AmriFla.com

Akvarijski morski pes catfang pangasius

Akvarijski somAkvaristi poskušajo svoje ljubljenčke ustvariti čim bližje naravnemu okolju. Za vlogo hišnih ljubljenčkov so primerne za skoraj vse vrste akvarijskih rib. Nekateri raje tihi, neurejeni akvarijski prebivalci, poznavalci eksotične pasme v svojih akvarijih piranah in dekorativnih morskih psov. Slednji vključujejo morski akvarij morskega psa ali sok pangasius.

Opis

Pangasius ima več imen. Rejci jo imenujejo sladkovodni morski pes ali sijamski som. V naravnem okolju lahko ribe najdemo v regijah jugovzhodne Azije, v sladkovodnih vodah Laosa, Tajske in Vietnama. V naravi se pangasius šteje za komercialno ribe, ima meso odlične okusne lastnosti.

Soma imajo gladko telo, gosto telo in brez lusk. Glava trikotna, rahlo sploščena. Gobec morski som je zelo podoben gobca morskega psa, trikotna hrbtna plavut krepi samo podobnost. Na obeh straneh ušesa soma so brki, oči, precej okrogle in velike. Equina razdeljen na dva mešičke, barva rib pretežno srebro odtenek, ležijo na stranskih telo podolgovato traku lamel v so temno rjave, včasih črna.

Ribe spreminjajo barve, ko starajo, na primer v odrasli osebki v celoti s časovnimi trakovi. Iz srebrne barve se riba postopoma pretvori v temnejšo, pogosto črno barvo, le trebuh ostane srebrn.

Plavuti v mladih prozorno Osnovna barva je svetlo sive barve, pri odraslih plavuti sivo-modre barve, imajo srebrno obrobo.

V naravnem okolju Pangasius lahko rastejo precej velika, približno 100 cm. Akvarij podvrsta zraste do 50-60 cm. Siam som se šteje, da imajo dolgo življenjsko dobo, živijo približno 20 let.

Znak rib

Kljub dejstvu, da imajo ribe miren in miren odnos, je treba skrbno izbrati svoje sosede. Shark som je zelo sramežljiv, je imel slab vid, tako da je treba pojasniti, da ostale družinske člane in goste, da knock na akvarijsko steklo ne bo prestrašil ribe. Pangasius se boji ostrih zvokov in gibov. Ribe ne morejo priti roke.

Pogoji za pridržanje

Rejci poskušajo svoje piščance skrbno skrbeti. Za to strokovnjaki svetujejo, da upoštevajo nekatera pravila:

  • Kako rastejo pangasiusSok morskih psov je precej velika riba, zato ljubi vesolje. Akvarij potrebuje veliko, približno 500 litrov. Ta vrsta akvarijskih rib je precej aktivna in aktivna, ljubi hitro plavati, še posebej po obodu akvarija. Za odrasle in še posebej jata teh rib bo treba namestiti akvarij z zmogljivostjo približno 1000 litrov.
  • Posebno pozornost je treba nameniti vodi. Optimalna temperatura vsebine pangasiusa je 22-27 stopinj Celzija. Voda mora imeti zmerno togost, ne sme presegati oznake 20 dh. Kisline v vodi ne smejo presegati 7-8 pH. Žlahtnitelj mora namestiti filter z največjo zmogljivostjo v akvariju, čutijo slabo sapine v stoječi vodi. Treba je urediti raven amoniaka in nitratov, prekomerna vsebnost teh snovi škoduje ribam. Strokovnjaki svetujejo tedensko, da dodajo v akvarij čisto filtrirano vodo.
  • Dekor za akvarij je treba izbrati veliko. Izogibajte se kamenjem z ostrimi koti in žetoni, saj lahko ribe poškodujejo. Dno akvarija je običajno pokrito z grobim peskom ali gladkim gramozom. Sok morskih psov pogosto spodkopava tla, zato je treba rastline izbrati z močnim koreninskim sistemom.

Rastlino lahko posadite v majhne lončke, kar bo rastlino rešilo pred izumrtjem. Tudi če ribe izkopljejo tla, ne bo prišlo do korenin.

Kaj jedo pangasius?
Zdravje akvarijskega ljubimca neposredno odvisna od pravilne prehrane. Z neustrezno sestavljeno prehrano lahko hišne živali postanejo bolne in prenehajo z rastjo. Obstajajo določena načela za hranjenje akvarijevega pangazija:

  • Videz PangasiusaStrokovnjaki svetujejo, da ribe hranijo v majhnih količinah, 2-krat na dan.
  • Proteini v dnevni prehrani so obvezni.
  • Normalna rast bo živahno srednje velika hišne ribe, zamrznjene ribe, lignji, kosov govedine, kozice, deževnikov.
  • Rastlinska hrana velja za temeljno komponento, ki ribam zagotavlja ustrezen razvoj. Priporočljivo je krmati bučke, zelje in kumare.
  • Ribe je všeč kaša. Vi lahko hranite ajdo, riž in pšenično kašo.
  • Vsakih sedem dni morate organizirati dan. Ta ukrep je učinkovito v boju proti debelosti hišnega ljubljenčka.

Reprodukcija morskega somca v akvariju

V naravnem okolju V tej vrsti ni težav z drstmi. Ribe se nenehno selijo, saj imajo visoke zahteve na drstiščih. Ko plavate, ribica izbere idealen kraj in se vrti.

Doma se drstijo zelo redko. Celotna težava je, da je žlahtnitelju zelo težko zagotoviti čim bližje naravnim pogojem.

Pangasius in drugi prebivalci akvarija

Pangasius ribeMini-morski pes se šteje kot šolska riba. Z drugimi ribami je zelo enostavno. Velike ribe skupaj ni priporočljivo, da se usede z soma, in to ni niti, da Pangasius lahko šest. Dovolj je, da se srami prestrašijo tako velike sosede. Zaželeno je zasvojen majhno ribo, da bo pomagal soms v gibanju, kot je proizvodnja volje.

Soma popolnoma sovpada s ciklidi, labo, barabami, ribjim nožem. Kot soseda in primerna za mavrico, bo pripomogla k ohranjanju čistega akvarija. Prebivalci somov srednjega sloja vode in iris bodo vzeli hrano, ki je padla na dno in s tem očistila stanovanje.

Bolezni

Morski morski pes, tako kot vsako živo bitje, je včasih nagnjen k invalidnosti. V bistvu so vse bolezni posledica podhranjenosti.

Najpogosteje to vrsto rib težav z gastrointestinalnim traktom: zastrupitev in ulcerozne manifestacije.

Pred nakupom morske sadeže žlahtnitelj potrebuje strokovno svetovanje. Ta vrsta rib potrebuje skrbno nego, prostoren akvarij in kakovosten filter. Če oseba meni, da je poraba previsoka, ne začnite soma. Obstajajo še druge vrste rib, nezahtevne v njihovi vsebini.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com