AmriFla.com

Kapljice v nosu avasmis: indikacije in navodila za uporabo

Kapljice v nosu AvamisaZdravilo Avamis je zdravilo hormonsko

Kapljice za nadzor sezonskih alergij pri otrocih in odraslih. Tudi ta hormon pršilo za nos je učinkovita pri zasoplost, sinusitis s zamašenega nosu in nosnih polipov pri otrocih. V tem primeru navodila za uporabo, je še posebej pomembno za referenčni: pričakuje učinek bo le s pravilno uporabo kapljic priporočil sprejemnih.

Odmerjanje, način uporabe in navodila za uporabo

Priporočila zdravnikov ENT in pregledi pacientov kažejo, da pri uporabi škropljenja potrebujete strogo opazovati sheme in pravila za uporabo kapljic, ki so podrobno opisana v navodilih podjetja Avamis.

Po dolgotrajni izpostavitvi zdravilu v stanju nedejavnosti ali pred prvo uporabo:

 • Pred prvim nanosom je potrebno, ne da bi odstranili pokrov, močno šok pršite nekaj sekund. Tako bo debela sestava znotraj postala tekoča in bo na voljo za uporabo.
 • Konico steklenice je treba usmeriti proti ušesuUgotovite droge v viali, gleda v okno za pregledovanje. Viale z majhno dozo (30-60 odmerki) količino zdravila lahko vidimo takoj, v veliki steklenici (120 odmerkov) nivo je nad robom okna za ogled in biti viden šele po več uporab.
 • Odstranite zaščitni pokrov in določite pripravljenost prhe s pritiskom na prst z enim prstom na gumbu. Priprava mora biti nameščena navpično v smeri od sebe. Treba je videti oblak hlapov medicinske sestave.
 • Po preverjanju obratovalnosti obrišite pokrov in konico brizgalke s prtičkom. Odprtine brizgalke ne očistite z ostrimi predmeti (igla, igla). Zaprite steklenico z zaščitno kapico.

Kaj storiti, ko nebulizer ne deluje:

 • Preverite količino preostalega zdravila v viali z inšpekcijskim oknom.
 • Kadar je tekočina zelo majhna, morda ne bo dovolj, da deluje z razpršilcem.
 • Določite vialo za deformacije in različne poškodbe.
 • Preverite, da pršilna luknja ni blokirana.
 • Konica konice ne poskušajte očistiti z iglo ali drugimi ostrimi predmeti.
 • Poskusite priti v stik z razpršilcem, tako da ponovno uporabite postopek priprave pršila za uporabo nosu.

Način uporabe kapljice Avamisa:

 • Očistite nosne sinuse, uporabite aspirator za otroke ali pomahnite nos.
 • Temeljito pretresite pršilo.
 • Odstranite pokrov iz ohišja in določite nivo tekočine.
 • Medtem ko držite steklenico navpično, pazljivo vstavite šobo v nos. In smer zunaj konico, v smeri ušesa, in ne navznoter.
 • Hkrati globoko vdihnite v nos in pritisnite gumb, da dosežete zdravilo. En klic je en odmerek zdravila.
 • Odstranite šobo iz nosu in izzvenite skozi usta.
 • Z drugo nosnico opravlja ista dejanja. Poskusite preprečiti, da bi droga prišla v oči. Če se to še vedno zgodi, temeljito umijte oči z obilnimi količinami vode.
 • Pazite, da zaprete kapljice zaščitna kapa, preprečiti, da bi prah in vlaga prišli v notranjost.

Kašice Avamisa za alergijeDa bi dosegli najboljši učinek, je treba uporabiti kapljice v nosu zdravila Avamis vsak dan, ob istem času. Navodila za uporabo kažejo, da zdravilo nima takojšnjega učinka. Delovanje aktivnih snovi v pršilu se pojavi približno 7-8 ur po uporabi, največje število kapljic pa doseže v 1-2 dneh.

Prijava za otroke. Otroci, mlajši od 12 let, se odmerek zmanjša za faktor 2. Zadosti ena uporaba na dan (60 μg).

Uporaba za dojenčke. V skladu z navodilom je starost otrok, mlajših od 2 let, nesprejemljiva za uporabo kapljic zaradi pomanjkanja popolnih študij te starostne skupine. Poleg tega lahko dojenčki tvegajo, da pridejo do požiralnika v požiralniku, dihalnem sistemu ali ušesni votlini ter pojavu hormonskega neravnovesja, ki je posledica uporabe sintetičnega hormona.

