AmriFla.com

Kaj je nahraniti goslings: pravila za izdelavo prehrane doma

Pravila za hranjenje in zadrževanje goslings domaMnogi rejci raje gnezdijo. In to je razumljivo: te ptice so nepretrgano pri oskrbi in hranjenju. Vendar pa morajo majhne piščance gusayut, v nasprotju z odraslimi, od prvega dne življenja izpolnjevati pravo prehrano. Zato, če kmet resnično zanima zdrav in kakovosten potomec, mora razumeti osnovna pravila hranjenja goslings.

Ponudbe krmnih goslings in skrb za njih

Neizkušeni rejci perutnine, ki so se odločili za samostojno gojenje gosi, nimajo ideje o tem, kako hraniti goslings doma. Obstaja nekaj osnovnih dejstev, povezanih s pravili hranjenja - jih je treba upoštevati pred rejo te vrste ptic.

 1. Ponudbe krmnih goslings in skrb za njihNajpomembnejši pogoj je, da je treba prvo hranjenje goslings takoj po suhih piščancih malo posušiti. Pomembno je razumeti, da čim hitreje napolnimo majhno gosenico, hitreje se bo preostali rumenjak raztopil, kar bo samo prispevalo k preživetju piščancev in hitri rasti.
 2. Gosenica naj bi dobila hrano vsaj osemkrat na dan, to je, da bi morala jesti pogosto, vendar malo. Najbolje je, da je hrana postavljena tako, da je piščancem zlahka dostopna - na primer na primerni ravni površini. Ko raste ptica, se pogostost hranjenja zmanjša.
 3. Poleg osnovnih živil, bogatih z beljakovinami, piščanci v prvih tednih življenja preprosto potrebujejo ribje olje in kostno moko.
 4. Krmne goščave, bodisi pridobljene z inkubatorjem ali z naravnimi sredstvi, v prvih dneh življenja niso popolnoma drugačne.
 5. Glavni pogoj, povezan z obroki piščancev, je, da se je vedno treba osredotočiti na čistost jedi, v kateri bodo postregli s hrano in svežino živil. To bo pripomoglo k rešitvi gnojnice pred boleznijo prebavnega trakta, za katerega so tako nagnjeni v prvih tednih svojega življenja.
 6. Poleg tega morajo zagotoviti, da gosi ni bolan, zato morajo ustvariti primerne pogoje: kraj njihovega prebivališča mora biti suh in očiščen.
 7. Kot za napajalne pripomočke (korita za hranjenje, skodelice za pitje) jih je treba vedno sprati vsakič po naslednjem hranjenju. V nasprotnem primeru, če ostanki drobne hrane vstopijo v želodec, lahko ima gobec zastrupitev ali želodec.
 8. Ptičja prehrana mora biti vedno raznolika in uravnotežena - ta pristop bo pripomogel k ohranjanju premočenj in krepitvi imunitete.
 9. Ne dajte majhnim gozicam, da dobite kisle mlečne izdelke, še posebej v prvih dneh življenja - za razliko od piščancev zelo slabo prebavljajo ta izdelek.
 10. Ker se nesmiselne piščance rade v vodo, ki je v njihovi pivu, morate pravočasno zamenjati tla pod njimi in umazano vodo zamenjati s čisto vodo.
 11. Najboljše mesto za gojenje mladih živali bo območje, kjer so travniki in ribniki. Če takšne možnosti ni, si lahko sami ustvarite rezervoar v svoji desni, kjer živijo goslings.
 12. V primeru, da v plemenu obstajajo šibke goslings, strokovnjaki svetujejo, naj v svojo hrano dodajajo posebno medicinsko topno obleko, ki vključuje jajčne rumenjake in mleko. Prav tako je priporočljivo dodati majhno količino antibiotikov (penicilin ali biomicin), kar bo prispevalo k krepitvi telesa šibke kosmulje.

Ker so majhne piščance zelo občutljive na različne bolezni, povezane z delom črevesja in želodca, so prvi dnevi in ​​tedni življenja najpomembnejši za njihovo zdravje, zlasti ko gre za prehrano.

Faze hranjenja gosi doma, odvisno od njihove starosti

Hranjenje goslya je neposredno odvisno od njihove starosti, zato prehaja v več osnovnih stopnjah:

 • Faze hranjenja gosi doma, odvisno od njihove starostiobrok je narejen za prvi dan ptičjega življenja;
 • potem se prehrana spremeni takoj, ko gosling doseže starost dveh dni - naslednja stopnja prehrane bo od drugega do desetega dne;
 • poleg tega je treba prehrani od desetega do enaindvajsetega dne;
 • Ko piščanca doseže starost treh tednov, se pojavi končna sprememba prehrane.

Razumevanje, kaj natančno je treba hraniti majhne domače goslings glede na njihovo starost, bo priložnost vzgajati zdravo in močno živino.

