AmriFla.com

Pasme največjih kuncev na svetu

Ogromne zajceVečina ljudi na svetu je beseda "zajec" je majhna kosmate živali z dolgimi ušesi. Ta predstavitev živali je razvila zaradi dejstva, da je večina zajci ne raste v dolžino več kot 50 cm. Toda v svetu obstajajo velike zajci, lahko dolžina, ki je več kot 50 cm, in nekaj posameznih primerkov lahko dosežejo velikost, celo več kot 1 meter.

Obstaja okoli deset takih vrst po vsem svetu. Večina teh velikanskih živali se hrani za industrijske namene: volna, meso. Toda obstajajo nekateri eksotični ljubitelji, ki hrani zajce kot hišne ljubljenčke.

Pasme največjih kuncev

Po vsem svetu in obstaja približno ducat sort največjih kuncev, vendar nekatere pasme so zelo priljubljene.

  1. Belgijski velikan (Flandre). Pasja pasmaPoleg dveh imen te pasme obstaja še tretja - Riesen. Ta pasma velikanov ni le najbolj priljubljen med rejci, ampak tudi najstarejši, saj so bili prvi od njenih predstavnikov rojen v XVI stoletju v Belgiji. Povprečna dolžina trupa zajec lahko doseže 70 cm, in ušesa zraste do 18 cm. Dolžina trupa posameznih posameznikov lahko dosežejo 1 meter. Belgijski velikani poleg velike dolžine imajo znatno težo, ki lahko v povprečju od 6 do 8 kg. Vendar pa obstajajo nekateri posamezniki, ki lahko tehtajo celo več kot 12 kilogramov. Belgijski predstavniki pogosto rodijo kot hišne ljubljenčke, ker so pametni, dober odnos do otrok in so zelo radi skrbi in naklonjenosti. Ampak imuniteta pri kuncih je šibka, zato zahteva posebno nego in prehrano. Belgijski velikani se šteje, da je največji na svetu, saj so vsi zmagovalci, ki je kdaj prišel v predstavniki Guinnessove knjige te pasme.
  2. Angorski zajček. Velikani angorske pasme prihajajo iz Turčije in na ozemlju Evrope so se pojavili sredi XVIII. Stoletja. Sprva je bila taka pasma zelo priljubljena med ljudmi zgornjega sveta, ki so jih začeli zabavati in zabavljati. Ampak do danes so shranjeni predvsem za prodajo volne, ki raste na 25 cm. Teža živali Angorske pasme je v povprečju približno 6 kg, vendar so seveda posamezni primerki večjih in manjših velikosti. Mesec od odraslega se lahko preseje do 200 gramov pelene.
  3. Gray Giant. Grey velikani so bili vzrejeni s prehodom z Belgijanci v zadnjem stoletju. Od svojih sivih velikanov so podedovali veliko teže, ki pri odraslih lahko doseže do 7 kilogramov in dolžine - v povprečju do 66 cm. Sivi velikani se odlikujejo po nekaterih boleznih. Rejci takšne živali hranijo predvsem za kožo.
  4. Bela velikanka. Prvi predstavniki belih velikanov pojavil v Nemčiji, so bili odstranjeni s strani nemških rejcev, ki prečkajo tri druge pasme - Flandrija (bela), Grey Giant in Sovjetska Chinchilla. Posebnost teh živali je snežno belo debelo krzno in rdeče oči. Kunci albinov imajo čudovit videz in miren značaj, zato se pogosto hranijo kot hišni ljubljenčki. Teža odraslega je lahko do 6 kilogramov.
  5. Sovjetski chinchilla. Ta pasma je dobila ime zaradi svoje lepe barve. Prve kunčile zajce smo dobili s prečkanjem navadnih kuncev z belimi velikani. V povprečju teža odrasle živali doseže 5,5-6 kilogramov. Med rejci je sovjetska chinchilla znana po svoji nepretrganosti v oskrbi, vzdržljivosti in plodnosti.

Največji predstavniki kamnin
Največji kunci, ki so kdaj padli v knjigo Guinness, ki so bile pridelane Angležinjo Annette Edwards. Vsi rekordni giganti predstavniki iste pasme - flan. Prvi rekorder je Roberto. Toda v zadnjih desetih letih je bil najbolj znan izmed dveh predstavnikov belgijskih velikanov - Dariusa in Ralpha.

Kunci zapisujejo imetnike

  1. Darius je sedanji prvak. Predstavniki Guinnessove knjige rekordov vsako leto določijo največji zajec na svetu. Do sedaj je sedanji imetnik zapisa zajec imenovan Darius, se sklicuje na pasmo belgijskih velikanov. Masa današnjega velikana je 22,2 kilogramov, dolžina pa je 1 meter 30 cm.
  2. Ralph - bivši prvak. Katere pasme kuncev so boljše za vzrejo?Prejšnji svetovni rekorder tudi predstavnik pasme belgijskih velikanov. V vsem svojem življenju velikanski zajec, vzdevek Ralph dvakrat v Guinnessovo knjigo rekordov. Ralph je bil prvič v Guinnessovo knjigo s težo 19 kilogramov, drugič je bil že s težo 22 kilogramov. Ampak do sedaj, ki vstopajo v Guinnessovo knjigo meril so bili revidirani, in zdaj je glavno merilo za izbor ne šteje teža in dolžina telesa, tako da je prvo mesto Ralph dal svojega brata Darius.
  3. Jeff - prihodnji naslednik. Sedanji rekorder Darius že zdaj postaja dostojni naslednik njegovega sina Jeffa, ki je v starosti enega leta že dolg približno meter in lahko pozneje prevzame vodilni položaj, kot največji zajec na svetu.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com