AmriFla.com

Alergijska zdravila: odmerjanje in navodila

Zodak iz alergije

Zodak je priprava alergije druge generacije. Ima minimalne neželene učinke in je namenjen za zdravljenje alergij pri otrocih in odraslih različnega izvora.

Zodak ima podaljšan učinek, zato je zelo uporaben pri uporabi.

Zdravilna učinkovina in indikacije za uporabo

Ključna zdravilna učinkovina tega zdravila iz alergije je cetirizin dihidroklorid, ki v smislu lastnosti sodi v skupino selektivnih blokatorjev receptov H1, ki se nahajajo na obrobju. Po vstopu v telo lahko cetirizin vpliva na alergije na zgodnji in poznejši stopnji.

Zaradi tega pride do naslednjih sprememb:

 • sproščanje histamina iz bazofilov in mastocitov blokira;
 • Gibanje eozinofilov in drugih vnetnih elementov, ki povzročajo alergije, se zmanjša.

V skladu z navodili Zodak iz alergije ima tak učinek:

 • odstranjuje otekanje tkiv;
 • odstranjuje krče gladkih mišic;
 • zmanjšuje povečano prepustnost kapilarnih sten.

Zodak je dobro zdravilo ne samo zaradi alergij, temveč tudi odlične antipruritične in antiexudative droge. To nima lastnosti zaviranja gibanja živčnih signalov s pomočjo možganskih celic, s strogim upoštevanjem odmerka ne povzroča večje zaspanosti.

Ključne prednosti uporabe alergije zdravila Zodak so:

 • Terapevtski učinek pride zelo hitro. V večini primerov se izboljšanje pojavi približno dvajset minut po nanosu sredstva;
 • Zdravilo Zodak se lahko uporablja samo enkrat na dan;
 • otrokom iz alergij, ki se začnejo z letom;
 • ni odvisnosti uživanja drog od časa zaužitja;
 • cenovno dostopnih stroškov.

Za bolnike z Zodakom so predpisane alergike za diagnoze, kot so:

 • edem Quinckeja;
 • idiopatska ali druga urtikarija;
 • Pollinoza;
 • sezonske in celoletne oblike rinitisa in alergijskega konjunktivitisa;
 • srbenje dermatoze alergijskega izvora.

Oblike izdaje Zodaka

Zodak oblika alergijeOd alergij in drugih bolezni po navodilih zdravnikov Zodak imenujejo v različnih oblikah. Izbrani so glede na bolezen in starost pacienta. Torej, Zodak v kapljicah in v obliki sirupa najpogosteje predpisujemo otrokom, tablete pa so namenjene odraslim in otrokom od šestega leta starosti. Sestava Zodaka se nekoliko razlikuje od oblike pripravka.

Tablete Zodak

Zodiak tablete iz alergij

Ključna aktivna sestavina zodiak tablet iz alergij je cetirizin dihidroklorid, ki je v enem kosu prisoten v količini 10 mg.

Med pomožnimi sestavinami tablet so koruzni škrob, magnezijev stearat in drugi sestavni deli.

Zodak v tabletah ima podolgovate oblike, so beli in opremljeni s posebnim tveganjem za udobje pri deljenju. En pretisni omot vključuje od 7 do 10 tablet, v paketu jih je lahko več.

Zodak v kapljicah

Zodak pade od alergijV dvajsetih kapljicah te snovi je 10 mg cetirizina in več pomožnih snovi. Med njimi:

 • glicerol;
 • metilparahidroksibenzoat;
 • natrijev acetat trihidrat;
 • ocetna ledena kislina;
 • propil parahidroksibenzoat;
 • prečiščena voda in drugo.

Kapljice so prozorne, morda nimajo sence ali rahlo svetlo rumene barve. V prodaji so steklenice z Zodak kapi s prostornino 20 ml s pokrovom za odmerjanje.

