AmriFla.com

Kaj je ojačevalnik za otroke v avtu

Booster za otroke v avtuKo pride otrok v družino, se postavlja vprašanje, kako zagotoviti njegovo varnost pri prevozu v avtu. V ta namen smo izumili posebna sredstva, ki imajo številne sorte. Če želite izbrati pravo, morate upoštevati starost otroka, koliko tehta, kaj je blagovna znamka avtomobila. Ko raste majhna oseba, se avtomobil spremeni v stol ali drugo napravo, npr. Koliko lahko varuje otroka? Ali je polna zamenjava za stol?

Zakaj potrebujem pospeševalnik avtomobilskih sedežev?

Avtomobil je v resnici, sedež, z nasloni za roke, vendar brez naslona in stranskih zadrževalnikov. Namestil se je v avto, otroka postavil in popravil svoj položaj s pomočjo pasov, ki pripadajo stroju. Nekateri modeli se razlikujejo po tem, da so opremljeni z napenjalnikom. Na ravni otroške rame je pritrjen tako, da preprečuje drsenje jermena v obraz ali v predel vratu.

Kaj je glavni "čip" ojačevalnik?

Glavna naloga, ki jo odloča ojačevalnik, je sposobnost zagotavljanja višjega položaja otroka v avtu v primerjavi s konvencionalnim avtomobilskim sedežem. V tem položaju so varnostni pasovi varno pritrjeni, pritiskom na želodec ali prsni koš. Če ne uporabljate takšne naprave, potem pasovi "zgrabijo" vrat ali obraz, bodo pritisnili na njih. To ne bo enostavno, vendar s hudim zaviranjem lahko otrok zelo ranjenih.

Pomembno! Za obnovitev otroka nad sedežem potrebujete pospeševalnik za pravilno namestitev varnostnega pasu.

Avtomatski pomnilnik - osnovni parametri

Uporaba avtobusa je dovoljena le, če je otrok v starosti od 3 do 12 let. Vendar starostne omejitve niso edini kazalnik, ki kaže na možnost prevoza otroka s pomočjo določenega sredstva.

Obstajajo omejitve tudi po višini in teži:

 • Booster za otrokeIndikatorji teže, pri katerih je dovoljen pospeševalnik, so v območju od 15 do 36 kilogramov. Če je otrok že prerasel starost treh let in njegova teža ni dosegla 15 kilogramov, se naprava ne bo uporabila, ne da bi kršila pravila.
 • Rast otroka mora biti manj kot 1 meter 20 cm. Višji otrok bo težko zanesljivo in pravilno pritrditi varnostne pasove.

Bodite pozorni! Ne glede na to, kaj je napisano v navodilih za uporabo obnovitvenega ojačevalnika, strokovnjaki priporočajo naslednja priporočila: začeti uporabljati obnovitveno oskrbo, ko fant ali deklica doseže starost 5 let. Običajno do treh let otroci so redki precej visoki.

Zakon se nanaša na uporabo obnovitvenega programa

Pomembno! Takšna naprava, kot je voznik avtobusa, je dovoljena za prevoz majhnih državljanov v motornem vozilu.

Ali je mogoče otroka prevažati v skladu z rusko zakonodajo? Kaj je to povedano v pravilih cest? - Po mnenju SDA morajo biti vsi otroci brez izjeme, mlajši od 12 let, v avtomobilu prevažati z uporabo posebne držalne naprave. Ojačevalnik je ena od teh naprav in je dovoljena za uporabo. Vendar pa morate upoštevati zgoraj navedeno omejitve:

 • po starosti;
 • teža;
 • rast.

Na opombo! V skladu z rusko zakonodajo je prevoz otrok, mlajših od 12 let, dovoljen le, če so pritrjeni s posebno zadrževalno napravo. Ko starši ne upoštevajo tega navodila, bodo kaznovani z globo 3.000 rubljev.

Kaj ni mogoče storiti

DobroNekateri mame in očeti, da bi prihranili denar, raje uporabljajo blazino z polnilom, ki ima veliko gostoto namesto bobnarja. Istočasno menijo, da na avtomobilskem sedežu zagotavljajo dovolj visok položaj otroka. Močno svetujemo strokovnjakom, da tega ne storijo.

