AmriFla.com

Domači afriški pritlikavec jež

Afriški pritlikavec ježČlovek je že več stoletij izbral hišne ljubljenčke kot prijatelje. Nekdo ima papagaje in mačke, nekdo raje psi ali ljubki glodalci.

Zdaj so nenavadne in celo eksotične živali zelo priljubljene, na primer, Afriški pigmatični jež. To vrsto so strokovnjaki umetno umaknili, da bi ljudem omogočili hišo takšnih živali.

Upoštevati je treba tako Dekorativni jež - hibridna domača oblika, zato ga v nobenem primeru ne sme sprostiti v svobodo, ne more preživeti v naravnem okolju divjih prednikov.

Opis

Domači pritlikavec ježAfriški pigmatični hedgeh je grozen lepa majhna majhna žival, zlepljen z mehkimi iglami. Če ste videli slike teh bitij ali se celo srečali v živo, potem se zavedate, da so zmožni premagati srce skoraj vsake osebe na prvi pogled.

Rdeče ježi so zelo družabne in prijazne živali, zlasti v odnosu do ljudi. Hitro postanejo pritrjeni na svojega novega mojstra in njegovo celotno družino.

Takšno zver se lahko varno shranjuje v eni kopiji, ne potrebuje sorodnikov ali pa par, da se počutijo kot doma. Ampak, če se odločite, da ima ena in dve ali več živali te vrste, je potrebno vedeti, da mora imeti vsaka jež svojo posebno hišo, ali se lahko močno prepirajo in celo piha med seboj.

Jože so rojeni zelo majhni, nato pa hitro rastejo. Tudi odrasli pritlikavci hedgehogov se ne razlikujejo po velikosti, dosežejo največ 20 cm dolg, s težo tristo petdeset in petsto gramov.

Od divjih ježev se afriškim razlikuje ne samo zaradi dejstva, da niso primerni za življenje v naravi, ampak tudi:

  • Njegov videz.
  • Potrebe.
  • Znak in temper.
  • Vedenje.
  • Potrebni pogoji pripora.

Kar je bil afriški ježGlavna razlika med brezplačnimi sodelavci je nezmožnost dekorativnih ježa, da se zaviha in belega trebuha.

Evropski rejci so dolgo delali na ustvarjanju te pasme in konec dvajsetega stoletja, in sicer leta 1995, še vedno dosegli uspeh.

Nastala vrsta je bila imenovana pritlikavi afriški jež in je hitro začela pridobivati ​​priljubljenost med odraslimi in otroki. Ker je barva teh ljubkih bitij pretežno bela, jih mnogi imenujejo beli jež.

Afriških ježev ne moremo imenovati dolgoživ, v povprečju jih živeti nekje približno pet let. V primerjavi z divjimi bratranci to ni veliko, saj preživijo enako v divjih pogojih, v domačih pa lahko traja tudi do deset let. Rejci pri prodaji pritlikavih ježi pogosto razložiti, kako pravilno skrbeti za te male živali, in če boste sledili vseh priporočil in nasvetov, da ima vaš ljubljenček bodo živeli dlje, in da je šest do osem let.

Znak in narava

Afriški ježNe morete dati splošnega opisa te vrste domačih živali, vsak afriški jež je posamičen in ima svoj značaj in značaj.

Nekatere živali raje tišine in osamljenosti, drugi radi komunicirajo z ljudmi in so v središču pozornosti. Seveda je med vsemi predstavniki te vrste ena skupna značilnost, da ljudje dobro ravnajo in ne kažejo agresije, če niso užaljeni.

Afriški jezi ljubezen, ko so grizli in stisnjeni, vendar, če vaš ljubljenček raje preživijo svoj čas v njegovi hiši in ne zelo vesel, da napadi na njegovo mirno zabavo, morate poskusiti, da bi dobili svoje spoštovanje in ljubezen.

Pri nakupu te živali bodite pozorni na hedgehogove, ki sami izražajo željo po komuniciranju in vam priskrbijo v roke. Ker, če dobiš bukev, bo problematično, da se z njim povežete in dobite njegovo lokacijo. Večina pritlikavih hedgehogov - mirna in prijazna bitja, vendar včasih, med njimi, obstajajo tudi upognjena ali upodna bitja. Takšni predstavniki te vrste bodo poskušali pobegniti in grižiti ali šepati, če jih poskušajo pobrati.

Okrasni pritlikavec Jež vam daje občutek topline in udobja, in tudi optimistično razpoloženje. Za nakup te spektakularne in nenavadne zveri, štiri do pet tisoč rubljev.

