AmriFla.com

Kdo je tako velika ptica in kako izgleda?

Kako rešiti velik titVelika tita se šteje za običajno ptico družine sisov. Velika Titmouse je prišla iz skupine passerines. Pravijo, da v velikih vrtcih v naravi živijo v različnih gozdovih, predvsem na odprtem ter ob rekah in drugih vodnih telesih.

Habitat teh ptic je pogost:

 • v Evropi;
 • v Aziji;
 • na Bližnjem vzhodu;
 • v nekaterih delih Afrike.

Ta tit se nanaša na ptice, ki niso migrirane. Migrirajo zelo redko. Let lahko povzroči krma ledene zime. Kot mnogi ptiči in živali, je vrsta podgane razdeljena na podvrste. Toda največji je največji predstavnik te vrste.

Mnogi ljudje ne vedo, kako izgleda sito. Priznajte, da je precej preprosta. Posebna značilnost velikega sita je, da sta njena glava in vrat popolnoma črna. Obrazi so beli. Spodnji del trupa ima rumeno barvo. V toplem obdobju sezonska mačka raje jedo izključno majhne žuželke. Pozimi prehrana se znatno poveča.

Bird of the Tit, za razliko od večine ptic, zelo dobro prilagaja vplivu človeka. Pogosto jih je mogoče najti ne samo na naseljenih območjih, temveč tudi v megastrih.

Videz

Opis Velikega TitaPtica te vrste se šteje za zelo aktivnega vzorca njegove družine. V Evropi je največji tit, približno velikost vrabca, relativno dolg rep. Povprečna teža ptice je 17 gramov. Krilca je približno 24 centimetrov. V primerjavi z ostalimi pticami te družine se izstopa iz žlahtnih perja, zlasti rumenega trebuha. Zgornji del glave je izredno čren. V svetlih luči glavo glave sijoča ​​s kovinskim odtenkom. Perje na krilih in repu imajo svetlo modro odtenek.

O seksu posameznikov je izredno težko prepoznati. Ženske imajo barvo pigmenta svojega perja. Glava in prsni koš ženske so ponavadi sivkaste, površina pod repom pa je bleda kot pri moških. Tits imajo drugačno barvo odvisno od zemljepisne lege.

Glasovni podatki

Repertoar glasbenih zvokov, ki jih je izdal Tit je precej obsežen. Obstaja več kot 40 različnih zvočnih možnosti, ki jih lahko te ptice reproducirajo z lastnim glasom. Poleg tega lahko te ptice izmenjujejo zvoke v eni skladbi, medtem ko spreminjajo zvok v zvoku.

V divjini je obleko obdarjeno s podobnim čirringom. Ampak, v primerjavi s finchom, ima zimski glas bolj glasen glas.

Kje so joške skupne?

Areal

Ta vrsta naseljuje celotno ozemlje Evroazije, pa tudi v severni Afriki. Edini kraj v Evropi, kjer ne spoznate ptice, je Islandija. Na ozemlju Azije ne živi v polarnih predelih Siberije.

Habitat

Kako izgleda velik titan?V času gnezdenja naseljuje gozdove različnih vrst, vendar skuša izbrati območja z listavci. V Evropi je najpogosteje ptica Lahko se srečate v gozdu, zasajenem s hrastovi. V temnih gozdovih skoraj ne živi.

Zelo pogosto ga najdemo v parkih. To je posledica dejstva, da so ptice popolnoma prilagojene ljudem. Poleg tega ljudje hranijo te ptice, kar ugodno vpliva na zimo, ko ni tako enostavno priti do hrane.

Reprodukcija

Ta vrsta pripada monogamnemu tipu. Večina parov obstaja že več let. Period parjenja je za obdobje, ki se začne januarja in konča z začetkom septembra. Znanstveniki iz Velike Britanije so odkrili, da ptice te vrste v zadnjem času poskušajo postaviti jajca prej kot običajno. Ta pojav je posledica globalnega segrevanja, zaradi česar se zdi, da je priljubljena gnojila - gosenice precej prej. Treba je opozoriti, da so jajca za polaganje neposredno odvisna od razpoložljivosti hrane.
Moški skrbi za žensko na naslednji način. Skače iz veje v vejo, poskuša v svojem glasu pritegniti pozornost ženske. In tudi posebnost vdorstva je hranjenje moških moških pri ženskah.

Gnezdo v glavnem ptiču v votlinah dreves. Če so takšna mesta v skrajšani dobi, se lahko kot stanovanje uporabijo kakršni koli zakopi, vključno z luknjico miške, pa tudi pukotine hiš ali kateri koli drugi prazni in temni prostor.

V eni sezoni se jajca deponirajo večkrat. Prvi zidovi se odvijajo v aprilu, drugi v juniju. Največji zid je sestavljen iz 12 jajc. Izpolni se vsaj 5 jajc. Treba je opozoriti, da je število jajc v drugem zidu manjše kot v prvem.

Ženske inkubirajo jajca 14 dni. V tem času družina hrani moškega. Novo rojene piščance so pokrite v svetlo sivi barvi. Oba starša se ukvarjata s hranjenjem potomcev. Starši v povprečju proizvajajo okoli 7 gramov hrane za vsako punco. Po šestnajstih dneh starosti lahko piščanci letijo. Toda čez teden so popolnoma odvisni od staršev.

Piščanci, ki so se pojavili kot drugi zidaki, ostanejo pri starših 50 dni. Povprečna pričakovana življenjska doba je približno 15 let.

Napajanje

V pareni sezoni je osnova diete za krmo vključuje majhne nevretenčarje in različne ličinke. Ptice delujejo kot varovanci narave, uničujejo veliko število škodljivcev.

Glavna porabljena živila so:

 • metulji;
 • gosenice;
 • različni pajki;
 • mravlje;
 • pršice.

Za svoje piščance starši lovijo izključno gosenice, ki niso daljši od 1 centimeter. V jesenskem in zimskem obdobju prehrana je dopolnjena z zelenjavo, ki vključuje:

 • pšenica;
 • rž;
 • oves;
 • seme breze, gorskega pepela, lipe in borovega gozda.

Odličen TitPtica ne nudi zalog za zimo, ampak z užitkom ukrade hrano drugih ptic.

Ne zanemarjajo, da jedo mrk. Pogosto jih najdemo blizu trupel. Od celotne družine samo velika mastna ženska, ki napada njeno žrtev, jo nagne možgane. Ena od teh žrtev je bat. Kljub približno enaki velikosti, ptica zlahka premaga plen.

Tako lahko sklepamo, da je ta ptica kljub svoji milosti in lepemu glasu nevaren plenilec za večino živalstva favne.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com