AmriFla.com

Sahalin Husky: zgodovina pasme, opis, razlike od drugih Husky

Vrste hišnega psaGre za pasmo, ki je znana kot "Sahalin husky". Lokalni prebivalci so jih prav tako imenovali Sahalin ali Gilyatka husky. Na Japonskem se ti psi imenujejo Karafuto-Ken. Prvotno je Sakhalin pripadal japonskim ozemljem, zato prebivalci vzhodne države menijo, da so sakalinci Khaskani iz Japonske. Pasma je bila oblikovana kot sled, precej stara in je do zdaj skoraj izginila.

Iz zgodovine pasme

Haška je bila vzeta za potrebe severnih ljudi. Spremljali so lovca v tajgi med lovom na medveda sodeloval pri ribolovu krznenih tjulnjev in mokrov. Toda njihov glavni namen je bil delati v pasu. Za to je bil pes ustvarjen odlično: močan okostje, visoka rast, struktura tač, kar omogoča enostavno gibanje na tleh, vključno s skrito skorjo. Sahalinova haška je bila veliko večja od haška Aljaske, zaradi česar so postali bolj produktivni.

Zaradi visoke hitrosti vožnje, ki jo razvijajo, so se psi v poznem 19. stoletju začeli uporabljati za poštne storitve, pošiljali so sporočila s celine na Sahalin in nazaj. Od leta 1920 do 1940 so bili uspešno uporabljeni v sovjetski vojski, osvojili so slavo najboljših vojnih psov. To je olajšalo miren in dosleden značaj sakalijanov.

Leta 2014 se je pasma skoraj izginil kot vzreditelj umrl, zahvaljujoč navdušenjem Sakhalin Husky prihrani zadnji gody.No zadnjem vzrejo te pasme se ponovno izvaja. Psi so začeli vzrejati japonske in ruski kinologi. V različnih mestih so se ponovno pojavile drevesnice teh veličastnih živali.

Husky vrste

Danes haški obstaja več različic.

 • Karakter Sakhalin HuskyMed njimi je najbolj priljubljena danes Sibirski Husky. To je idealna pasma razstave, bolj primerna za šport kot za delovne naloge.
 • Japonci - v tej vrstici je poudarek na zaščitnih lastnostih, za dolgo vožnjo pa pes ni prilagojen.
 • Aljaski je hiter pes, idealen za vožnjo.
 • Mini-husky - srednja pasma, v kateri je poudarek na dekorativnih lastnostih, je super za domačo hrano.
 • Sahalin - redka ogrožena vrsta, ki jo japonski rejci psov poskušajo obnoviti.

Zunanje razlike

Sahalin Husky je največji predstavnik te pasme. Poleg tega je izjemen tudi zaradi izredne vzdržljivosti. Debele krzno in čokat, mišičasto telo z močnimi nogami omogočajo pes za preživetje, ne samo v ostro podnebje, ampak tudi tam delajo.

V krvi Sahalinskega hašiša so geni japonskega špica in akita-inu. To je mogoče videti iz zunanje podobnosti z istim Špicom, samo razlike se radikalno razlikujejo. Kakšne so njihove značilnosti?

 • Kako hraniti HuskyPovprečna višina je 62 cm, največja višina je 70 cm.
 • Teža približno 40 kg.
 • Telo srednje dolge, vitke in mišične.
 • Okončine so ravne, vzporedne, nekoliko bolj razvite.
 • Velika glava ima jasen okvir, gobec se zoži.
 • Oči ovalne, mandljeve, srednje velike, barve odvisne od barve plašča.
 • Ušesa so nastavljena na visoko, trikotno, pokončno, poudarjeno.
 • Rep je precej pubescenten, pogosto zakrivljen. Sajenje je visoko.
 • Volnena obloga je gosta, z debelim podlakom.
 • Barva je bolj pogosto monofonična: črna, siva, rdeča. Prej je bila barva tehtnice vrednotena, kar pa skoraj nikoli ne pride.

Morali in vedenjske značilnosti

Sahalin Huskies se štejejo za pametne in usposobljene, jih je enostavno podpreti za usposabljanje, čeprav ne kažejo posebne vneme na lekciji. Te so enostavne za upravljanje, ti psi ne gredo proti osebi. Gostitelji, ki jih imajo radi in pokazati resnično predanost.