Obrok piščancev v prvih dneh življenja

Pomembno je, da se spomnimo pomembnega stanja pred hranjenjem goslings, ki so se ravnokar pojavile: dovoljeno jim je, da se posušijo. Kar se tiče hrane, ki jo lahko uporabljajo prvi dan, je lahko naslednja hrana:

 • Opis priporočene prehrane gusat v prvih dneh življenjaMamica se začne s finim zdrobljenim kuhanim jajcem (mora biti trdo kuhano).
 • Piščancem je treba dati svežo zeleno travo, katere količina mora biti najmanj petdeset odstotkov celotne količine prehrane.
 • In prav tako je treba v hrano vključiti majhne zdrobljene zrnce in koruzne drobtine.
 • Kar zadeva pitje, lahko dodate 1 ml na liter vitaminov, da povečate odpornost in rast - najboljša rešitev bo vitamin "Chiktonik". Vodicka v skodelici za pitje mora vedno ostati sveža in izredno kuhana.

Kar zadeva pogostost hranjenja, mora biti vsaj šest do osemkrat na dan.

Obrok piščancev od dva do sedem dni

Na drugi dan življenja se piščancem lahko doda enako kot prvi dan. Samo v tem primeru se lahko prehrana dopolni z več izdelki:

 • Priporočeni vir za goslings od dva do sedem dniproso;
 • zdrobljeno ovseno kašo;
 • koruza;
 • Dodatek k jajcu lahko služijo kot otrobi in predhodno namočene krušne drobtine;
 • Domače gosi lahko jedo tudi kot komplementarni obrok, sesekljano zeleno čebulo, razrezano ali deteljno.

Periodičnost hranjenja mora biti vsaka dva ali tri ure.

Prehrana tedensko goslings

Opis prehrane tedenskih goslings domaKakor hitro govedo doseže starost sedmih dni, se pogostost hranjenja zmanjša na šestkrat dnevno, ne več.

Hkrati se dele rahlo povečajo, kuhana jajca pa se odstranijo iz hrane. V tem obdobju življenja potrebujejo piščanci v bolj uravnoteženi in hranljivi hrani:

 1. Priporočljivo je hraniti zrnca. Da bi to naredili, je grah predhodno namakan, da se mehča, po katerem se prehaja skozi mešalnik ali mesno mletje. Visoka vsebnost beljakovin grah stimulira rast mladih goslings.
 2. Vnesemo čim več beljakovin v prehrani, kostno moko in ribje olje.
 3. Odlično je dodatek kravjemu krmnem kvasu.
 4. Lahko vstopite v prehrano posebne krme PK-5, nasičene z minerali in vitamini, ki so tako potrebne za polno rast malih goslings.
 5. Obogatiti obrok piščancev lahko sveža trava, in v primeru njegove odsotnosti - kuhane zelenjave (pesa ali krompir).
 6. Od pitja ostane čista kuhana voda z dodatkom majhne količine kalijevega permanganata.Treba je zapomniti, da je hrana ne sme biti preveč lepljiva - normalna konsistenca je grozdna hrana.

Diet ptice po drugem tednu življenja

Potreben prehrambeni gosi po drugem tednu življenjaNa štirinajsti dan je glavna vrsta hrane še vedno perutninska drozgina z dodatkom vitaminov (ribje olje in kostna moka) in sveža zelišča. Prehrana je dopolnjena s kuhano zelenjavo - krompir, korenje ali pesa.

Pogostost hranjenja se zmanjša na petkrat na dan, medtem ko so porcije nekoliko povečane. Do začetka tretjega tedna je pogostost hranjenja štirikrat dnevno. V tej prehrani ki jih dopolnjujejo taki izdelki:

 • Sesekljane zelenice.
 • Sol.
 • Pšenični otrobi.
 • Zdrobljen zrn.
 • Stročnice: grah, fižol ali leča.
 • Mineralna krma (npr. Lupina).
 • Sončnična torta.
 • Nekateri kmetje raje hranijo goslings s pripravljeno mešano krmo.

Poleg tega je pomembno opozoriti, da so na tej stopnji življenja domači gozings zelo pomembni top-dressing z vitamini in ribjega olja. Poleg tega lahko mladi že varno sprehodijo do najbližjega ribnika, saj tam lahko vstopijo v prehrano zelo koristno snov - alge.

Diet iz enega meseca življenja

Značilnosti hranjenja gosje od enega meseca življenjaV zvezi z mesečnimi goslings, od tega obdobja znatno povečajo porabo zelenja, poraba beljakovin in beljakovin pa se zmanjša.

Poleg tega se mesečno goščenje že pase prosto v bližini vode, zato jim je priporočljivo dati mešanice ponoči.

Zjutraj priporočljivo je krmiti meso, in v dnevnem času, v procesu paše, ptica hrani na travi samem.

Če v naravi ni možnosti paše mladih živali, je treba svežo travo pridelovati sami, saj je trava nepogrešljiv element dnevna prehrana ptic, starejših od enega meseca.

Pogostost hranjenja mladih piščancev se zmanjša na trikrat na dan. V tej prehrani je vedno treba vključujejo različna živila od oljne peciva, krede, soli, otrobi in lupine ter konča s krušnimi drobtinami in grahom.

Glavna stvar je, da ponujena hrana vedno ostala sveža. Takoj ko se perje začne spremeniti v ptici, ga je treba prenesti na odraslo prehrano.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com