AmriFla.com

Moti živijo zraven nas, vendar lahko vsi povejo, koliko stopal jih imajo

Zeleni žuželkeKoliko nog ima letenje? Lahko vsi odgovorijo na to preprosto vprašanje hkrati? Pri večini ljudi vsa majhna, brenčasta, plujejo ali plazijo bitje povzročijo prezreti. Kje je prikazati opazovanje in šteti število nog. In to je v najboljšem primeru. In v najslabšem primeru panikajo

. Po drugi strani pa, kakšna panika je lahko na vidiku takšnega navadnega, da nas vsi nasprotujejo kot letenje. Da, lahko resno pokvari razpoloženje na počitnicah, zlasti v avgustu. Da, lahko v nedeljo prekine jutranji spanec. Ampak to je samo žuželka.

Nalezljive snovi

Mlet je sivKljub temu, je nosilec številnih nalezljivih bolezni in daleč od neškodljivih bolezni. In če je ona, muha, sedela na stropu, ni škode. Ampak, če za hrano, ki se po neinvitiranem gostu ne pereš, je to popolnoma drugačna zgodba.

  • Prvič, če pogoltnete jajca, se lahko okužite z entomozo - boleznijo, ki jo povzročijo ličinke muh.
  • Drugič, povzročitelj bolezni številnih bolezni, ki jih razširi, nosi svoje tace.

In koliko jih je? Vsak posameznik ima 3 pare, to je 6 kosov, od katerih jih je mogoče videti z majhnimi kremplji povečevalnega stekla, med njimi pa so majhne dlake ali celo ščetine. Tako za mikroorganizme obstaja prostor, Za "izbrati" začasno zatočišče, ki bo služil kot primeren prevoz za ponovno naselitev v našem prostoru. Insekt, ki pluje od kraja do kraja, bo pustil sled svojih "potnikov".

Zakaj ne padajo s stropa?

Suckers na tahah pri muhahKar se tiče muhe, na vsaki nogi je obstajajo okrogle mikro sesalci, ki oddaja lepljivo snov, ki dejansko zagotavlja pritrditev dlaka na katero koli površino, tudi gladko steklo, da ne omenjamo stropa. Pomembna vloga pri tem igra zmožnost krempljev, da se oprimejo na površinske nepravilnosti.

Koliko nog je vključenih v gibanje? Praktično vse. Zato ne pade iz navpično razporejenega okna, niti z zgornje meje. Vsi zahvaljujoč edinstvenim 6 tačkam, sestavljenim iz vsakega od petih sklepov. In zadnje noge so večje od ostalih.

Kako se muhe perejo?

Kako prati muhe s tačkamiSpoštljivo in, kar je pomembno, mirno (to so tiste muhe, ki ne vozijo v paniko ali nadležnosti), so ljudje to zelo verjetno opazili muhe dolgo preganjajo svoje tace drug proti drugemu, in tudi "obrišite" svoje oči.

Zakaj to počnejo? Ko noge drgnjenje drug proti drugemu muho očisti svoje lepljive poganjkov, ki zbirajo prah in umazanijo, ko insektov hodi na stropu hrano in druge površine, ali celo kosov kožo, ko se plazi na človeka. Zato jih morate ves čas očistiti, da ne motite možnosti močne oprijemljivosti na površino in se lahko premikate na katero koli površino v kateri koli ravnini vesolja. Prav tako je zelo pomembno odstraniti vse, kar pade na vaše oči.

Kakšna je vloga šape še vedno v življenju žuželke?
Tace muhe na telesuKoliko šap, ki so jih naši "najemniki" že šteli. Razumeli so tudi njihov pomen. Toda to ni vse. Tace za insekt - to je tudi priložnost za okus. Da, da, najprej počutijo okus hrane s pomočjo nog, in šele nato s hrbtom in lopaticami ustnika.

Analiza o tem, kako so okusni ti ali drugi izdelki, se na stotine krat dogaja več kot oseba s pomočjo jezika. Na koncu nog so še posebni setae, ki delujejo kot okusni brsti, pa tudi organe dotika.

Telo muh je pokrito tudi z majhnimi dlačicami. Odlikuje oddelke, kot sta trebuh, prsni koš in glava. Na glavi žuželke so majhne antene, ki nadomeščajo vohalne organe. Kot organi na dotik, tako kot druge žuželke, ne veljajo za muhe. Sposobnost zaznavanja hrane po vonju omogoča muhe, da hitro najdejo mesta za kopičenje. To pojasnjuje, zakaj so muhe tako hitro. Poleg gibanja z nogami, kot je znano, muhe še vedno lahko letijo zelo hitro in zelo hitro, s hitrostjo več kot 20 km / h.

Tisti, ki so se prestrašili z informacijami o muhah kot nosilka okužbe, morajo vedeti, da bodo za zaščito prostorov pred vsiljivci iz sveta šestih nog pomagali različnim preventivnim in uničujočim ukrepom:

  • je treba pravočasno odpraviti vse nečistoče, ki služijo kot hrana za muhe;
  • uporabite insekticide, da preprečite njihovo razmnoževanje,
  • V arzenalu boja proti neželenim žuželkam, vključno z muhami, obstajajo različni Velcro in trakovi.

"In zakaj ne bi uničili vse muhe enkrat za vselej?" - se bo še posebej zahtevalo razdražljivo in vtisljivo. Takšni ljudje morajo razumeti, da v naravni prehrambeni verigi ni nepotrebnih povezav. Ličinke muh, ki jedo vse vrste stvari, vključno z odpadki in odpadki, čiščenje okolja. In koliko žuželk, ki živijo in ptice, pa tudi druge žuželke lahko služijo kot hrana sami. Torej te mračne nepotrebne bitja prinašajo človeku ogromno škodo in kot celota v naravi so nujna povezava. Ali zato ni takšne raznolikosti - več kot 30.000 vrst teh žuželk, razen Antarktika in Arktike, vseh celin.

Povprečna življenjska doba muhe je približno dva meseca. Potomci ene ženske dosežejo približno sto jajc na dan. Približno 40 ur po izvalitvi od pupa se posamezniki štejejo za odrasle (imago) in se lahko razmnožujejo. Izkazalo se je torej, da se leto dni v sobi, če sanitarnih norm ni spoštovano, lahko spremeni do 10 generacij teh žuželk.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com