AmriFla.com

Vsebina plešastega morskega prašiča

Skinny PigPlešasti morski prašiči so različnih vrst, vendar je najpogostejša pasma skinnie. Te majhne in gladke živali, podobne behemoti, so se pojavile, zahvaljujoč izbiri ameriških znanstvenikov. Kanadski in ameriški znanstveniki so želeli ustvariti edinstvene predstavnike živalskega sveta, ki ne bi bili obremenjeni s prevleko volne na koži. V začetku so bili pridobljeni albini, poznejši poskusi pa so omogočili ustvarjanje svetle barve barve in pobeg iz rdečega odtenka oči.

V kanadskem laboratoriju Ts. Rivers je dobil nekakšne morske prašiče brez kože, ne volne, to je plešasto. To se je zgodilo v drugi polovici XX stoletja, saj so potem znanstveniki izvedli križanja morski prašički in imajo različne barve volne, nekatere vrste bistveno okrepljene zaradi izbora njihove imunitete. Toda kljub težjemu delu znanstveniki v Ameriki niso prepoznali ločene pasme morskih prašičkov.

Pasma plešastih morskih prašičev

Zaradi tesno povezanega križa v daljšem obdobju, morski prašički z gladko kožo so oslabili imuniteto in slabo zdravje. Edinstvene kože vrste, da njihova gen oddajnih kožo brez dlak iz generacije v generacijo, je recesiven. To pomeni, da bo križanja z rednim živali pleša kamene volne za posledico kosmate hišne živali, vendar pa bo nosilec gena plešast - to pomeni nenadno rojstvo golih živali v njegovi prihodnji potomcev.

Opis pasme plešastih morskih prašičev

Črna koža prašičaČe govorimo o dolžini telesa hišnih ljubljenčkov, moški dosežejo 30-35 centimetrov in ženske ne presegajo 30 centimetrov. Odrasli moški hišni ljubljenčki v povprečju rastejo na kilogram, včasih pa njihova teža 1,5 in celo 1,8 kilogramov.

Živali se ne rodijo popolnoma plešast, in njihova koža ima puhasto dlako blagega, komaj opazen pištolo, dotikanje, ki ustvarja občutek velur pokrovom. Prebijanje toplega telesa daje nepozaben vtis, takšni hišni ljubljenčki se želijo vedno znova dotakniti. Na ramenih, glavi in ​​vratu morskega prašiča lahko rastejo mehke kratke dlake.

Glava majhne živali je dobro oblikovana, ki se nahaja na kratkem vratu z razvitimi mišicami, skodljivimi in močnimi. Oči so lahko različnih barv, rdeči, temni ruby ​​in ruby, včasih rjav s temnim ozadjem ali celo črno barvo. Zaobljene in čiste ušesa so široko razporejene po glavi.

Hišne živali z dobro definiranimi robovi mišic in majhnim okroglem trebuščkom. Za majhno žival ima nekoliko globoko skrinjo. Žival ima celo tace s premičnimi prsti. Zaradi kratkih vretenc majhen rep skoraj ni viden.

Primeži so pogosto prisotni v razvoju živali, to je posledica prehoda za proizvodnjo potomcev bližnjih sorodnikov plešasti domače živali. Obstaja ukrivljenost krempljev rojstva ali neenakomerno hrbtenice, glava je nekoliko drugačen od standardnega obrazca. Hrbet je lahko kratek ali mehak. Takšne živali, ki niso standardizirane, jih lastniki še posebej navdušujejo, njihovo življenje ni v nevarnosti za neuspeh, vendar pa se ne priporoča, da se vključijo v nadaljevanje rodu, da ne bo v prihodnjih obdobjih proizvedla slabih osebkov.

Normalna telesna temperatura ohranja na ravni od 37˚ do 39˚С, mumps živi od 4 do 8 let, odvisno od stanja zdravja, srčni utrip se giblje od 245 do 345 utripov na minuto časa. Ženske dosegajo puberteto v mesecu ali nekoliko več, in moški postanejo pripravljeni ustvariti potomce v samo dveh mesecih.