Zodak v obliki sirupa za otroke iz alergij

Sirup Zodak iz alergijeEna merilna žlička zdravila Zidak v sirupu vsebuje 5 ml pripravka in vključuje cetirizin in iste pomožne sestavine kot v kapljicah.

Sirup vsebuje tudi okus, ki mu daje okus banane. Zodak v sirupu je svetlo rumen, prodan v 100 ml vialah z merilno žlico.

Odmerjanje in navodila za uporabo

Zodak imenuje strokovnjaka za alergije in druge bolezni. Odvisno od vrste alergijskih manifestov, resnosti njihovega poteka in pacientove starosti, izberite eno ali drugo vrsto zdravila, odmerek in trajanje zdravljenja.

Otrokom, starim od 12 let, in odraslimi, je predpisana ena tableta na dan, bolje je, da ga vzamete zvečer. Sprejem ni vezan na prehrano, tableta se pogoltne brez žvečenja in spere z vodo.

Za dojenčke od 6 do 12 let določite polovico tablete 2-krat na dan.

Navodila za odmerjanje kapljic in sirupa

Navodila za alergijo zodakZodak kapljice se lahko dajejo otrokom in odraslim. Priporočeni odmerek 12 let na dan je 20 kapljic zdravila Zodak, ki vsebujejo 1 ml raztopine (10 mg zdravilne učinkovine).

Za prsne otroke do 2 let padca alergije na 5 kapljic dvakrat na dan. Vendar starejši od 2 do 6 let, se odmerek giblje od 5 do 10 kapljic dvakrat na dan. Od šest do dvanajst let otroci dobijo 10 kapljic dvakrat na dan ali enkrat 20 kapljic.
Pred uporabo Zodaka v tej obliki lahko raztopimo v 1-2 žlici vode.

Če govorimo o odmerku sirupa od alergije v skladu z navodili, se odraslim in otrokom, starejšim od 12 let, predpiše dve merilni žlički enkrat na dan. Otrokom do 1-2 leta na dan damo 5 ml, ki ga je treba dvakrat razdeliti. Od dveh do šestih let je odmerek podoben, vendar ga je mogoče vzeti skupaj. Od 6 do 12 let je odmerjanje "odraslo", ki ga po želji lahko razdelimo na dva odmerka. Merilna žlica, ki prihaja v sestavi z sirupom, ima posebne delitve in zadrži do 5 ml pripravka.

Ne glede na obliko sproščanja zdravila Zodak med nosečnostjo ni mogoče uporabljati. Če je to zdravilo potrebno zdraviti, morajo ženske med dojenjem zavrniti dojenje.

V obliki tablet Zodak otrokom, mlajšim od 6 let, ne smemo dajati, lahko pa vsako leto vzamemo kapljice in sirup. Pri zdravljenju otroka morate strogo upoštevati odmerek v skladu z navodili.

Zodak: farmakokinetika zdravila

Zodak pomaga pri alergijahČe govorimo o absorpcijskem postopku, potem po zaužitju komponent zdravila uporabimo hitro absorpcijo iz želodčnih organov. Najvecja koncentracija cetirizina opazujemo približno pol ure po nanosu. Zdravilo se lahko porabi med obroki, kar ne vpliva na stopnjo absorpcije, vendar se stopnja cepitve morda ne zmanjša bistveno.

Kar se tiče porazdelitve zdravila, se cetirizin veže na beljakovinske strukture krvne plazme za najmanj 93 odstotkov. Agent ne vnese naprave znotraj celice, volumen distribucije pa je nizek. Z hemoencephalic pregrado, Zodak ne prehaja, vendar pa lahko vstopi v materino mleko.

V jetri se slabo presnovi, metabolit je neaktiven. V 10 dneh po zdravljenju, ob upoštevanju dnevnega odmerka 10 mg, se cetirizin v telesu ne kopiči.

V nespremenjeni obliki se ledvice izločajo z 70%. Po enkratnem odmerku razpolovni čas izločanja traja približno 10 ur, pri otrocih od 2 do 12 let pa polovico časa.