Vsebina doma
Vzdrževanje v hiši ali stanovanju afriškega ježaAfriški pritlikavec jež - pasma vzrejena posebej za hrambo v hiši ali stanovanju. Potrebuje skrb in preživi takšno živalsko sposobno samo človeka, v divji naravi teh bitij ni primernega kraja.

Ko kupite takega hišnega ljubljenčka, ga takoj ne obremenite z vašo pozornostjo in pustite, da celotna družina stisne žival. Nova hiša, ljudje in vonji lahko povzročijo stres v ježu.

Za začetek naj se navadi na novo okolje, ki hišnemu ljubljenčku omogoča mir in tišino. Adaptacija živali bo trajala približno en teden. V tem času vam ni treba dolgo hraniti v rokah ali se poskušati igrati z njim.

Kako izbrati kraj za hišo

Kraj za afriško dedno hišoPred nakupom afriškega ježa premislite, kam boste postavili kletko. Mesto mora biti udobno za živali in ne povzroča nevšečnosti. Močni osnutki lahko povzročijo prehlad in neposredna sončna svetloba lahko povzroči toplotni šok.

Vse to negativno vpliva na zdravje živali in lahko vodi do smrti ali hude bolezni.

Zato v nobenem primeru ne postavljajte kletke na okensko polico, to je eno izmed najbolj žalostnih krajev, ki jih lahko izberete pri namestitvi afriškega ježa.

Ježevci - nočne živali, Vrh njihovega delovanja je v temnem času dneva. Zato, da ne moti njegovih šepetanj in ponoči teče v kletki, čim dlje od postelje ali celo v drugo sobo.

Kako izbrati primerno hišo

Hiša za pritlikavega ježaKot hiša ni treba kupiti kletke, temveč bo prav tako primerno terarij iz plastike ali stekla.

Pri izbiri bodite pozorni na spodnji predel, ne sme biti manjši od šestdesetih in šestdeset centimetrov. Stene bi morale biti višje od trideset centimetrov in dovolj spolzke, da živali ne bi mogle izhajati iz svoje hiše in pobegniti.

Prav tako je lahko enostavno zaprt z vrha, plastični terarijumi imajo pokrov, lahko pa si sami naredite za steklo.

Če terarij vam ni všeč, se bo navadila na kletko za kunce, bodo ježi tudi dovolj udobno v njej. Pred nakupom se prepričajte, da vpogleda v kletko - tla ne sme sestavljen iz palic, kot majhna žival vedno sodijo med njimi, in ne bo mogel normalno premikati. Prav tako bodite pozorni na stene, če so palice preveč velike vrzeli, ježa preprosto zaljubljen, ali pa izberite in pobegnil.

Afriški jezi so zelo čisti in raje obiščejo stranišče na istem mestu. Zato je treba urediti pladenj ježa, majhna škatla, napolnjena z žagovino, bo popolnoma ustrezala. Vsak dan ga bo treba očistiti. Uporabite breze ali Aspen ostružkov, vendar cedra žagovina ne bo delovalo - to je nevarno za zdravje jež, saj lahko povzroči alergijsko reakcijo. Tudi za ježni WC se pogosto uporabljajo mačke.

Ne pozabite očistiti kletke, to naredite vsaj enkrat na teden. Uporabite blagi detergent, brez agresivnih in močno vonjav sestavin. Dekorativni ježi so odlični ljubitelji igranja in zelo radi vseh vrst igrač. Lastniki takšnih živali svetujejo, da se navadijo na blago za mačke, na primer, zvonasta plastična žoga bo imela ježa na duši.

Afriške žuželke so odlične ljubitelje okusne in gosto hrano, zato so nagnjeni k prehrani in debelosti. Sama po sebi vodijo pasivni življenjski slog, zato je v svoji hiši priporočljivo namestiti posebno palico za glodalce. Žival bo z veseljem zagnala v njem, in to bo vplivalo na njegovo fizično obliko. Izberite napravo s premerom najmanj trideset centimetrov.

Obrok

Afriški ježni obrokiV 21. stoletju razmišljam o tem, kaj jesti afriškega ježa ni potrebno. So dobri pri prehrani mačke s hrano. Pazite na sestavo - ne sme vsebovati škrobnih proizvodov, kot so koruza ali krompir.

Tudi te živali so kontraindicirane:

  • Mlečni izdelki.
  • Suho sadje.
  • Izdelki, ki vsebujejo kisline: ananas, citrus, česen, čebula itd.
  • Avokado - hedgehog se lahko zastrupi s tem plodom, zato je bolje, da ne tvegate in ne vključite v prehrano.
  • Oreški in semena v lupini. Lahko poškoduje usta ali pokvari zobe.

Jedi ježev enostavno in prijetno. Taka zver lahko prinese udobje v vaš dom in postane pravi favorit za otroke in odrasle.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com