AmriFla.com

Do katere starosti rastejo mačke in mačke?

Rast mačkDo kakšne starosti rastejo mačke? To vprašanje lahko postavijo odrasli in otroci. Študija rasti in razvoja živali, ki se ukvarjajo s fiziologijo znanosti in anatomijo. Dajo nam odgovor na to, kaj se zgodi s telesom med obstojem. Ta znanost daje jasno razumevanje, v kakšnem obsegu so mačke in mačke odraščale in od tega, kako je ta proces odvisen.

Do katere starosti rastejo mačke in mačke?

Ena od glavnih pasem je priznala Maine Coon mačko. On je prvak med svojo vrsto. Njegova rast je en meter in triindvajset centimetrov. Masa njegovega telesa je devet kilogramov, s starostjo tri leta. Opozarjamo strokovnjaket, da ti kazalci za živali niso meja. Ker še naprej raste v perspektivi. Toda med lastniki domačih mehkih dovolj pogosto postavlja vprašanje, v kakšni starosti rastejo mačke?

Odgovor je lahko dvoumen, saj se spolni razvoj lahko pojavi v kateri koli starosti. To pomeni, da se mačke v določenem obdobju ne raztezajo ena za drugo. Nekateri še naprej rastejo. Velikost mačke je odvisna od številnih dejavnikov.

Koliko starajo mačke?

Če vaš hišni ljubljenček ni dosegel tako veliko centimetrov rasti ali teže kot znane pasme, ki so pridobili veliko popularnost. Ne vznemirjaj se, ker se puberteta lahko pojavi v različnih starostnih obdobjih. V primeru, da lastniki paziti, bodo lahko priznati, da, kot pravilo, v starosti od dveh obraza mačke ni več spreminja. Zato lahko rečemo, da je bil proces oblikovanja skeleta zaključen. Zdaj mačka lahko le raste svoje stranice.

Da bi razumeli, kdaj prihaja spolna zrelost živali, je potrebno razumeti, s kakšnimi parametri je viden prehod v odraslo stanje. Če boš pasla mačk in mačk, potem je koristno, da veste, v kakšni starosti rastejo in ko jih je mogoče zmanjšati.

  1. Kako določiti starost mačke?Hišne živali v povprečju rastejo od ene in pol do dve leti. Rast in zorenje živali določajo genski procesi. To pomeni, da je ta proces odvisen od samega izvora živali. To pomeni, da je večji posameznik, toliko dlje, da dosežemo želene parametre rasti in teže.
  2. Pol živali ima veliko vlogo. Do kakšne starosti rastejo mačke? Ženskam se nedvoumno razvija veliko hitreje kot moški. In moški rastejo dlje, vendar so parametri precej večji.
  3. Dedni dejavnik in njegova končna velikost vplivata na rast in telesno težo živali ter na puberteto. To pomeni, da če imajo starši veliko velikost, bodo potomci vzeli dolgo časa, da bodo rasli svojim prednikom.

Koliko starajo mačke?

Povprečni parametri vam omogočajo, da natančneje ugotovite, v kakšni starosti mačke rastejo. Lahko skrbno spremljate svojega hišnega ljubljenčka in razumete, da se mačji gobček ne spremeni, širina ramov pa je mirna. To je jasen pokazatelj, da, da je mačka zrasla. Povprečne stopnje rasti je treba pripisati trenutku pubertete. Ta trenutek je mogoče pripisati določenemu obdobju starosti - mačkam.

Nekatere pasme mačk starajo od sedmih do devetih mesecev. Druge pasme prenehajo rasti. Pasma mačk, na primer, Britanci še naprej počasi dobivajo centimetre od leta do leta in pol. Da odgovorite na vprašanje: v kakšni starosti rastejo mačke? Upoštevati je treba naslednje parametre:

  • Kako dolgo raste mačka?Paul. Ženske se razvijajo počasi, a rastejo hitreje. Medtem ko moški razvijajo hitreje, lahko sprejmejo centimetre in kilograme do leta in pol.
  • Moč. Prehrana in prehrana živali so pomembna za rast sesalcev. Če je hrana polna in uravnotežena, lahko žival raste veliko hitreje. Toda živali, ki jedo izključno suho hrano, lahko prenehajo razvijati ali rastejo počasi.
  • Zdravje. Zdrave živali rastejo in razvijajo hitreje, tiste, ki so v zgodnji dobi doživeli travmo in nalezljive bolezni.
  • Na rast in razvoj živali neposredno vpliva sterilizacija ali kastracija.

Kako rastejo Britanske mačke?