Znak majhne živali kožne pasme

Rjava koža skinnieNekateri ljudje menijo, da so živali odvratne, ker na dlaki ni dlake, vendar okusa ene osebe ni mogoče primerjati s preferencami drugega in mnogi lastniki teh ljubkih živali dajejo svoj značaj samo pozitivne ocene. Njihovo vsakodnevno in stalno vedenje je značilno za ljubosumne in prijazne. Za otroke je zelo priporočljivo, da komunicirajo s temi veselimi in neutrudnimi živalmi, samo gledajo, da ljubki hišni ljubljenčki izboljšujejo razpoloženje in lajšajo depresijo.

Ginezi prašiči suhi se kmalu navadijo v gospodinjstvo, želijo igrati z njimi in skoraj vedno reagirajo na vračanje lastnika po njegovi odsotnosti. Zelo rad bi bil pri roki, objokujte otroke, pokažite svoj prijazen odnos. Te smešne male živali popolnoma pomanjkanje agresivnosti, in so vedno prijatelji z drugimi hišnimi ljubljenčki, ki živijo v hiši.

Tisti prašiči, ki so v družini že dolgo časa, pridobijo navade, ki jih dobrohotno sodelujejo s humorjem. Hišni ljubljenčki zapomnijo različne zvoke in se odzivajo z njimi s posebnim vedenjem. Primer je zvok odprtih vrat hladilnika, nato pa srčkane živali veselo piščalko, kar pomeni čakanje na okusen obrok.

Vzdrževanje in oskrba pleševih morskih prašičev

Mobilnost skinny morski prašički lahko igra kruta šala z njimi, na primer, če je hiša ali mobilni visoko, nato pa padec pa se lahko poškoduje:

 • rupture črevesja, vranice ali drugih notranjih organov;
 • modrice glave, kosti okončin in drugih delov;
 • zlomi kosti ali celo hrbtenice.

Da bi se izognili takemu položaju, je vrh njihovih kletk postavljen visoko, tako da živali ne morejo doseči ali zapreti s kovinsko mrežo, kar preprečuje izstop.

Načelo celice naprave
Dva prašiča od kožeŽivljenjska doba hišnega ljubljenca je odvisna ne le od pasme, niti od pridobljenega genetskega sklopa, ampak tudi od oskrbe, ki jo prejmemo in živimo v prijetnih razmerah. Povprečna pričakovana življenjska doba morskih prašičev je 6 let, vendar so znani primeri dolgotrajnosti.

Za en hišni ljubljenec potrebuje življenjski prostor 0,5 m2. Pogosto lastniki ne izdelajo kletke za svoje hišne ljubljenčke, ampak pregledno hišo, na primer, dajo akvarij. Ta zasnova omogoča, da se blazine ne prenesejo na šibko zdravega hišnega ljubljenčka, kar dodatno izboljša udobje z žarnico.

Na dnu je žagovina, medtem ko je strokovnjaki ne priporočajo uporabe posebnega lesenega polnila, ker ima taka plešavost nepotrebno trdoto in ostre robove, kar lahko povzroči poškodbo brez zaščitne kože. Za morske prašiče je značilna lastnost učenje za odpiranje ključavnic in ključavnic, zato je treba njihovo zanesljivost poskrbeti vnaprej.

Skrb za plešasti mumps

Brokoli in suhSkrb za plešastega morskega prašiča je veliko lažje, ker vam ni treba vsakič spravljati las, kar je v nekaterih vrstah drugih vrst dolg in zmeden. Zaradi pomanjkanja volne se takšne živali močno zavedajo hladnih in temperaturnih sprememb. Ostra hladna snap lahko vodi do mraza. V sobi, ki vsebuje mumps, je potrebno vzdrževati konstantno temperaturo od 20 ° do 22 ° C.

Vendar pa je dvig temperature do 26 stopinj ali več, se šteje neprijetno za hišne živali, torej urediti prezračevanje v prostoru brez osnutka ali odstranjena pregrete zraka prisilno način, tako da se zračni curek ne sodi na žival (se uporablja ventilator).

