AmriFla.com

Kateri je najboljši infrardeči grelec?

Nujnosti izbire infrardečega grelnikaV zadnjem času vedno več ljudi izbira alternativne vire ogrevanja, zlasti infrardeče grelnike. Te naprave ne ogrevajo zraka, ampak oddajajo infrardeče sevanje, ki segreje trdne predmete. Postopek je podoben načinu sončnega segrevanja objektov. Ustvarja naravni občutek, da se predmeti zaradi grelnika segrejejo.

Prednosti infrardečih grelnikov

Prednosti infrardečih grelnikovTakšni sistemi ogrevanja so lahko energetsko učinkovitejši od mnogih drugih grelnikov. Ker naprave ne premikajo večjega števila zračnih mase, ne preveč posušijo zraka in ne premikajo prahu, kot je ogrevalni sistem s split sistemi.

Infrardeče naprave veliko varnejše, kot druge vrste grelcev, ker grelne tuljave v njih ne segrejejo. V zadnjih letih so postali priljubljeni zaradi segrevanja prostora (prostor, prostor ali območje so topli in udobni).

Obstaja težnja za merjenje učinkovitosti grelca glede na to, kako hitro ta naprava segreva prostor. Toda nekateri prenosni grelniki lahko tako hitro segrejejo sobo, zato so dodatna merila za ocenjevanje. In čeprav je tehnologija infrardečega ogrevanja, kot je znano, učinkovita v primerjavi z nekaterimi drugimi vrstami električne toplote, kvantitativno ovrednotenje te učinkovitosti meri nivo hrupa, ki ga oddaja naprava.

Prav tako morate biti previdni pri stroških energije. Medtem ko infrardeči grelniki, seveda, porabijo manj energije, kot nekateri drugi električni grelniki, je treba dejanske prihranke energije meriti s količino porabe kilovatne ure, porabljene za ogrevanje prostorov.

Potrošniki bi morali upoštevati več vidikov in značilnosti naprave, da bi razumeli, kako izbrati infrardeči grelec.

Vrste prenosnih električnih naprav

Vrste prenosnih infrardečih električnih napravČe želite oceniti infrardeče grelce glede na osebne potrebe in finančne možnosti, je treba razumeti, kaj točno so naprave in kaj je treba vključiti v njihovo opremo.

Obstaja tri vrste električni infrardeči grelniki:

 1. Prenosne kolesne enote s tehnologijo infrardečega ogrevanja.
 2. Bolj kompaktni grelci z (delno) infrardečo močjo v kombinaciji z drugimi vrstami ogrevalnih sistemov.
 3. Avtonomni električni kamini.

Nekatere naprave so enostavne premakniti ali samo prenesti ročno, za večje modele pa uporabite vgrajena kolesa. Elementi ognjišča imajo tudi estetske zasluge, saj so številne enote precej privlačne in dodajajo prijetno vzdušje v sobi.

Značilnosti izbire

Če kupite majhno namizno ploščo, velik prenosni model s kolesi ali grelec s fiksnim kaminom, je treba v vaše parametre iskanja vključiti naslednja merila za izbor:

 • Pravila za izbiro infrardečega grelnikaVgrajen termostat in enostavno upravljanje;
 • ventilator;
 • kremenčevimi svetilkami - daljša življenjska doba, višji stroški;
 • kul zunanji elementi na dotik;
 • Toplotna moč, primerna za vaše potrebe;
 • Stabilen dizajn, ki se odreka rolloverju.

Dodatna oprema

Infrardeči grelniki seveda niso tako učinkoviti kot samostojni aparati, ki čistijo ali navlažijo zrak, vendar so opremljeni s številnimi dodatnimi priročnimi funkcijami:

 • Dodatna oprema za infrardeče grelceZamenljiv zračni filter.
 • Vgrajen vlažilnik.
 • Delovna svetilka.
 • Eleganten dizajn.
 • Izjemno tihi ventilator.
 • Zaščita pred pregrevanjem.

Druge pomembne lastnosti

Dodatne funkcije infrardečih grelnikovInfrardeče naprave so trenutno opremljene z različnimi funkcijami, ki zagotavljajo največjo udobje in funkcionalnost. Upoštevajte najprimernejše:
Daljinski upravljalnik. Običajno vključuje takšne ukaze, kot so nastavitev temperature, vklop / izklop in časovnik.

Nastavitve ogrevanja. Številni grelci imajo dva ali več načinov ogrevanja. Lahko jih izrazimo v različnih vrednostih porabe energije. To zagotavlja maksimalno možno uporabo infrardečega grelnika z minimalno porabo energije. Številni grelci imajo tudi ekološki način, ki izklopi napravo, ko doseže nastavljeno temperaturo. Naprava se ponovno vklopi takoj, ko temperatura v prostoru začne padati.

