AmriFla.com

Življenjski slog žag, razlike ribjih žag iz pikčastih morskih psov

Ribja žaga - videzBiološko ime ribjih žag je običajna žaga, družina je pobočje, razred je hrustanec. To je mogoče zaznati na obalnih območjih, plitvo, alge, peščenih tleh na umetnih grebenov, pomolov, mostov, ustjih, razbitin, in skoraj vedno globlje v ocean. To se zgodi v takšni plitvi vodi, da se plavuti sproščajo na površini vode.

Ribja žaga (latinske prizidke)

Na polotoku Florida lahko prebivalci ribe skozi celo leto. Avstralska rafija za slaščice je dobro uveljavljena v sladki vodi. Vrste, ki živijo od obale ameriške celine, migrirajo proti severu v poletni sezoni in zgodaj jeseni - na jug.

Znanstveniki poznajo sedem tipov žag.

 • Ribja žaga - vrednost in nevarnostAvstralski;
 • Azijski;
 • Evropski;
 • Atlantik;
 • glavnik;
 • majhno zobato zeleno.

Habitat:

 • Atlantski, indijski, pacifiški oceani;
 • Sredozemsko morje;
 • včasih velike reke.

Vsaka voda, ki jim je všeč: slano, sveže, srbsko, ne morejo preživeti samo na onesnaženih mestih. Največji čas Oran je na dnu. Mrtvo okolje je običajno kraj za lov in počitek. Odrasli posamezniki raje globino 40 m, kjer majhni ne plavajo. Čas budnosti je noč.

Kakšna riba izgleda

Značilna značilnost ribjih žag je prisotnost kostnega ogrodja z usnjastimi zobmi na obeh straneh, ki spominjajo na žago. Število parov zarez je odvisno od tipa: 14-34. Dolžina zgrajenega roba doseže 20% dolžine telesa.

Na straneh rib so dve plavuti, par na hrbtu, eden na repu. Rep se združi s prtljažnikom, v nekaterih vrstah se razcepi na dva rezila. Na hudičnem plavuti ni hrbtenice, v nasprotju s strukturo skupnega škržnega traku, telo rib pa je prekrito s plančasto lestvico.

Njegova povprečna vrednost je približno 4,5 m na maso 300 kg, največja posamezniki dosežejo 7 metrov in zabeležijo težo -. 2.4 m zobatega dolžine izraščanje, zožuje v nos, je približno 120 cm za odrasle ribe.

Scat-piloryl - kakšne vrste rib je toSkate koža ima temno oljko ali drug barvni odtenek, trebuh pa je lahka, skoraj bela. Na trebušni votlini sta dva škrge in odprtina za usta, ki ustvarjajo nekakšen čuten obraz. Njegovo telo je več sploščena v primerjavi z žago iz morskega psa. Oči imajo miniaturne pljuske, skozi katere drsalec pobira škrge in je sposoben ostati nepremično na dnu. Plavajoči mehurček, tako kot tisti iz lamine, ne, in plavžnost vzdržuje obogatena maščoba jeter.

Razlike od morskih psov

Včasih je ribja žaga podobna piratskemu morju, vendar se razlikuje in je dvakrat manjša. Morski pes - razred hrustanca, vendar pripada družini piercinga. Videz žago-morskega psa navedeno jurskih in krede obdobja, in obstoj sawfish znašal 60 milijonov let kasneje, ob koncu mezozoika.
Zunanje razlike:

 • velikost: 1,5 m proti 6 m stingrayja;
 • lokacija škrg: na straneh, na žagi so od spodaj;
 • oblika plavuti morskega psa - racionalizirana, v bližini pobočja so jasno izražena;
 • zožitev izrastka v morskem psu v primerjavi z enakomerno širino pobočja;
 • regeneracija zobnikov najprej v nasprotju z drugo vrsto;
 • na žlico nima antene;
 • Morski psi se premikajo z ostrimi skoki in ramenom z žago, z gladkimi, valovitimi gibi.

