AmriFla.com

Do katerih starosti psi rastejo, fiziološki razvoj

Kako ugotoviti, koliko mladiča rasteMnogo ljudi ljubi pse zelo. Skoraj vsi mlajši otroci so prosili, da imajo psa. Ko se pojavi vprašanje, kako vzeti štirinoželjski hišni ljubljenček, se vsi sprašujejo, kakšna pasma bo njihov mali prijatelj. Jasno je, če potrebujete posameznika, da zaščitite hišo, potem pasma Chihuahua ne bo ustrezala vam.

Vsaka pasma ima svoj značaj. Obstajajo agresivne, fleksibilne, igrivosti. Vse je jasno, vzemite črednega kuža, poglejte, kakšne starše ali predstavnike te pasme. Toda, če bi se mladiček pobral z ulice, kakšna bo rast psa, bo mogoče le nekaj časa odkriti.

Do katere starosti rastejo psi?

Do kakšnega obdobja je žival štel za kuža?

V razvoju je več stopenj:

 1. Embrionalni. Šteje se za ključno obdobje v nastanku. Določa vse osnovne lastnosti bodočega psa. Genetski podatki prehajajo iz generacije v generacijo. Najprej, pri izbiri mladička, pedigri pes gleda na rodovnik, prestiž rejcev.
 2. Črpanje. Prvi mesec in pol od rojstva. Rejci sledijo hranjenju, razvoju in dobrem počutju mladičev. Do meseca so mladički imeli vse zunanje značilnosti svoje pasme. Povečajte težo 5-6 krat. Razlike v spolu so razvidne.
 3. Ko je mladiček povsem zraselMladički. Obdobje aktivne rasti. Oblikovanje stalnih zob. Najboljši čas za začetek izobraževanja. Prihodnji lastniki poskušajo vzeti hišne ljubljenčke v tej fazi razvoja.
 4. Mladi. Čas od 6 do 1 leta. Najstniki še naprej intenzivno rastejo. V tem času so jasno vidne posamezne značilnosti razvoja psov različnih pasem.
 5. Mladi pes. Upošteva se od enega leta do treh let. Mnogi posamezniki v tem času popolnoma dokončajo oblikovanje telesa.

Več podrobnosti o razvoju v vsaki fazi

Zakaj je treba prve mesece skrbno spremljati prehrana. Čas črpalke Za mladičke je pomembno, da z mlekom mati dobijo vse potrebne elemente. Po mesecu ženske ni dovoljeno hraniti. Čas je, da odrastejo in raznolika prehrana hranjenja.

Stroge norme, tabele za razvoj štirikolesnikov ne obstajajo. Kljub temu obstajajo splošne norme za posameznike določene pasme. Predstavniki velikih pasem rastejo nekaj dlje kot njihovi majhni kolegi.

Tubularne kosti prenehajo razvijati za šest mesecev. V tem času mora pes dvakrat odrasti (vihra) in pridobiti težo trikrat več kot mesec dni. Če iz nekega razloga cevi za cevi nimajo dovolj časa za pravilno oblikovanje, bo hišni ljubljenček ostal z motnjami. In te fiziološke lastnosti ni mogoče določiti. Takšna oseba se zavrne, to pomeni, da ne more nikoli sodelovati na tekmovanjih ali razstavah.

Odrasli mladičkiTo obdobje za rast je šele gor. Šest mesecev so mladički smešni. Hitro rastejo tace in ušesa. In ušesa se hitro oblikujejo v zreli obliki. V majhni starosti je večina psov razkosana.

Rezultat. V prvih šestih mesecih življenja lastniki strogo sledijo prehrani in dobrem počutju, izvajajo se vse vrste preventivnih cepljenj. Zaščitite pred boleznijo. Odločilni čas za nastanek kostnega okostja.

Stanje mladih zaznamuje razvoj v širini. Ravni kosti prsi rastejo. Ta proces poteka v šestih mesecih in nadalje do skoraj treh let. V treh letih je mogoče z gotovostjo povedati, da je vaš hišni ljubljenec popolnoma oblikovan.

Pri majhnih predstavnikih se proces popolne formacije konča precej hitreje.
Stopi rast, prvi je viskozen. Strokovnjaki, ki vedo, svetujejo, naj najprej vzgajajo psa, začnejo zrelost. Šele po tem, da vzgaja potomce.

Do katere starosti rastejo psi? Ljudje, ki so resno vpleteni v plemenske pasme, nadzorujejo proces rasti ne po oči. Zapišite podatke o kazalnikih:

 • rast;
 • teža;
 • višina v vihru;
 • Prostornina prsnega koša;
 • meritve okončin.

Zapisi se opravijo v prvem letu vsakih 10 dni, nato pa do starosti treh let je dovolj, da jih spremljajo enkrat na mesec.

Hranjenje kuža

V idealnem primeru bi moral biti hranilni obrok za vsakega psa lasten in ga morajo razviti kinologi. Obstaja več možnosti za kaj in kako se hraniti.

V starosti do treh mesecev dobi hrano 5-6 krat na dan. Od 3 do 6 poskusite zmanjšati vnos krme do štirikrat. Od šestih mesecev usposabljanja jesti dvakrat na dan, kot odrasla oseba.

Kaj dati: naravna hrana ali hrana? Izbira hranjenja je za lastnika.

Kako hraniti mladičkePri izbiri suhe hrane skrbno poglejte, kakšne vrste kamnov je, in starost živali. Proizvajalci upoštevajo te dve točki in še manjše odtenke. Pravilna izbira bo vašemu hišnemu ljubljencu zagotovila uravnoteženo prehrano in posledično sorazmeren razvoj.

Mišična masa začne zaposlovati od šestih mesecev. Več beljakovin, vitaminov, makrov in mikrohranil. Pripravljene mešanice poenostavijo nalogo mojstra pri iskanju vitamina.

Glavna stvar, ki si jo je treba zapomniti, kadar jeste naravno:

 1. Vsa hrana mora biti redka, pusto, zmerno slana, ne preveč dimljena.
 2. Meso in ribe je treba kuhati. V surovem stanju so lahko ti proizvodi okuženi s helminthic invazijami.
 3. Kosti praktično niso prebavljene. Priporočljivo je, da jih ne daste.
 4. Sladka za izključitev.
 5. Hrana mora biti topla za dobro prebavo in se izogniti neprijetnim posledicam s prebavilnim traktom.
Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com