AmriFla.com

Amur gozdna mačka in sodobne resničnosti

Amur gozdna mačka - značilnostŠarm čare so mačke Amur, najmanjše med družino azijskih mačk. Daleč vzhodne gozdne mačke pogosto imenujemo Amurjeve mačke ali mačke Tsushima. So večje od hišnih ljubljenčkov. Dolžina telesa, glede na rep, je približno meter. Dolžina mačjega repa je 40 centimetrov. Mačke tehtajo do tri kilograme, moški so bolj trdni in tehtajo 4 ali več kilogramov.

Dobrohotnost Amurjeve mačke

Telo daleč vzhodne gozdne mačke je mišičasto in podolgovato, noge so dolge. Majhna glava z zaobljenimi ušesi in zaprtimi očmi. Mačji lasje so mehke in puhaste.

In zgoraj barva Narava je poskusila iz srca:

  • Amur gozdna mačka - barva živaliGlavna barva zgornjega dela volne je mešanica rumenih in sivih tonov z jasnimi ali zamegljenimi temnimi pikami rjave barve.
  • Na hrbtni strani amurijskih posameznikov je volna temnejša, strani imajo svetlejšo barvo. Volna na trebuhu je naslikana v umazano belo z rumenimi prelivi. Na nogi so prečni temni trakovi.
  • Iz oči na čelu preide par bele črte, razdalja med njimi pa je rjava barva z rdečim barvnim odtenkom.
  • Volna na repu je bolj gosta siva s temno ali celo črno barvo konice repa.

Običajen način življenja gozdnih živali

Daljne vzhodne mačke živi sam ali v parih. Toda v sezoni množenja potomcev lahko več posameznikov mirno živi drug ob drugem. Vsaka mačka ima lastno označeno posest od 5 do 9 kvadratnih kilometrov.

Predatorji raje nočni in somrak življenjski slog. Amurske mačke so plašne in previdne, zato jih v naravi ni mogoče enostavno zaznati. Počakajo na ulov v zasedi na tleh ali na drevesih. Gozdna mačka lahko ujame plen v enem skoku. Najpogosteje so zavetišča Amurjevih daleč vzhodnih mačk v vdolbinah dreves, razpokami kamenja ali med grmovjem grmovja. Včasih uporabljate stare jezičke ali lisice.

Pozimi se mačke spustijo iz gorskih v doline. Imajo tanke kratke tace, Težko je, da se premikajo skozi globok sneg. Pogosto gozdne lisice Amur počakajo v zavetju nekaj dni, dokler ne nastane gnezdo. Stalež maščobe, ki se nabira pozimi, vam omogoča, da umrete in čakate na ustrezne pogoje za lov. V hudih zmrzah se "pasejo" bližje ljudem, ki pogosteje jedo glodavce, lahko pa se vzpenjate v vasi kokoši in prasite na piščance ali rac. Prebivalci Primorja vedo, ali je prišla snežna ledena zima, nato pa počakajte na gosta.

Napajanje

Zadovoljna mačka TsushimaDaljne vzhodne gozdne mačke hranijo glodalce, veverice, veverice, lahko ulovijo ptico ali uničijo gnezdo in okusijo jajca.

Obstajajo primeri napadov na mladega jelena. Za razliko od doma, Amurske mačke - odlični plavalci. Zato lovijo žabe in ribe.

Habitat

Tsushima je mačka in muckaAmurski gozdovi na ozemlju Rusije živijo na Daljnem vzhodu, na obali Japonskega morja in na bregovih reke Amur. Poleg tega živijo na Kitajskem, na Japonskem, v Koreji, na Pakistanu, na otoku Java. Običajni habitate - to so neprehodni gozdovi, grmičevje, trstični trgi ali travnati travniki. Žive na pobočju gore, vendar se ne vzpenjajo v gore nad 500 metrov. Odlično plezanje na skalah in drevesih, dobro plavanje.

Generacija potomcev

Čas podaljšanja mačk Amur je konec zime, začetek pomladi. V maju so rojeni otroci. Daljni vzhodni gozdni prebivalci se lahko reproducirajo skozi celo leto. Poroka znanci spremljajo glasni jokati.

Čas brejosti mačke je od 65 do 72 dni. Amurchanka lahko rodi štiri mačke. Ampak običajno 1-2 mati rojenih. Teža rojenih dojenčkov ni večja od 80 gramov. Mamice odpirajo oči v dveh tednih. Mama-mačka stalno poskrbi za mladiče in jih nosi v novo zatočišče ob najmanjši nevarnosti. Oče aktivno sodeluje tudi pri razvoju mačk.

V starosti enega meseca in pol se mladi izberejo iz zavetišča in se seznanijo z novim ozemljem. Do jeseni, goji in okrepi, tesnila zapustijo materinstvo zavetje in postanejo neodvisne, živijo svoje ozemlje. Spolno zorenje pri gozdnih mačkah se zgodi ne prej kot 18 mesecev.

