AmriFla.com

Kako priključiti kabel za sukani par na vtičnico rj-45

Obstajajo primeri, ko križni konec internetnega kabla ali omrežja ni prepleten z vtičem RJ45. Preprosto konča z vtičnico RJ-45, ki je pritrjena na steno. Računalnik ali omrežna oprema je z njim povezana neposredno s kablom, ki je stisnjen z vtičem RJ-45 ali s pomočjo popravkovnega kabla.

Kako priključiti kabel za sukani par na vtičnico RJ-45, videz

Rozete vrste RJ-45 imajo drugačno nomenklaturo. To vam omogoča, da izberete vtičnico, odvisno od primera. Izberete lahko vtičnico, v katero lahko priključite dva računalniška vtiča. Na primer priključite računalnik in telefon, lokalno omrežje in internet. Eden od dveh brezplačnih parov lahko uporabite za povezavo telefonske linije na vhodu.

Priključitev kabla v električno vtičnico ne bo povzročala težav. Potem, ko ste določili kraj svoje namestitve, morate popraviti vtičnico. To storite z dvostranskim trakom ali vijaki, ki so pogosto vključeni v komplet. Za namestitev vijakov odstranite pokrov in odstranite tiskano vezje.

To vam bo omogočilo, da vidite luknje, ki se nahajajo na dnu ohišja. Pokrov lahko odstranite s pritiskanjem vtičnic na obeh straneh s prsti, bližje podnožju in potegnite proti sebi. Ključavnice, ki držijo pokrov, se bodo razpršile na straneh in bo v vaših rokah. Če želite odstraniti vezje, je treba odstraniti zapornice, nameščene v vogalih. Potem se lahko vtičnica pritrdi na steno.

Kako priključiti kabel za sukani par na vtičnico RJ-45, videz razstavljene enojne vtičnice RJ-45

Pristojbina je nastavljena na staro mesto. Nadaljujemo z namestitvijo vtičnice. Obstaja tabela na plošči, ki nam pove o možnostih pritrditve, kot so T568A in T568B, rezanje žic para v glavniku.

Kako priključiti kabel za sukani par na vtičnico RJ-45, oznako videza in barve vtičnice RJ45 z odstranjenim pokrovom

Pred razdelitvijo kabla določite možnost stiskanja para na nasprotni strani. Pogosto je možnost B.

Če želite ločiti pare v vtičnici, lahko uporabite posebno orodje, kot je nož Gembird T-430. Ni praktično, če ga uporabite za en primer. Zato bomo uporabili izvijač s tankim žlebom, katerega debelina ni več kot premer bakrene žice v sukani par.

Kako priključiti kabel za sukani par na vtičnico RJ-45, vtič RJ45 brez posebnega orodja
Pri dolžini 3 cm odstranite zunanjo pletenico kabla. Potem pa tkamo par, približno 1,5 cm. Ko delimo para, poskušamo to storiti z minimalnimi stroški. Zdaj se izmenično usmerimo vodnike v raven, med seboj napolnimo izvijač in ga potisnemo do zadnjega dela.

Kako priključiti kabel za sukani par v vtičnico RJ-45, je ukrivljeni par razdeljen v vtičnico

Zategnite spono in zaprite pokrov vtičnice RJ-45. Če ni jarma, lahko kabel popravite z navojem. Dovolj je, da ga obkrožite z več zavoji s ploščo in povežete konce. V ta namen imajo tiskana vezja luknje.

Če morate povezati računalnik na dveh omrežij, na primer lokalno in interneta, namesto z uporabo tipa dva vtičnico RJ-45 nastavljen eno, ki ima dva izhoda "2 * RJ-45." Strukturno se ta vtičnica ne razlikuje od enojnega RJ-45. Samo njegove dimenzije so nekoliko večje.

Kako priključiti kabel za sukani par na vtičnico RJ-45, dvojno vtičnico 2 x RJ-45

Tukaj je zasnova vtičnice 2 * RJ-45, razdeljena je na dva dela za povezovanje dveh vtičev. Strokovnjaki so slabo razdelili vtičnico. Twisted parov skozi celotno dolžino, bolj razviti kot je potrebno. Na sliki je razvidno, da ta vtičnica uporablja možnost priključitve dveh omrežnih naprav z enim kabelom z vijačnim parom. Rjavi in ​​modri pari se pogosto ne uporabljajo in se uporabljajo za prenos informacij.

Vgrajena kabelska kabla

Ko je kabelska povezava na vhodu končana, jo je treba položiti čez stanovanje v vtičnico. Kabli se ne razlikujejo od kablov ali televizijskega kabla. Če ima stanovanje podnožje s kabelskimi kanali, namestite kabel v njih. Če se namestitev izvaja po tleh ali stenah, je treba kabel pritrditi z nohti za moznik. Na kabel ne obesi, ga pritrdite z mozniki iz intervalov 30-50 cm.

Kako priključiti kabel za sukani par v vtičnico RJ-45, nosilec za pritrditev kabla na steno

Prav tako se lahko položi v kabelski kanal iz plastike. Prihajajo v različnih velikostih. Po videzu sta dve letvi podobni črki "P". Na steno je pritrjen z vijaki ali pritrdilnim lepilom, imenovanim "Tekoči žeblji". Kabel vijačenega para RJ-45 se prilega v prvi nosilec, nato pa je drugi nosilec na vrhu. Če je prostega prostora, lahko prek kanala zgradite telefonski, interkom in televizijski kabel.

Kako priključiti kabel za sukani parni vtič v vtičnico RJ-45, položite kabel za sukani par v kabelski kanal

Poleg tega lahko spone za pritrditev sami izdelajo. Za to lahko deluje plastika ali kositer. Lahko jih popravite s klinčki ali vijaki. Kabel se lahko pritrdi z nosilci iz žebljev. Če želite to narediti, ju upognite in nežno potrkajte v steno. Pazite, da žebelj ne poškoduje kabla.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com