Vzdrževanje čistoče pri pridelavi plešastih morskih prašičev ni pomembno. Takšni sanitarni in osebni higienski ukrepi vključujejo:

 • golo kožo majhne živali je treba redno zamazati z otroško kremo, pomembno je preprečiti suhost pokrovov, videz pilinga, razpoke in draženje;
 • Priporočljivo je, da žeblje redno ščetate s škarjami za manikuro, nenehno rastejo in živali se lahko sami poškodujejo;
 • morate redno čistiti kletko, stelja je treba v celoti zamenjati po treh dneh uporabe, ampak, če je umazan, preden, vam ni treba čakati na to obdobje, in celice so bile razkužene ali akvarij narediti enkrat na teden;
 • ušesa morskega prašiča temeljito očistijo umazanijo, oči sperejo z vato, vročo vročo vodo, nekoliko večjo sobno temperaturo;
 • pogoltniti morskih prašičkov sploh ne priporočajo izkušeni rejci, če pride do kontaminacije telesa, nato pa uporabite mokre robčke in lahko uporabite baby šampon.

Krmljenje plešastih morskih prašičev

SkinnyPravilna prehrana podaljša življenjsko dobo hišnega ljubljenčka. Hranjenje mora biti raznoliko in hranljivo, in to je zelo pomembno, saj mora žival porabiti energijo tudi pri ogrevanju svojega blaga in nemočnega telesa.

Morski prašiči imajo povečano presnovo in priporočljivo jim je dati dovolj krme, vendar je pretirano hranjenje še nepotrebno kot pomanjkanje prehrane.

Popolnoma izbrana hrana je sestavljena iz izdelkov:

 • več kot polovica prehrane (60%) je trava ali suho seno, odvisno od sezone;
 • zelenjava, sadje in korenovke pridelajo 20%;
 • žita (po možnosti v kaljeni obliki) predstavljajo 20% skupne mase.

V mešanici zrn se pogosto doda ali v celoti nadomesti z granuliranimi mešanicami, ki so posebej izbrane za morske prašiče, poskusni gostitelji dodajo kremo in sol, pripravke vitaminov za živali in askorbinsko kislino. Voda je treba spremeniti približno trikrat dnevno, poleti pa do petkrat, živali potrebujejo čisto vodo.

Morski gladki morski prašički z veseljem jedo jabolka, zelje, korenje, buče, kumare in veliko drugih zelenjadnic. Živali uživajo solatni listi, regrat, peteršilj, biftek, kamilico, deteljo. Dajo veje sadnega drevja z listi, vendar ne lovi lubja. To je potrebno za grundiranje ostrine sekalcev, ker skinney skozi celo življenje raste zobe, ki rastejo dolgo in posegajo v žival. Od živali ne bi smeli hraniti:

 • škrobne zelenjave, kot je krompir;
 • gobe, česen, čebula, redkev, nightshade sadje;
 • ostri, maščobni, slani in sladki sladki proizvodi.

Reja plešastih morskih prašičev doma

Te majhne živali so plodne, in Nimajo reproduktivnih težav. Po doseganju pubertete so samci in samice pripravljeni nadaljevati potomstvo. Ženske oblečijo mlade okoli 60-70 dni, nato pa v enem leglu proizvede do 5 majhnih novorojenčkov. Za hišne ljubljenčke ni nobene razlike v času leta, v katerem lahko nosijo in proizvajajo potomce, majhni morski prašiči se rodijo skozi celo leto.

Prehod različnih pasem

Če želite pravilno napovedati znake potomstva, morate vedeti nekaj pravil za izbiro spolnih partnerjev med prašiči:

 • če prečkajo prašičje kože z istim plešastim predstavnikom, potem vsi potomci nimajo las;
 • Gnojenje volnata prašič suh Proćelav gen prevoznik bo omogočilo, da proizvedejo približno 55-70% mladičev brez las, vendar ostali so bili rojeni z lasmi bodo nosilci gena;
 • če prečkate dva poševna nosilca gena, bo dobilo le približno 25% plešastih predstavnikov;
 • pri prečkanju plešastega prašiča in puhaste živali brez nosilca gena celodnevnih predstavnikov sploh ni pridobljena;
 • puhasti nosilec je prešel z drugo volneno pasmo (brez gena) - rojstvo gladkih malčkov ima majhen odstotek.

Gladke krzno morski prašički so zelo pomembni v družinah, kjer so otroci ali odrasli, ki so alergični na volno, tako da so lastniki vseh starosti srečnih bodo nastanjeni v hiši je toplo, mehko in sladko bitje.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com