Časovnik. Zelo priročno glede uporabe. Omogoča nadzor nad izklopom ali časom vklopa grelca. Primerno je, če spite ali delate čez dan in se želite vrniti v toplo hišo. Časi so običajno vključeni za obdobje od 9 do 12 ur.

Oscilacija. Medtem ko večina električnih grelnikov uporablja majhen ventilator za izžarevanje toplote, drugi grelniki uporabljajo tudi vibracijsko funkcijo. Rezultat je boljša toplotna pokritost prostora.

Termostat. Običajno se prikaže prek digitalne plošče (ali gumba), omogoča nastavitev temperature grelca. Očitno je, da je višja temperatura nastavljena, več časa bo potrebno, da grelec doseže.

Energijska učinkovitost grelca

Energijska učinkovitost infrardečega grelnikaCelotna učinkovitost naprave je v veliki meri odvisna od tega, kako je naprava zasnovana in izdelana. S pomočjo grelnika lahko prihranite pri plačevanju električne energije, vendar pa na materialne stroške in zasnovo naprave vpliva znesek varčevanja.

Če ima naprava oznako Energy Guide, vam omogoča, da primerjate stroške energije z uporabo različnih modelov. Infrardeče naprave je treba reciklirati. Infrardeča naprava ni "bolj okolju prijazno"Možnost kot druge naprave za ogrevanje.

Bodite skeptični glede tržnih trditev, da bo infrardeči grelec zmanjšal porabo energije za polovico. Takšne prihranke redko dosežemo, tudi za lastnike stanovanj, ki opustijo osnovni sistem ogrevanja in za ogrevanje uporabljajo infrardeči grelec.

Če se naprava uporablja za ogrevanje prostora, in tudi dražji sistem centralnega ogrevanja je izklopljen, zmanjšanje porabe energije.

Kaj se je treba izogniti

 • Kaj se je treba izogniti pri izbiri infrardečega grelnikaIzogibajte se grelcem, opremljenim s kratkotrajnimi žarnicami. Rezerva je lahko drago in težko najti. Pazite na grelnike, ki so opremljeni z dolgoletnimi infrardečimi žarnicami.
 • Ne kupujte grelnika, ki ga ne nadzira termostat. Če ne morete nadzorovati toplotne moči, lahko na koncu povečate stroške.
 • Ne verjamem v trženje, ki trdi, da takšne plošče povečajo stopnjo vlažnosti. Pri uporabi infrardečega grelnika se lahko zrak hitro izsuši.

Stroški naprav

Stroški infrardečih grelnikovCena električnih grelnikov lahko znaša od 50 USD za male prenosne modele do 1000 USD za dekorativne kamine.

Praviloma bo za primeren model s termostatskim nadzorom strošek od 100 do 200 dolarjev.

Visoka cena ne zagotavlja varčevanja z energijo. Cene so v nekaterih primerih napihnjene: zaradi velikega povpraševanja ali omejenega števila modelov znamk. Značilnosti, oblika in tehnologija ogrevalnih infrardečih modelov se razlikujejo.

Nasveti za uporabo infrardečega grelnika

 1. Nasveti za uporabo infrardečega grelnikaVelike naprave (1500 W ali več) je treba priključiti na izhod 20-ampere.
 2. Večina modelov takšnih naprav je hladna na dotik in varnejša za uporabo v domu z majhnimi otroki in hišnimi ljubljenčki. Čeprav razdalje niso tako velik problem, kot pri grelnikih z vročo tuljavo, morate očistiti nered na območju grelca, da se omogoči neovirana distribucija toplote v prostoru. Papir, oblačila, revije in druge predmete je treba hraniti stran od grelca.
 3. Kremenčevi cevni ali grelni cevi potrebujejo zamenjavo svetilk skozi čas. Pred nakupom morate zagotoviti razpoložljivost takšnih rezervnih delov in primerjati cene z njimi. Za zmanjšanje obratovalnih stroškov lahko upoštevate tudi model z daljšim življenjskim ciklusom.
 4. Uporaba podaljškov ni priporočljiva. Če je potrebno, se prepričajte, ali je indikator moči ali podaljšek za nazivno moč grelnika. Vedno preverite, ali je grelnik potrjen pred uporabo.
 5. Infrardeči grelniki so namenjeni za uporabo v zaprtih prostorih (prostorih) ali v velikih prostorih. Medtem ko se nekateri pohvali z možnostjo ogrevanja velikega območja, infrardečega grelnika ni mogoče uporabiti kot edino napravo za ogrevanje doma.
 6. Uporaba infrardečega bloka kot grelnika določenega območja lahko prihranite pri energiji tako, da izklopite sistem centralnega ogrevanja in dodate toploto v prostor ali območje, ki ga najbolj uporabljate. Lokalni grelec je idealen v družinski sobi, izolirani garaži ali majhni delavnici (rastlinjaki, pisarne).

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com