Med nosečnostjo. V skladu z navodili nosečnost ni kontraindikacija za aplikacijo, vendar je določeno, da ni podatkov o uporabi pršila pri nosečnicah. Klinično testiranje za to kategorijo ni bilo opravljeno. V nekaterih primerih zdravilo Avamis predpisujejo zdravniki med nosečnostjo, če koristi tega zdravila presegajo verjetne škode za nerojenega otroka.

Med dojenjem.Možnost pridobivanja flutikazon furoata v materinem mleku ni raziskana, zato je uporaba Avamisa med laktacijo možna le v izjemnih primerih in po imenovanju specialista.

Odrasli. Za začetek zdravljenja za ljudi, ki so starejši od 12 let, je priporočljivo, v odmerku 110 mikrogramov na dan, kar ustreza dvema injekcijo v vsako nosni prehod dnevno. Z vzdržljivim rezultatom, da bi ohranili stanje, se odmerek prepolovi (en odmerek na dan). Če po enem tednu ni ustreznega rezultata zdravljenja, je treba izbrati analog Avamisa.

Oblika proizvodnje in sestave zdravila Avamis

Sestava pršila za nos Avamis:

 • Videz viale zdravila AvamisGlavna aktivna komponenta - flutikazon furoat, sintetični hormon razreda glukokortikosteroidov (GCS). V 2 pršilih razpršila je 27,6 μg hormona.
 • Emulgator.
 • Destilirana voda.
 • Celuloza.
 • Glukoza.

Kapljice v nosu Avramis, po svoji doslednosti, je bela, homogena suspenzija v stekleni oranžni viali. Za lažjo uporabo je steklo v plastičnem vsebniku z oknom za vizualno pregledovanje preostale količine tekočine, na voljo je tudi natančen dozirni gumb in šoba za pršenje škropljenja. Za zaščito pršilne pištole pred prahom je naprava zaprta s pokrovčkom. Kapljice v nosu se prodajajo v pakiranjih po 30, 60 in 120 odmerkih.

Cena kapljic Avamisa

Proces izdelave vsakega hormonskega sredstva je precej draga zaradi zapletene tehnologije obdelave in visokih stroškov surovin. Zato je znaten strošek Avamisa upravičena s posebnostjo proizvodnje. Cena zdravila se razlikuje glede na število odmerkov v viali. Največji odmerek 120 odmerkov pri nas stane okoli 570-780 rubljev v smislu regiji in poseben lekarni. Bolj ekonomično je, da kupite veliko vialo, še posebej, če v družini pride do alergičnega otroka, kadar je treba vedno v kapljicah za nos nositi v medicinski omari.

Farmakološki učinek

Spray Avamis je značilen za hormonsko protivnetno zdravilo lokalnega delovanja. Flutikazonfuroat ne vpliva na sintezo lastnih hormonov in se kratek čas izloča skozi jetra skozi črevesje, skoraj brez vpliva na ledvice.

Način brizganja škropljenja v sinusih in nazofarinksu omogoča, da sluznica uporablja največje število receptorjev in zmanjša njihovo aktivnost na snovi, ki prodrejo v telo. Zmanjšana oteklina, blokirana reakcija na alergene, zožene krvne žile, ki preprečujejo izcedek iz nosu.

Indikacije za uporabo

Za uporabo kapljic Awamis obstajajo trije glavni znaki:

 • gnojni sinusitis;
 • adenoidi pri otrocih;
 • alergijski rinitis.

Fliksonaza - analog kapljic zdravila AvamisStrokovnjaki močno priporočajo samostojno uporabo pršila v nosu samo z alergijskim sezonskim rinitisom. V tem primeru je priporočljivo začeti uporabljati vnaprej, pred prihodom sezone v približno 2 tednih. Takšna strategija lahko pomaga pri preživetju nevarnega časa brez tipičnih težav.
Kadar je zapletov v obliki sinusitisa ali proliferacije adenoidov, je najbolje, da se zdravilo Avamis razpravlja z ENT. V teh primerih je zdravilo Avamis v kombinaciji z drugimi zdravili in manipulacijami praviloma.

Med mrazom

Avamys kapljic za nos se odlično izkazala tudi v bojnih alergije na cvetoče rastline, in za lajšanje alergenov, da bi življenje težko za celo leto: šest živali, prah, itd Interakcija z nosnih receptorje preprečuje reakcijo na zunanje dražljaje in prepreči klasičnih manifestacije so bogate rinoreja, kihanje in srbenje.

Med runalnim nosom bakterijske etiologije je uporaba zdravila Avamis neučinkovita brez jemanja antibiotiki.

