AmriFla.com

Parrot je pohlepna ali afriška siva papiga

Opis papiga pečenkaTrend in moda za eksotične hišne ljubljence se vedno bolj širijo po svetu. Nekdo se upa, da začne pete ali krokodile in nekdo upravlja z ročnim pajkom. Kako slediti modi in imeti eksotičnega hišnega ljubljenčka, vendar brez grožnje življenja za sebe in druge?

Zdaj govorimo o papagaji ... vendar ne mislite, da je to navadna papiga, ki jo lahko vidite v vsakem trgovini s hišnimi ljubljenčki. Sploh ne. Ta papiga je vroča, vendar postane jasnejša - se imenuje Afriški sivi papagaj ali rdečast Jaco.

Zunanji opis papiga Jaco

 1. Dolžina telesa je do 35 cm, rep je 8 cm, razpon kril je 65 cm.
 2. Črn kljun.
 3. Rumena ščetka očesa.
 4. Barvanje pisala - pepel sive in svetlo sivi konci in vijolično-rdeče rep, tako njeno ime, "je rdeče-Grays."
 5. Šape sive barve.

Opis vedenja

Kako izgleda papiga zhakoTe čudovite ptice so zelo povezane z mojstri že od zgodnjega otroštva. Skrbijo za svojo družino. Papagaji imajo dobro glavo: če se počutite slabo ali če se je zgodilo nekaj slabega, se bo ptica počutila tudi na precej oddaljeni razdalji. To je pasma papagaja, ki velja za najbolj inteligentnega, saj lahko shranjuje več kot 1500 besed na zalogi!

Študije so pokazale, da lahko kopirajo ne samo zvoke gospodinjskih aparatov, glasove in besede osebe, temveč tudi vedenje svojega gospodarja. Te inteligentne ptice lahko povezujejo besede, ki jih izrazi oseba s predmeti, prav tako pa razlikujeta barve in obliko predmetov. Na splošno je njihov mentalni razvoj podoben razvoju triletnega otroka.

Skrb za papigo

Najprej ne mislite, da je Jaco dekorativni hišni ljubljenček. V nobenem primeru! Ta ptica po svoji naravi raje veliko komunikacije in aktivnega življenjskega sloga, kar pomeni, da v celici večinoma ne bi smelo biti. Toda, ko je rdeče jokav Jakob zunaj kletke, je vredno, da se malo posvetite in ne da bi ga sami zagotovili. V družbi, tako v ptici kot v človeški, te papige izberejo svojega voditelja. Za njega je, da bodo ubogali.

Da bi papiga dober član družine, ga je treba nenehno vključiti in izobraževati. Toda lekcije ne smejo biti predolgo pravočasno. Naj bo bolje, kratek, vendar pogost. Glavna stvar v tej zadevi je pravilnost. Pogosto ne spreminjajo mesta prebivališča papige, težave jim grozijo in to bo nervozno. Na tej podlagi je papiga zmožna narediti škodo samemu sebi: raztrgala bo perje. Spektakel je grozno, zato ne dovoli svojega ljubljenčka v takem stanju.

Morali bi se naučiti, da se zabavate sami, tako da mu ni dolgčas, ko je sam. Če želite to narediti, potrebujete nekaj igrač in po tem naj papagaja naučite igrati z njimi. Kletka mora biti dovolj prostorna, da bi papiga lahko prosto razširil krila, se premikal in se igral. V kletki mora biti 2 perja za hrano na različnih višinah in razdaljah. Ne postavljajte enega pod drugo, sicer bo spodnja onesnažena.

Vsak dan mora biti v ptičji ptici čista voda. Pomemben vidik skrbi za vašega ljubljenčka bo, da potrebuje kopel, po možnosti dnevno. Tako bo struktura perja in kože v pravem stanju. Priprave na ta postopek bi morale biti postopne. Danes ni potrebno kopati ptice v kopalnici, dovolj je, da ga razpršimo s pištolo.

