AmriFla.com

Načelo samoregulacijskega grelnega kabla

Samoregulacijski grelni kabelObstaja veliko načinov za ogrevanje vode v vodovodnih ceveh. Eden od najpogostejših med njimi je ogrevanje s samoregulacijskim ogrevalnim kablom. Takšna naprava je zelo učinkovita in ekonomična. Poleg ogrevanja vodne cevi se samoregulacijski kabel uporablja za organizacijo sistema "toplih podov" v hiši.

Načelo delovanja

Take prilagoditve se uporabljajo ne samo v vsakdanjem življenju, temveč tudi v industrijskem obsegu. Glavni cilji, ki vam omogoča doseganje samoregulacijskega kabla, so:

 1. Celoletna zaščita vseh cevi pred zmrzovanjem.
 2. Zagotavljanje varnosti na strehah in žlebovih. S pomočjo samoregulacijskega grelnega kabla se lahko znebite nevarnosti poškodb ledenih ledvic.
 3. Stalno vzdrževanje nastavljene temperature.
 4. Izvajanje sistema "toplo pod".

Samoregulacijski grelni kabel

Nekateri obrtniki uporabljajo tudi samoregulacijske grelne kable za ogrevanje zofe in fotelj.

Samoregulacijski grelni kabelNaprava je zelo preprosta. To vključuje pet elementov: bakrene žice, pleteni ščit, zunanja zaščitna lupine, polvodniško in notranjo izolacijo. Polprevodniški matriks je zasnovan za toplotno disipacijo žice. Omogoča vam prilagoditev toplotne moči.

Ko temperatura okolja pade na vnaprej določeno raven, se sredina žice stisne z mikronskim indeksom. Po tem kabel začne proizvajati dodatno toploto, kar poveča temperaturo okolice.

Nasveti za izbiro

Pomembno vlogo imajo značilnosti samoregulacijskega ogrevalnega kabla. Najbolj kvalitativni bodo tisti modeli, ki vsebujejo vse zgoraj omenjene 5 elementov. V trgovini morate skrbno preveriti naprave za razne okvare in napake. Poleg tega se priporočajo naslednji kazalniki:

 1. Samoregulacijski grelni kabel, princip delovanjaKvalitetna raven notranje izolacije kabla. Odpornost tega prostora mora biti več kot 1 Ohm.
 2. Prisotnost ščitne pletenice. Ta element omogoča povečanje moči naprave in tudi tla.
 3. Prisotnost zaščitne lupine. Najboljša zaščita se običajno šteje za zunanjo izolacijsko lupino, izdelano iz fluoroplastike.
 4. Ogrevalna moč. Različni modeli grelnih kablov so namenjeni različnim temperaturam. Potrebno je izbrati možnost, ki je primerna za cevi.

Za večjo varnost je priporočljivo, da prodajalca vprašate o razpoložljivosti vseh potrebnih certifikatov. Če nameravate uporabiti napravo za ogrevanje cevi v gospodinjstvih, je najbolje, da kupite majhen sistem, ki bo dobro opravil svoje delo in prihranil denar.

Povezovalni diagram

Samoregulacijski kabelObstajajo različne metode montaže samoregulirajočega grelnega elementa. Vsak od njih je primeren za različne aplikacije naprave. Za cevi za vodo in kanalizacijo se uporablja linearna instalacija. To pomeni namestitev žice vzdolž cevi. Poleg linearne lahko uporabite spiralni način namestitve. To zahteva dolgo dolžino materiala. V nekaterih primerih se izvede notranja namestitev vzdolž cevi, vendar ta metoda zahteva resna prizadevanja za izvajanje.
Ko je naprava v celoti nameščena, jo je treba povezati z omrežjem z napajalnim kablom. Prav tako je potrebno seznaniti s priporočili strokovnjakov:

 1. Pri vgradnji mora biti temperatura okolice najmanj 15 stopinj.
 2. Naprava za upogibanje mora biti enaka vsoti njegovih šestih premerov.
 3. Ko končate postopek namestitve, morate preveriti vrednost upora.

Popularne blagovne znamke

Samoregulacijski grelni kabelKar se tiče cene samoregulacijskega grelnega kabla, je nekoliko višja od stroškov standardne naprave. Vendar pa v obdobju delovanja uspe opravičiti.

Stroški teh kablov se gibljejo od 100 do 1.000 rubljev na 1 meter materiala. Poceni naprave ponujajo domači proizvajalci. Poleg tega je treba upoštevati dejstvo, da dlje ko je žica potrebna za kupca, je nižja cena za vsak meter.

Če menite, da so ocene, ki jih pišejo zagovorniki teh proizvodov, so najbolj priljubljene blagovne znamke so grelni kabli Raychem, Lavita, Ensto in Devi.

Samoregulacijski grelni kabel

Izdelke proizvajalcev Ensto in Lavita se odlikujejo po visokokakovostnem notranjem premazu izdelka. Najdražji izdelki prihajajo iz Danske pod blagovno znamko Devi. Proračunske možnosti vključujejo znamke Ensto in Lavita. Do konca življenja Ensto ni slabši od dragih naprav Devi. V zvezi s tem večina potrošnikov raje uporablja naprave za ogrevanje iz podjetja Ensto.

Če natančno preučite načelo delovanja in načrtovanje samoregulirajočega grelnega kabla, lahko najdete dokaj učinkovito uporabo takšne naprave doma.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com