Med geniantritisom

Otolaringologi pri geniantritisu kapljice za nos kot samostojno zdravilo so prepoznani kot neučinkoviti, zato je Avamis pogosto v kompleksnem medicinskem zdravljenju kot pomožni zdravila. Izdelek učinkovito odstrani izpuščenost, sprosti sinus nosu iz gnusa, pripravi sluznico za učinke drugih zdravil.

Med adenomidi

Zdravilo Avamis je kontraindicirano pri otrocih, mlajših od dveh letTežki nos v otrocih je pogosto zapleten zaradi adenoiditisa. Kot v primeru sinusitis, Avamys kapljice le odpraviti simptome, vendar brez sočasne uporabe drugih zdravil za zdravljenje drog bolezen ni. Glavni vpliv Awamisa v tem primeru je relief za dihanje nos na svoji založennosti in splošno izboljšanje zdravstvenega stanja otrok.

Kontraindikacije za uporabo

Neposredna kontraindikacija za uporabo pršila za nos Avamisa je naslednja:

 • bolezni ledvic in jeter v akutni obliki;
 • prisotnost preobčutljivosti na eno od sestavin zdravila;
 • otrokovo starost je manj kot 2 leti.

Neželeno je, da zdravilo uporabljate dlje časa. Najdaljši čas zdravljenja je predpisal zdravnik, glede na resnost simptomov in naravo bolezni.

Preveliko odmerjanje in interakcija z zdravili

Navodila za uporabo Zdravilo Avramis prepoveduje kombinacijo teh nosnih kapljic z Ritonavirjem in različnimi glukokortikosteroidi zaradi vzajemnega okrepljenega vpliva. Primeri prevelikega odmerjanja niso zabeležili niti s 25-kratnim odvečnim odmerkom.

Neželeni učinki. Pri uporabi pršila je najpogostejši zapleti razjede na nosnih membranah in krvavitve iz nosu. To je mogoče z dolgotrajno uporabo, več kot 1,5 meseca. Čeprav je čas uporabe navodil za droge ni omejen. Možne alergijske kožne reakcije: otekanje, srbenje, urtikarija.

Spray analogi Avamis

Nazonex je analog Avamisa

Pri izbiri cenejšega analoga zdravila Avamis je treba upoštevati, da medicinskih pripravkov z absolutno identično sestavo ne obstajajo. Najbolj tesna je v sestavi zdravila Fliksonaza.

Glede na terapevtski učinek podobnih kapljic za nos Nazonex, temelji na drugem hormonu, vendar je področje uporabe in delovanja podobno kot pri Avamisu. Treba je opozoriti, da ti analogi tudi niso poceni, je to posledica stroškov surovin in značilnosti njihove izdelave.

Kakšna je izbira Nazonexa ali Avamisa? Če je bilo potrebno izbrati Avamys analogno (npr, z alergijo, ki izhaja v glavnem aktivne komponente), zdravniki običajno priporočajo nosne kapljice Nazoneks.

Nedvoumno je dati odgovor na vprašanje, kar je bolje - Nazonex ali Avamis, je težko. Obe drobi sta močna hormonska zdravila z enakim učinkom, neželeni učinki in kontraindikacije, ki jih povzroča vnos teh elementov v skupino kortikosteroidov. Določanje, kaj je za sinusitis, adenoide pri otrocih, z alergijami, se morate zanašati samo na individualno reakcijo telesa med zdravljenjem. Nekateri so primernejši za Awamis, nekateri za Nazonexa. Upoštevajte, da z enako količino zdravila v viali prvi - dražji. Med težavami pred izbiro najboljšega načina posvetovanja z otolaringologom.

Pogoji skladiščenja

Neodprte viale shranjujte v temnem prostoru s temperaturo 15-30 stopinj. Zdravila ne smemo zamrzniti. Komplet prve pomoči z medicinskimi pripomočki mora biti nameščen na mestu, ki je varno zaščiten pred majhnimi otroki. Če je viala nedotaknjena, je zdravilo primerno za uporabo 3 leta. Po obdukciji Spray za nos naj se uporablja največ 2 meseca, nato ga je treba odstraniti.

Zaključek

Kapljice v nosu Avamisa so hormonsko močno zdravilo iz skupnega alergijskega rinitisa. V kombinaciji z antimikrobnimi zdravili se uporablja pri zdravljenju adenoidov in sinusitisa.

Članstvo v flutikazon na hormonsko drog prepoveduje njegovo uporabo za dojenčke (stari manj kot 2 leti) in ljudi z resnimi boleznimi jeter in ledvic. Previdno Zdravilo Avamis uporablja nosečnice, ki so doječe matere. Pri uporabi v skladu z navodili škropljenje ne povzroča neželenih učinkov in ne povzroča prevelikega odmerka.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com