Amur Far Eastern mačka in človek (življenje v ujetništvu)

Adult polno Amur gozdna mačkaDaljni vzhod mačka lahko dvignete kot hišne ljubljenčke ali hranite na dvorišču v zaprtem prostoru. Za hišo je zaželeno vzeti mucka, ki ni starejši od treh mesecev, in bolje od drevesnice. Ampak ne smemo pozabiti, da ob doseganju pubertete obnašanje živali postane nenadzorovano.

Maček Amur, ki živi v hiši, se hitro navadijo na pladenj. Najpogosteje se mačke prilagodijo lastnikom in se izogibajo tujcem. Hišne živali hranijo v zaprtih prostorih, pogosto hodite za pridobivanje ultravijoličnih žarkov in hranjenje v poletnem obdobju z mačjo travo.

Vsebina v kletki

Najmanjša velikost ohišja je 1,5 x 1,5 m, njegova višina pa do 3 m. Tla je bolje, da zid iz plošč. Prav tako morate prilagoditi pladenj. Za mletje lahko uporabite kot polnilni pesek ali žaganje. V zaprtem prostoru mora biti nujno stojnica za zatočišče pred slabim vremenom, s steljo slame ali krpe. Posoda za pitje se lahko namesti na nizki nadmorski višini. Če je velikost ograjenega prostora dovoljena, je mogoče namestiti plavajoče dreves z različnimi višinami v obliki terase za plezanje mačk.

Hranjenje v ujetništvu
Hranjenje mačke TsushimaPrednostna hrana za daleč vzhodno mačko, zaprta v ujetništvu - govejega mesa z nizko vsebnostjo maščob približno 200 gramov na dan. Vendar pa je brez "živih živil" pogosto nemogoče ohraniti običajno fiziološko aktivnost živali in njegovo razmnoževanje v ujetništvu.

V naravi prehranjujejo miši, podgane, ptice, mačke ne jedo samo mesa, temveč kože in majhne kosti živali. Ta hrana je fiziološko potrebna za normalno delovanje želodca. Torej, poleg mesa, daleč vzhodni gozdni mački je treba dati nekaj miši ali podgana. Živali hranite enkrat na dan.

Poleg tega je potrebno in tako imenovane dneve raztovarjanja, ko je mačkam dana skromna hrana.

V prehrani je treba vključiti travno travo. Gladna stavka je naravno stanje živali, ki živijo v naravi. To je pomemben pogoj za ohranjanje v ptičji gori, ker brez porabe veliko energije mačke postanejo debele in se lahko zbolijo.

Aktiven način življenja

Za popoln razvoj živali domaTreba je ohranjati stalno aktivnost mačk:

  • Amur gozdna mačka domaV dnevnem sporočilu je treba vključiti različne igre. Možno je vrgati vrv skozi rešetko mački in igrati z njim v vlačilec vojne.
  • Imeti morajo vse vrste kroglic, umetno miško, obešeno na vrv, zvit v tesnih snopih krpe. Vse to bo zavzelo hišne ljubljenčke in ohranilo svojo fizično aktivnost.
  • Da bi ohranili občutek za vonj v zaprtem prostoru, morajo biti grozdi zelišč. Priljubljena delikatesa je trava do soli in trava.
  • Do 10 let, Amur gozdne mačke živijo v svojem običajnem življenjskem prostoru. V ujetništvu preživijo do 15 let.

Daleč vzhodni gozdni maček in rdeča knjiga

Gojijo Amurjevega muckaAmurjeve gozdne mačke so naštete v rdeči knjigi Rusije. Znanstveniki so opazili rast prebivalstva v zadnjih letih. Število Amur mačk v Primorye je približno 2,5 tisoč posameznikov. Na Japonskem je število cushima mačk majhno in znaša okoli 110 posameznikov. V živalskih vrtovih živi 32 mačk. To vrsto plenilcev na Japonskem varuje država.

Glavna grožnja mačkam, ki živijo v naravi, je povečanje gozdnih požarov, krčenje gozdov in osvajanje čedalje večjega števila človeških dezev, pa tudi podnebne spremembe na planetu.

Ali je vredno začeti mačko Amur?

Slatki mačji mačji TsushimaStroški Amurjeve mačke so zelo visoki - od 80 do 100 tisoč rubljev, vendar bo njegova vsebina še dražja in težavna. Zato skrbno premislite, ali imate to moč, denar, ljubezen in potrpežljivost. Verjetno bo smiselna oseba naredila pravo odločitev, da ne bo zadovoljila svojih ambicij.

Ljudje morajo to mesto razumeti kot kraj divjih mačk v naravnem okolju, med gozdovi in ​​njivi. In za udobje lahko imaš domačo hišo, ki bo vzajemno in vas ljubila.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com