Doma se ljudje v Sahalinu obnašajo z omejevanjem in celo včasih ravnodušni, toda to je zavajajoč vtis. Z drugimi domačimi hišnimi ljubljenčkami se zlahka pokažejo prijaznost. Od dobro vzgojenega psa boste dobili odlično stražo in spremljevalko.

S temi psi je nemogoče oslabiti disciplino, pasma običajno prevladuje. Če vas pes ubogal, vendar niste vztrajajo sam, uči, in bo prezreti ukazov v prihodnosti, če upoštevamo, da ti je to dovoljeno.

V genih sahalinskega hašiša je nagnjenost k poganjam. V neštetih okoliščinah je živel in ne glede na to, koliko je imel rad lastnika - instinkt poraja vse. Za uresničitev zasnovanega psa lahko kažejo luknje in iznajdljivost ter pobeg, tudi če se zdi nemogoče. Možno je spodkopati, skočiti skozi visoko ohišje.
Če je ograja lesena, lahko Sakhalin haški skozi to luknjo. Bilo je primerov, ko so živali celo uspele odpreti vijake - tako velika je njihova želja po svobodi. Zato je za izbiro psa te pasme preprosto potrebno imeti zanesljivo oviro.

Dressour bolje začeti že od zgodnjega otroštva. Naj se mladiček navadi na najpreprostejše ukaze. Že pol leta je psu mogoče poveriti profesionalnemu kinologu za celoten potek usposabljanja. Bolje je izbrati za to osebo, ki je seznanjena z značilnostmi pasme Sakhalin husky. Psi, ki niso bili podvrženi treningu, so šibko nadzorovani.

Pri izobraževanju mladičkov morate uporabiti isto načelo kot pri majhnih otrocih. Ne sme biti nobenega nesoglasja pri ocenjevanju njegovih dejanj ali manifestov neposlušnosti. Če cenzure, potem vsi člani družine, sicer ga ne boste dosegli.

Skupine je treba ponoviti večkrat, 10-krat ali več, tako da mladiček razume, da ga ne bodo pustili tako enostavno. Fizično, ne morete kaznovati lusk, oslabiti stik med vami, pes lahko utrjen.

Nakup kuža

Husky pasme pasmeČe želite kupiti kuža To pasmo, se kinomologom svetuje, da se uporabljajo za vrtec "Laitkiper" v predmestju. Prej so njegovi rejci vzrejali izključno sibirski husky, zdaj pa pozorni na sahalski ljudje.

Najboljša starost za nakup je 1-1,5 mesecev. No, če se odločite za izbiro, boste pomagali osebi, ki razume značilnosti pasme. Mladički že v tem obdobju kažejo individualnost, tako za zunanjost, kot tudi za starost, se veliko spremeni. Seveda mora pes biti zdrav. Bodite pozorni na kakovost volne, debelosti, stanja oči in ust. Moral bi biti igriv radoveden kužek s sijočimi lasmi in očmi.

Priporočljivo je pregledati pogoje pridržanja, oceniti rodovniške kvalitete staršev in seveda pregledati dokumente. Za vsakega čistopisa se izda potni list, nato pa se pripravi rodovnik. Za začetek se odločite, ali želite sodelovati na razstavah in plemenskih porody.Esli ne - boste pristop hišne razreda mladička je za denar, bo to stalo manj. Mladički, ki lahko kariero proizvajalca, stane od 50 tisoč rubljev in zgoraj.

Husky japonski

Sahalin HuskyDruga pasma se imenuje Akita Inu. Neprofesionalci včasih zmedejo s Sahalinom, vendar so različne linije pasme. Zmeda nastane zaradi zunanje podobnosti. Akita je tudi izjemno močan pes, ki je bil prvotno namenjen lovu na veliko zvero. Ta pes se šteje za lastnost japonske kulture.

Z zunanjo podobnostjo s akitom Sakhalin se razlikuje po bolj raznolikih barvah. Najdete bela, predstavniki tiger na volne lahko predstavljajo dobro opredeljene lise. V 19. stoletju, Akita Inu prečkala z pastirskih psov, zato imajo lov, boj lastnosti. Zdaj se pasma šteje za sorazmerno redko.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com