AmriFla.com

Največja poraba energije v hladilniku

Moč hladilnikaDnevne sobe človeka vključujejo veliko uporabnih naprav in opreme, brez katerih je že nemogoče predstavljati udobne življenjske razmere. Vsak tak element porabi električno energijo. Vendar pa vsi ne zavedajo, koliko lahko porabi ločeno izbrani gospodinjski aparat. Toda vsak uporabnik energije mora vedeti, katere stopnje porabe energije ima vsak uporabnik. Ta indikator je neposredno odvisen od modela naprave in njegovih lastnosti.

Indikator električne energije

TEHNIČNE ZNAČILNOSTI ELEKTRIČNIH HLADILNIKOVBrez pretvarjanja v fizične koncepte lahko električno energijo imenujemo tip goriva, ki se uporablja za upravljanje naprav. Pretok se izračuna v kilovatnih urah. Navodilo ali tehnični potni list, ki se izda kateremu koli gospodinjskemu aparatu, označuje količino energije, ki jo porabi, ne da bi upošteval način delovanja.

Koliko vatov hladilnik porabi, z uporabo podatkov iz tehničnega potnega lista ne bo mogoče šteti. Ta parameter se uporablja samo za nastavitev kabla želenega odseka in za nadaljnje normalno delovanje. Znesek porabe energije se lahko določi le s pomočjo električni števec.

Razlike v razredih porabe energije

Vse o moči hladilnih enotVerjetno veste, da bo najboljša možnost modeli, ki imajo razred A, A +. Modeli tega razreda so vodilni v gospodarstvu. Ampak, če model, ki ga izberete, ima drug razred, to ne pomeni, da morate navzkrižno namestiti.

Trenutno je trenutno 10 razredov. Označeni so z latiničnimi črkami, ki se začnejo z A in končajo z G, lahko dodate tudi A +, A ++, A +++. Slednji je trenutno najbolj ekonomičen. Razlika v razredih je podana na ravni 12-14% glede porabe energije na razred. Zato se pri izbiri ni treba usmeriti najvišja stopnja.

Kako izračunati porabo energije

Za merjenje se uporabljajo dve enoti merjenja:

 • vatov (vatov),
 • kilovatov (kW).

Območje merjenja moči: 0,2 - 3600 WZa izračun realni znesek Stroški energije so potrebni za ugotovitev porabe energije za vaš hladilnik.

Meritve lahko merite na določenem električnem krogu z uporabo multimeterja, to pa zahteva vedeti, kje se nahaja. Merjenje se izvede med delovanjem kompresorja in rezultat se pomnoži s 220 in 3.

Za ljudi, ki so slabo opremljeni z opremo, obstaja lažja možnost. Študiral je oznake in oznake na sami opremi, v katerem je treba ugotoviti, kje so podatki o porabi energije, praviloma proizvajalec določi vse tri parametre:

 • minimalen,
 • največja,
 • nominalno.

Največji podatki se merijo, ko je kompresor vklopljen, in ker je njegovo delovanje periodično in ne konstantno, bodo parametri v stanju nedejavnosti precej nižji. V povprečju je največja moč 0,3 kW na uro, povprečje pa je približno 0,1-0,2 kW na uro.

Moč hladilnika
Koliko vatov porabi hladilnik, so odvisne od številnih dejavnikov. Potrošna moč je skupna količina energije, ki jo lahko oprema porabi za drugo obdobje. Vključuje več komponent: kompresor (in ne eden), ventilator za hlajenje in grelec.

Glavni dejavniki, ki vplivajo na porabo energije:

 • Poraba energije po komponentah.
 • Mere in prostornina komor.
 • Prisotnost toplotne izolacije.
 • Dodatne funkcije.
 • Razpoložljivost brez zmrzali.
 • Temperatura proizvodov, ki se vlijejo v komoro.
 • Količina hrane.
 • Pogoji delovanja.
 • Zunanji temperaturni režim.

Spreminjanje teh parametrov lahko pomnoži stroške opreme.

Navedite navodila povprečna vrednost zmogljivost hladilnika v vatih. Na primer, zmogljivost hladilnika "Atlant" je 250 W, kar je značilen indikator za sodobno opremo te vrste.

Primerjalna tabela poraba energije hladilnikov različni proizvajalci.

ProizvajalecElectroluxAtlantLGBiryusaSamsung
Število kompresorjev11121
Razpoložljivost No Frost--+--
Notranji volumen378386385385324
Gospodarski razredA +BABA +
Skupni stroški za leto, kW / h375518.124383.2330

Kako zmanjšati stroške energije

Obstaja nekaj osnovnih nasvetov o tem, kako lahko zmanjšate stroške energije:

 • Manj je verjetnost, da pogledate v hladilnik. To zmanjša število odprtin vrat, ki povzročajo izgubo temperature in posledično aktiviranje kompresorja za zapolnitev zahtevane temperature.
 • Vrata ne puščajte dlje časa odprta.
 • V komoro ne postavljajte vročih posod in hrane. Samo ohladimo na sobno temperaturo.
 • Redno odstranite led iz uparjalnika in drugih komornih komor.

Z vsemi dokazi o zgornjih točkah dejansko prinesejo njena uporabnost pri stalni zmogljivosti.

Dejanska zmogljivost opreme, ki se zgodi, večkrat presega prijavljeno zmogljivost. Veliko število dejavnikov lahko vpliva na raven porabe energije. Za razumevanje stroškov vaše opreme je dovolj, da preberete informacije v priročniku. S kompetentno uporabo se lahko te vrednosti celo zmanjšajo.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com