Da bi razmislili o rasti in razvoju živali, podarimo primer - britanski maček. To pasmo ljubijo mnogi. Plush mačići vznemirjati tako pri odraslih kot pri otroku. Vzgajanje živali iz takšne živali je precej preprosto. Britanska mačka ima kratke tace, jantar barve oči in drugačno barvno spremembo.

Britanci, za razliko od drugih pasem, imajo visoko raven inteligence. Slavni Cheshire Cat iz "Alice in Wonderland" je imel britansko pasmo. Popolnoma spolno zorenje pri mačkah te pasme poteka deveti mesec. Ampak žival bo prenehal zrasel, ne more biti starejši od dveh let in pol. S puberteto razumemo višino in težo živali. Splošno oblikovanje mačk se oblikuje v tretjem letu življenja.
Teža Britanca se šteje za eno največjih. Navadna mačka lahko dobi do osem kilogramov. Med kastriranjem do deset kilogramov. Ženska, sterilizirana, tehta osem kilogramov, običajna pa ne več kot šest. Posamezne značilnosti neposredno vplivajo na pogoje razvoja živali za njeno rast in telesno težo.

Počasna rast živali: vzroki

Ne glede na to, ali imate čistokrvno mačko ali ne, včasih lahko izgleda precej manjša od vrstnikov. Dogaja se, morda iz različnih razlogov.

  1. Starost mačkeKitteni nimajo dovolj vitaminov in mineralov za spodbujanje normalnega razvoja. V primeru, da vitamini ne vključujejo gostitelja v hrano za hišne živali. Ta svetel znak rasti se odraža v velikosti in nastanku organov.
  2. Sčasoma se žival deworminga ne naredi. Paraziti se lahko usedejo v telesu mačk, ne glede na to, ali živijo v domu ali preživijo večino časa na ulici. Paraziti, ki živijo v telesu živali, bodo jedli hranila, ki so potrebna za normalen razvoj živali. Posledično se je upočasnila rast. Da bi preprečili ta proces, je treba izvajati četrtletno profilakso z uporabo anthelmintičnih pripravkov.
  3. Hormonska odpoved živali. Hormonske napake so praviloma opazne pri ženskah. V primeru, da mačka preneha z rastjo, se prepričajte, da je razlog za to hormoni. Ženska lahko preneha z rasti do nekaj mesecev, nato pa močno stopi v rast. Mačka dekleta lahko včasih shranijo materinstvo. Ampak, če mačka po rojstvu ni dobila teže in višine. Potem potrebujete nujno posvetovanje z veterinarjem. Kastrirane mačke so pogosto nagnjene k hormonskim motnjam. Njihov razvoj zahteva več časa.

Če želite odgovoriti na vprašanje: koliko mačk in mač raste, je vredno pogledati starše živali. Kot vidite starše, bodo otroci taki. Vse spremembe videza bodo neposredno odvisne od prehrane in drugih dejavnikov. Če mačka raste, potem veliko poje.

Druga možnost, ko se lahko naučite o rasti živali, je posvetovanje v veterinarski kliniki. Specialist, ki svoje rojstvo pregleda od rojstva, lahko natančno pove o vrhuncu njegovega razvoja. Pogoji za vzdrževanje živali so pomemben dejavnik pri razvoju živali. Zdravnik bo lahko natančno povedal, kako in kaj je treba krmo vaše živali, s poudarkom na njegovi pasmi in drugih kazalcih.

Da bi vzgojili zdravo žival in trenutek njegove pubertete ni odstopal od standardne razvojne sheme, bi moral biti vedno v stiku z veterinarjem. Samo zdravnik lahko pomaga pri nasvetih o prehrani, oskrbi in ohranjanju živali. Zanašajo le na lastne moči ni potrebno, saj brez poznavanja anatomske značilnosti mačk je težko natančno razumeti, kako hitro bo rasel.

Do kakšne starosti mačka raste?Mati, ki je končno odrasla, se lahko reproducira v starosti enega leta. Zgodnje parjenje ni vedno koristno za žival. Zgodnje rojstvo lahko vodi ne le do smrti živali, ampak tudi do rojstva mrtvih potomcev. Preden vzamete žival, je najbolje, da se posvetujete z zdravnikom.

Zadnji pomemben trenutek v razvoju svojega ljubljenčka. Mačke so isti otroci. Kot so potrdili mnogih virov, počasnejšo gojenje in zrel, in nato hitro staranje živali, ki ne prejemajo dovolj pozornosti od svojih staršev - gostitelji. Večja pozornost, ki jo prejme domači hišni ljubljenec, večja bo raste. Domači hišni ljubljenec bi moral sprejeti ne samo zajtrk in večerjo, temveč tudi zmerne igre, naklonjenost lastnika in čim več pozornosti.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com