri race. Starost ptic mora biti enaka ali pa je lahko drek nekoliko starejši;
 • Inkubacija rakovih jajc je treba uskladiti s temperaturnim režimom. Potreba po opazovanju temperature je potrebna za zmanjšanje stopnje smrtnosti duck.

Izbira materiala

Kako sklepati raca v inkubatorju? Inkubacija rakovih jajc zahteva skrbno upoštevanje skladnosti z vsemi pravili:

 • V prostoru, kjer se nahaja inkubator, je treba upoštevati pravo temperaturo, približno 15 stopinj. Pomemben dejavnik je raven vlažnosti, ki mora biti 50-70%. Za določitev teh kazalnikov je treba pridobiti ustrezne instrumente;
 • Material, ki ga je treba vlivati, je treba stalno obračati. To je potrebno, da se zarodek pač oblikuje v središču in se ne drži lupine;
 • pogoj za pridobitev zdravih račkov je pravilna izbira materiala, ki naj bi bil zastavljen. Pregledovanje in zavračanje okvarjenih jajc z razpokami ali brez ovalne oblike;
 • Brez indoutok jajca, ki se lahko shranjenih do 15 dni, so vsi ostali hranijo največ pet, da ohranijo svojo svežino;

Izbrani material se razkuži v manganski vodi, kjer pade jajce. Če umazanija ostane po izpiranju, jo očistite s čopičem. Nato jih položite na raztegnjeno krpo, dokler ne pride do popolnega sušenja. Izbrani vzorci se postavijo vodoravno v škatlo.

Polnjenje jajc v inkubatorju

Jajčna raca za zaznamovanje v inkubatorju:

 • Pravila za polaganje jajc v inkubatorjuna površini ne sme biti razpok in vidnih okvar;
 • površina lupine je gladka;
 • jasna skladnost z ovalno obliko;
 • najmanjša teža je 7 gramov in največja teža je 100 gramov;
 • material mora biti čisti, v nasprotnem primeru bodo klice prodrle skozi lupino in tam začele razvijati.

Inkubator mora biti specializiran za vzrejne race. Prostor je dobro osvetljen, tako da se postopek valjenja doma ne razlikuje od pogojev v gnezdu.

Z uporabo ovoskopa določite lokacijo zračne blazinice. Pri polaganju v inkubatorju je treba usmeriti navzgor. To mesto je praviloma označeno s svinčnikom, da se opazuje njegovo povečanje.

Nekateri strokovnjaki svetujte, naj se jajca postavijo v vodoravni položaj, da bi povečali prostor za prihodnje rake, kar lahko poveča njihovo preživetje.

Inkubacija raca jajc zahteva njihovo obračanje enkrat na dan, da se zagotovi enaka temperatura njihove površine. Če ta pogoj ni izpolnjen, se lahko bodoči pač pojavijo z napako. Ker so racke vodne ptice, inkubacija rakovih jajc omogoča, da jih razpršimo z vodo.

Temperatura inkubacije

Temperatura v inkubatorju za raca jajca je v celoti odvisna od časovnega sklepanja:

 • Kako so jajca inkubiranaNajprej sedem dni inkubacije rakovih jajc je najpomembnejše. Temperatura se mora strogo držati 38 stopinj. Vlažnost je 70%. Po enem tednu se temperatura pade za stopnjo in vlago za 10%;
 • trideseti dan je čas za gonjenje. Temperatura je v območju 35-36 stopinj, vlaga pa doseže 90%. Vse to je potrebno za pospešitev sproščanja piščancev;
 • z namenom gašenja duck, po videzu, se temperatura spremeni za eno uro do trideset stopinj. Morda je uporaba vode, katere temperatura ni nižja od sobne temperature.

Med delovanjem inkubatorja, da bi dosegli določeno vlažnost, se v inkubatorsko komoro vstavijo posode, napolnjene z vodo. Pred-vre, da se ne pojavi plesen. Če je treba vlažnost znižati, se za ta namen uporabijo sušilci.

Prezračevanje
Prezračevanje je zelo pomembno v inkubacijskem procesu, saj raca jajca zahtevajo povečano oskrbo s kisikom. Zato med razmnoževanjem rac, komora je pogosto prezračevana. Čas odpiranja fotoaparata ni daljši od 20 minut. Upoštevati je treba, da mora biti temperatura okolice zunaj posode najmanj 25 stopinj. Zračenje ne sme znižati temperature v inkubatorju pod 30 stopinj.

Faze inkubacije doma

Z vzrejanjem raca doma, je treba spomniti, da je treba uporabljena jajca nujno oploditi. To se imenuje prva faza inkubacije.

Drugi je neposredno v inkubatorju, v prvem tednu. V tej fazi se začne pač začeti oblikovati notranja struktura telesa, se pojavi srčni utrip. V tem obdobju, Pomembno je, da se očitno vzdržuje temperaturni režim, da se ne zmanjša.

Tretja stopnja je oblikovanje okostja pač. Pri tem je treba posebno pozornost nameniti dobrem prezračevanju inkubacijske komore. Če je potrebno, naredite nove luknje.

Za četrto fazo inkubacije je značilno povečanje temperature v samem jajčniku. Ob upoštevanju tega se temperatura v prostoru inkubatorja spremeni v eno smer v smeri zmanjšanja.

Na zadnji stopnji prodira površina lupine in lopute. Da bi olajšali svoje delo, poskušajte zmanjšati temperaturo in povečati odstotek vlažnosti v inkubatorju. Ne morete pomagati mladim živalim, to lahko poškoduje.

Če med odvzemom piščancev pride do okvare, potem lahko uporabite zdravilo formalin.

Napake začetnikov

Zunaj se zdi, da je proces inkubacije preprost, v praksi pa začetniki naredijo veliko napak:

 • Inkubacija rakovih jajcpri izbiri črede je treba osebke takoj zavreči, saj bo to vplivalo na zdravje mladih;
 • Material iz inkubatorja je treba zbrati aprila. Kasneje je uporaba nezaželena;
 • hrana staršev mora biti na visoki ravni. V nasprotnem primeru se lahko prihodnje race raste s prirojeno distrofija ali šibkih notranjih organov;
 • pred polaganjem jajc v inkubatorju ne smete stati več kot teden dni. Obstaja verjetnost smrti mladih živali;
 • V inkubacijski komori je treba stalno opazovati higieno. Če bo bodoči okuženi okužen, se bo izrazil kot ne-zdravilni pepel;
 • strogo spoštovanje temperaturnega režima, katerega kršitev vodi do smrti duck;
 • je pomembno upoštevati stopnjo vlažnosti. Mladi se lahko utopijo v primeru svojega presežka.

Plemenske race doma, z uporabo inkubatorja, so zelo koristne. Duck meso je okusno in hranljivo. Če upoštevate vsa pravila da odstranite mlade živali, nato pa v drugem letu lahko dosežete precej dostojne rezultate.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com