Napajanje

Pyloril - značilnosti strukturePrehrana pilozefa vključuje majhne nevretenčarje, prebivalce peščenih in muljaste površine, majhne ribe, sledi, korit, raki. V ta namen se uporablja žagasti del telesa: dvigniti zgornjo plast zemlje, v kateri so prebivalci dno in jih pogoltnejo.

Tako imenovani trikotnik je obdarjen z elektro-receptorji, občutljivimi na gibanje plena. Takšen dovzetnost za žaganje To omogoča, da dobimo tridimenzionalno sliko o tem, kaj se dogaja tudi v motno vodo in najdejo svojo pot napadom plen ali zaščito pred krokodili, morskih psov, morskih sesalcev.

Še ena ribja žaga ima lahko svoje orožje umora, kot sablje, ki prodira v šole majhnih rib. Ko žrtev pade na dno, gre za plenilca za hrano. Včasih žgani lovijo velike posameznike, ki odtrgajo koščke mesa z zob.

Reprodukcija

Ribe ne polagajo jajc, se pomnoži s proizvodnjo jajc. V petih mesecih, zarodek razvija v telesu matičnih ptic, jedo rumenjak in rodil ovojnico, v membrane kože. Ženska je sposobna rojstva do dvajset mladičev. Njihovi ostri procesi med intrauterina rast Mehka in pridobi gostoto le s časom. Podobno piratski morski pes tudi rodi. Pričakovana življenjska doba ribjih žag je približno 80 let. Spolna zrelost se pojavi relativno počasi, le do 20 let. Nekatere vrste ribjih žag se lahko reproducirajo s partogenezo brez udeležbe samcev: tako se v naravi zamenja manjkajoče število rib. Videz novorojenčka ima natančno kopijo mame.

Nevarnost za ljudi

Za moškega, žaginega rampa ni nevarno, ko se sreča s človekom, se nagiba k skrivanju. Toda v Panamskem zalivu je zaradi rolerjev poročalo o več smrtnih žrtev. Verjamemo, da podoben incident povzroča človek. Nezaključen napad je bil zabeležen na južni obali Atlantskega oceana. Morda nenamerna poškodba, če stopite na pobočje, ki se usede v pesku v plitvih vodah.

Vrednost

V industrijskem smislu žage niso posebej priljubljene. Njihovo meso je grobo, čeprav je užitno. Dobra sestavina za juhe so njihovi plavuti. Jetrno olje je dragoceno v receptih za wellness ljudi. A stroški govorice je enako 1000 dolarjev, ki je razdeljen v trgovino z dragocenimi stvarmi. Peloniferni morski pes, za razliko od ribjih žag, ima edinstvene okusne lastnosti in je na Japonskem priznan kot poslastica.

Nekateri ljudje menijo, da je to prednost, da imajo ornament iz ribje žage doma, drugi celo izumijo orožje iz nje, ne skrbi pa za izumrtje vrste. Obstajajo ljudje, ki trikotnik služi kot sredstvo za zaščito pred alkoholnimi pijačami in boleznimi. Na nemški podmornici je ribja žaga služila kot simbol, za Azteke pa je bil simbol »zemeljske pošasti« in simbol centralne banke Zahodne Afrike.

Posebnost strukture ribe telesa - razlog, zakaj pitne rampa, kot tudi pes močno zaplete v ribolovu in poškodovane naprave za ribolov. Mnoge vrste žagane izginejo zaradi onesnaževanja vode in so navedene v rdeči knjigi. Število populacij se je zmanjšalo na 10% v primerjavi z nedotaknjeno ravnjo. Od leta 2007 je prepovedana mednarodna trgovina s žago. Ulov majhnih zobnih ribjih žag je dovoljen za shranjevanje v javnem akvariju, da bi ohranili vrsto.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com