Hrana papiga žako

Prehrana mora biti precej raznolika za popoln razvoj papige.
Pravilna prehrana papiga vključuje:

 • Opis zunanjosti papige je vročaOreški (razen mandljev).
 • Žitni izdelki: oves, ječmen, riž, ajda, proso, pšenica in sončnica, grah in koruza.
 • Sadje.
 • Zelenjava.
 • Jagode (gorski pepel, drva, črni ribez, malina, borovnica).
 • Zeleni (listi zelene solate, špinača, regrat, veje gozdov in sadnih dreves z mladim lubjem).
 • Mineralni vrh preliv.
 • Občasno bi morali dati mineralno vodo brez plinov.

Reprodukcija papagaja

Želel imeti nekaj teh lepih papagaja za vzrejo - Začnite jih seznaniti na nevtralnem ozemlju in po 3 do 4 urah kolokacije - sedite, tudi če poznanec daje pozitiven rezultat. Po več takšnih srečanjih jih lahko presadimo v eno kletko za sožitje.

Če se ptice niso spoznale, so se začele spopadati, nato pa naj bi ptice zasadile in jih zamenjale z drugo.

Ne mislite, da vam bo vsebina te eksotične ptice zlahka dala. Absolutno ne.

Da bi ugotovili, ali naj se začne ali ne, je treba upoštevati vsa opažanja.

Slabosti vzdrževanja papagaja jako

 1. Pojej sem ga domaTa ptica je precej draga, ki lahko takoj odtegne kupca.
 2. Če se vam prvi element ne ustavi, pojdite na naslednjo. Če želite čisto in redno, potem v družbi te ptice morate pozabiti na to. Papuga poje veliko in sočno, in na pladenj, ki niso navajeni in se pomikajo na letenje ali med sedenjem nekje. In to pomeni, da je vredno pozabiti na preproge.
 3. Če želite biti v tišini, potem ta žival očitno ni zate. Pozabiti na mirno zabavo, tk. ta ptica ljubi aktivno komunikacijo. Vedno bo zvoke, ali vam je všeč ali ne.
 4. Če vaš hišni ljubljenček želi, da se izvleče iz kletke "v ljudi" in preletite preko njega - se dolgo časa ne boste mogli upreti! Začnejo kričati in kopati dno kletke na vse načine, da se izognejo.
 5. Pripravite se na dejstvo, da lahko papiga trgne in uniči ozadje, kamenje lesenih vrat in vrat.
 6. Imate navado, da vržete nekaj iz mize, ne glede na to, kaj je.
 7. Ko sedijo na rami svojega gospodarja, lahko nenadno in močno zgrabijo uho.

Če se vam to ne bi ustavilo, ste pripravljeni ustvariti vse pogoje za afriško sivo papagaja v vašem domu, nato pa lahko iskanje začnete z dogovorom. Samo zapomni si, da je najboljša možnost - kupljen od izkušenega žlahtnitelja. Vse bo lahko razumel in vam povedal o skrbi čudežne ptice, da bi opozoril na vse nianse. Glavna razlika med izkušenim žlahtniteljem in navadnim prodajalcem - žlahtnitelj bo opozoril na pomanjkljivosti, vse, kar bo razložilo in opozorilo, bo dalo priložnost razmišljati, saj je za njega pomembno, da njegove najljubše živijo v ljubeznivi družini. Prodajalec, nasprotno, bo pohvalil svoje živali in vas bo spodbudil, da ga hitreje. Za take ljudi je pomemben samo materialni dobiček.

Kako papiga vročeToda pred nakupom najprej opazujte njegovo vedenje, način, kako reagira na ljudi. Morda ne boste izbrali papige, ampak vas bo vzel. Te ptice čutijo človeka, zato bo njegova čustva pritegnila potrebnega papiga. Ali morda, ko ste v krogu teh ptic, boste opazovali, kako živijo in kaj so, in sploh boste razumeli - to ni za vas.

Navsezadnje je vredno videti, kar koli pravijo. Ne zanašajte se na besede in video posnetke dokumentarnih filmov o vseh živalih. Resničnost je vedno drugačna, in če videoposnetek pokaže, da je to brezskrbno, obdržite te papige, potem sploh ni!

Razmislite stokrat, ali jo potrebujete ali ne. Konec koncev je pomembno, da ni lastnik eksotičnega hišnega ljubljenčka, ampak sreča živeti z njim.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com