Kontraindikacije in neželeni učinki

Zodak alergij v apletihNavodilo za zdravilo Zodak vsebuje podatke, da je zdravilo kontraindicirano bolniku v naslednjih primerih:

 • če obstaja preobčutljivost za zdravilo ali njegove sestavine;
 • med nosečnostjo;
 • pri prsnem košu.

Tablete Zodak so predpisane šele po 6 letih. Ne glede na obliko je treba zdravilo skrbno paziti pri hudih boleznih jeter in kronični odpovedi ledvic. Odmerjanje je prav tako prilagojeno, če je bolnik starejši.

V skladu z navodilom, v večini primerov Zodak dobro prenaša. Neželeni učinki so redki in imajo prehodno naravo. Med njimi je mogoče to razlikovati, odvisno od njihove lokacije:

 • prebavni organi - suha usta, dispeptični pojavi;
 • živčni sistem - občasni glavoboli in sindrom hitre utrujenosti, zaspanosti, vznemirjenosti ali omotičnosti;
 • imunski sistem - srbenje srbenja na koži, koprivnica ali angioedem.

Preveliko odmerjanje zdravila Zodak

Odmerjanje zdravila Zodac z alergijeZnaki prevelikega odmerjanja se najpogosteje kažejo, če je bilo odvzeto več kot 50 mg zdravila. Takšen odmerek povzroča takšne simptome:

 • razdražljivost;
 • močna šibkost;
 • srčne palpitacije;
 • zaspanost in utrujenost.

Včasih so suha usta, težave z uriniranjem ali zaprtje. Če je prišlo do prevelikega odmerjanja, je treba bolniku dati želodčno lavage, nato pa uporabiti aktivno oglje ali drugo enterosorbent glede na odmerjanje in navodila.

Za cetirizin ni posebnega protistrupa, zato zdravnik imenuje zdravljenje, ob pogledu na prisotne simptome.

Zodak: interakcija z drugimi zdravili

Med izvajanjem ustreznih študij klinično pomembnih učinkov na telo med jemanjem zdravila z drugimi niso ugotovili.

Če se zdravilo Zodac vzame skupaj s teofilinom v količini, ki je enaka 400 mg na dan, lahko to zmanjša celoten očistek cetirizina. Pri uporabi zdravila Zodak v skladu z navodili ne bo povečal učinka etanola na telo. Toda kljub temu je priporočljivo, da se v času zdravljenja vzdržujete od etanola.

Kaj še morate vedeti o Zodaku?

Prejemanje Zodaka z alergije

Pred uporabo zdravila za starejše osebe in bolnike z ledvicnimi in jetrnimi boleznimi je obvezno strokovno posvetovanje. Ne uporabljajte zdravila Zodak skupaj z zdravili, ki lahko zatrta osrednji živčni sistem.

Med zdravljenjem s pomočjo tega zdravila morate izročiti alkoholne pijače in ne opravljati dela, kar je povezano s hitrostjo reakcij in večjo koncentracijo pozornosti.

Zdravilo Zodak, ne glede na obliko, je shranjeno 3 leta od datuma proizvodnje. V tabletah je priporočljivo, da ga hranite na suhem mestu s temperaturo najmanj 10 in do 25 stopinj. Ampak sirup ali kapljice ne zahtevajo posebnih pogojev shranjevanja.

Analog pomeni

Obstajajo analogi Zodaka. Imenovani soZodakovi analogi alergij v primerih, ko je treba alergije zamenjati z drugimi sredstvi.

Zdravniki pogosto priporočajo izbiro teh:

 • Zirtek;
 • Cetrin;
 • Cetirizin;
 • Parlazin;
 • Cetiriax.

Zdaj veste, kaj se lahko pozdravi z alergijami in drugimi boleznimi, ki jih povzročajo alergije. Govorili smo o metodah uporabe Zodaka pri različnih vrstah sprostitve in o učinkih tega orodja.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com