AmriFla.com

Amoksicilin za uporabo pri živalih je priložen navodilom

Bolnik z veterinarjemVsako leto na svetu je vedno več novih mikroorganizmov, za zdravljenje katerih so potrebna sodobna zdravila, ker prejšnji antibiotiki nimajo pozitivnega učinka pri zdravljenju. Izjema je antibiotik amoksicilin

.

Ta zdravilo je še vedno učinkovito pri zdravljenju novih vrst različnih nalezljivih bolezni in je del penicilinske skupine in je trenutno eno najpreprostejših, cenovno dostopnih in varnih sredstev.

Oblike proizvodnje amoksicilina za živali

Suspenzija amoksicilinaAmoksicilin 15 za živali, izda v več oblikah, to je suspenzije in raztopine za injiciranje ter v obliki praškov in tablet za notranja aplikacija, ki jih je treba pred neposredno porabo razredčiti z vodo.

V veterinarski praksi je najpogosteje uporabljena 15-odstotna raztopina, ki jo je mogoče relativno enostavno dozirati. Izdelana v steklenicah po 10 in 100 ml v zaprti embalaži temnega stekla, je priprava samo bela, namenjena je za zdravljenje okužb, ki jih povzročajo patogene bakterije. Amoksicilin se uporablja pri zdravljenju domačih živali in domačih živali.

  1. Amoksicilin v tabletahAmoksicilin ne dovoljuje sinteze bakterijske celične stene, kar vodi v njihovo smrt na začetku rasti.
  2. Mastno polnilo, ki je del zdravila, postopoma sprošča mikroniziran amoksicilin v kri, kar zagotavlja nenehni vpliv na telesno pacientovo bolezen.
  3. Z uvedbo amoksicilin injiciranje 15, je zdravilo hitro absorbira v kri dovolj, enakomerno porazdeljene po telesu, s čimer se doseže najvišjo koncentracijo v tkivu mišic in notranjih organov.
  4. V kratkem času po uvajanju približno 1-2 uri doseže največjo koncentracijo v krvni plazmi, trajanje delovanja pa je približno dva dni.
  5. Zdravilo se izloča iz telesa naravno, predvsem med uriniranjem.

Indikacije za uporabo

Veterinarska mačka V skladu z navodili amoksicilin svetujejo, da imenujejo za zdravljenje goveda: krave, prašiče, ovce itd., pa tudi za zdravljenje domačih živali.

To zdravilo se uporablja za zdravljenje različnih okužb z mikrobi prebavil in dihal virusnih bolezni povzročene med operacijo, pri zdravljenju sečil, kožnih bolezni in bolezni mehkih tkiv. Amoksicilin svetuje uporabo v veterinarski medicini za zdravljenje mastitisa, prašičje šeni, parainfluence in druge podobno resne bolezni. Amoksicilin za pse ima podrobna navodila za uporabo.

Veterinarski amoksicilin 15 za živali se uporablja tudi pri zdravljenju:

  1. Bolezni dihal, ki jih povzročajo ponavljajoče se okužbe.
  2. Pri kirurških posegih, povezanih z abscesi in vnetjem sklepov.
  3. Infekcijski procesi v prebavnem traktu.Zdravljenje velikega govedaAmoksicilin za pse sprošča in se prodaja v dveh oblikah - tablete in suspenzije. Tablete 250 in 500 mg se proizvajajo v Rusiji. Amoksicilin se daje intramuskularno ali subkutano v razmerju 15 ml zdravila na kilogram telesne mase.

Pred neposrednim dajanjem zdravila je treba suspenzijo temeljito stresati. Ponavljajoča uporaba zdravila je dovoljena šele po dveh dneh, kar je še posebej koristno, če je žival agresiven ali nemiren. Če en odmerek zdravila presega 20 ml, je priporočljivo, da se injekcije dajo na različna mesta, mesto injiciranja pa mora biti dobro masirano. Če ima hišni okvara ledvic, je treba skrbno preveriti en odmerek zdravila.

Kontraindikacije

Amoksicilin praktično nima kontraindikacij, razen posamezne nestrpnosti živali, če pride do alergijskih reakcij, je treba zdravilo takoj prekiniti in predpisati druge metode zdravljenja. Ne vstopajte zajce drog, so morski prašički in hrčki kontraindicirana tudi drog preobčutljivi za živali in alergiji, ki vsebujejo beta - aminopropionska antibiotikov.

Zdravljenje pri hranjenjuZdravila za zdravljenje nosečih psov ni priporočljivo uporabljati in je strogo kontraindicirana za negovalne ženske, tako da prodre skozi plastento pregrado, in koncentracije v mleku so lahko zelo visoke, kar je nevarno za potomce. Če je kot posledica nalezljive bolezni psu ogrožena smrt, se mladički v tem primeru prenesejo na umetno prehrano in živali dobijo ustrezno zdravljenje.

Neželeni učinki

Amoksicilin za živaliPraviloma se praktično ne pojavijo, razen posamezne nestrpnosti, ampak Včasih je vznemirjen želodec, driska in bruhanje. Če se to zgodi, je treba zdravilo uporabljati v povezavi s hrano.

Nekaj ​​nasvetov

Če se za živino uporablja amoksicilin 15, ki se zakolje za meso, se antibiotik preneha dva tedna pred prihodnjim zakolom. Uporabite mleko za prehrano samo po dveh dneh po koncu zdravljenja.

Zdravljenje živali z amoksicilinom
Amoksicilin 100 mlAmoksicilin za subkutano dajanjeSuspenzija amoksicilinaAmoksicilin v tabletahAmoksicilin za prašičeAmoksicilin za kraveAmoksicilin za pseAmoksicilin za mačke

Pogoji shranjevanja

Veterinarska farmacijaAmoksicilin trgovina 15 v skladu z navodili, ki jih potrebujete za zaščito pred sončnimi žarki, vodenje temperaturne pogoje za 15 do 25 stopinj, v dobro zaprti posodi ločeno od hrane in živalske krme. Rok uporabe zdravila od datuma izdelave zdravila je 3 leta. Prepovedano je to zdravilo uporabljati po odprtju, saj je veterinarski pripravek ni predmet nadaljnje shranjevanje.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com