Glasujejo naslednje razlogov:

 1. Blazina z zadostno stopnjo zanesljivosti v celoti ne opravlja funkcij zadrževalnih sredstev za otroke in jih zato ni dovoljeno uporabljati pri prevozu majhnih otrok.
 2. Takšna kršitev prometnih pravil lahko povzroči kazni.
 3. Ne ogroža se samo zdravja majhne osebe, temveč tudi njegovega življenja.

Zapomni si! Tveganje za zdravje in življenje otroka v nobenih okoliščinah ni mogoče, še posebej, če poskušate prihraniti denar.

Druge vrste naprav

Da bi zagotovili varnost otroka pri vožnji z avtomobilom, razen za ojačevalnik, drugega sorte držalne naprave.

Te vključujejo:

 • Okvir avtomobilskega sedeža.
 • FAST - adapter za pasove.
 • Fotelj brez okostja.

Kaj je varnejše: avtomobilski ojačevalniki ali avtomobilski sedeži?

Po mnenju strokovnjakov je okvirni stol bolj zanesljiv pripomoček kot obnovitveni. Ta izjava temelji na številnih testih trka.

Ta stol ima številne nesporne prednosti:

 1. Otrok pritrdijo varnostni pasovi, ki imajo v ta namen pet točk.
 2. Obstaja zanesljiv hrbet.
 3. Obstaja naslon za glavo.
 4. Obstajajo bočnice, ki so pomembne za stranske učinke.

Bodite pozorni! Prednosti okvirja avtomobilskega sedeža v primerjavi s pospeševalnikom so razpoložljivost dodatnih elementov, ki povečujejo varnost.

Ali lahko pri prevozu otroka uporabljam FEST?
FESTAdapter FAST se uporablja za povezavo dveh pasov: pasu in pasu, tako da jih postavite v predel prsnega koša majhnega potnika. Ta "manever" vam omogoča, da popravite na pravem mestu, ne da bi stisnili otrokov vrat.

Na opombo! Številni strokovnjaki imajo svoje mnenje o tej zadevi. Ne priporočajo uporabe adapterja FEST in ga motivirajo z rezultati preskusov trka. Po zgoraj navedenih preskusih, strokovnjaki ugotovila, da v času manjšega trka, in kadar gre za večje nesreče, pa adapter ne zagotovi varnost življenja in zdravja otrok. Nekateri uporabniki, ki so zapustili pripombe na socialnih omrežjih, se pritožujejo, da to pomeni, da se pogosto premika, pritisne na otroškem trebuh, dali otroka veliko nelagodje.

Včasih starši uporabljajo napajalnik in adapter FEST, ki jih kombinirajo med seboj. Prepoved takšnih dejanj ni prepovedana, saj v njih ni nobene ekspedicije. Tu ni dodatne zaščitne funkcije adapterja. Konec koncev je bil otrok že dvignjen na želeno raven s pomočjo ojačevalnika, ki je pritrjen z varnostnimi pasovi, ki ne pritiskajo na vrat.

Ali je vredno kupiti stol brez okvirja?

Avtomobilski sedež brez okvirja je še en naprave, ki lahko prihranijo denar iz družinskega proračuna. Ali je takšno varčevanje upravičeno? - Najverjetneje bo odgovor negativen. Tak fotelj ne more zagotoviti zahtevane stopnje varnosti. Ni stranske zaščite, vrat in glava niso podprti. V primeru ostrega udara ali zaznavnega šoka je lahko otrok resno poškodovan, do poškodbe hrbtenice. Varnostni pasovi v brez okvirja stol nima visoko zanesljivost, ki omogoča, da obremenitev v izrednih razmerah, ki bo neizogibno prinesla škodo krhko otrokovega telesa.

Zapomni si! Brez sedežev za otroške avtomobile ne morejo zagotoviti visoke ravni varnosti za zdravje in življenje otrok.

Zaključek: Po mnenju strokovnjakov so najbolj zanesljivi okvirji, ki imajo kovinsko podlago. To je okvir v izrednih razmerah, ki bo obremenil, pri uporabi stola, ki nima okostja, bo obremenitev do otrokovega telesa.

Kateri voziček je boljši

Pri izbiri avtobusa morate najprej opozoriti na material, iz katerega je izdelan.

Odvisno od materiala obstajajo trije tipi robov:

 1. Foam BoosterBooster s peno bazo. Ta sorta je najbolj proračunska. Njene prednosti: enostavnost, priročnost, preprostost pri vgradnji v vozilo. Toda zaradi testov so odkrili številne resne pomanjkljivosti: ta model ne more vzdržiti močnega vpliva. Razcepi se na dele, otrok drsi navzdol v avto sedež. Posledično mu grozi: poškodba prsi in zadušitev.
 2. Booster, sestavljen iz plastike. Če primerjamo plastični podstavek s prejšnjo različico, potem je bolj trpežna in njegova cena je višja, čeprav ne precej. Ampak obstaja en odtenek: plastična plastika je drugačna. Pri nakupu morate poskrbeti za izbiro izdelka iz plastike, ki ima visoko kakovost. Konec koncev, v trenutku trčenja mora prenašati povečano obremenitev.
 3. Pospeševalnik s kovinskimi elementi. Takšna naprava je najbolj zanesljiva. Njegova podlaga je trdno zgrajena, vsebuje več plasti visoke gostote, ima udobno mehko podlago.

Zaključek:

 • Uplinjač, ​​ki temelji na peni, je najbolj dostopen, vendar se ne razlikuje glede zanesljivosti in varnosti pri uporabi.
 • Pokrov iz plastike lahko kupite le pod pogojem, da je plastika označena kot visoko kakovostna, ki lahko v primeru nesreče nosi obremenitev.
 • Prednost je treba dati kovinski napravi - najdražji, pa tudi največji varnosti v primeru nesreče.

Izdelava nakupa

Ko se odločite za nakup obnovitvene naprave, je treba upoštevati številne pomembne odtenki:

 1. Izbira izbirnikaPazite na udobje. Če greš v trgovino, vzameš z njimi najljubšega otroka. Naj otroka izvede "prileganje" stolov, sedi na njem, da bi razumel: ali je primeren zanj.
 2. Občutite oblazinjenje. Ne sme biti spolzka. Zaželeno je, da je tkanina dobro očiščena, saj otroci pogosto poškodujejo ojačevalnik na cesti.
 3. Upoštevajte, da je treba širino naprave izbrati za rast. Otroci hitro rastejo, kar zahteva dodaten prostor, ko odrastejo. V nasprotnem primeru boste kmalu morali kupiti nov rekuperator. Povprečna širina sedeža, razen naslonjala za roke, je 35 cm, višina pa 25 cm. Obstajajo modeli s širšim sedežem za sajenje.
 4. Raziščite možnosti, ki označujejo pritrditev. Obstaja več možnosti za namestitev obnovitvenega vira v avtomobilu. To so: a) Vzpostavljeni varnostni pasovi, ki hkrati držijo naprave in otroka. b) Posebne vgrajene ključavnice in sponke med hrbtnim naslonjalom in sedežem stroja so za udobje in ne za varnost. c) Sistem zapaha, ki je razvit v ZDA, ki je analogni zgoraj omenjenih ključavnic, vendar s posebnimi pasovi.

Pomembno! Če vzamete avtobus, morate upoštevati, da mora biti njegova velikost nekoliko večja od tistega, kar otrok potrebuje v določenem času.

Navodila za uporabo spodbujevalnika

Podstavek je nameščen sredi zadnjega sedeža avtomobila ali neposredno za voznikom. Otrok pred otrokom je prepovedan zaradi visokega tveganja poškodbe med nesrečo.

Da je pravilna konsolidirati naprava, potrebujete:

 1. NavodilaPostavi ojačevalnik na sedež. Zaklenite ga s ključavnicami ali posebnimi trakovi, če so ti sistemi na voljo.
 2. Daj otroka na obnovo.
 3. Pritrdite varnostne pasove.
 4. Preverite napetost pasu: ga ni mogoče pritisniti na vrat ali notranje otroke.

Pravila, s katerimi je pospeševalnik pritrjen v avtomobilu, se razlikujejo glede na otrokov parametre: starost, težo, višino.

Odvisno od težo Pasovi so razporejeni tako:

 • Če je teža od 15 do 25 kg, morajo biti trakovi: rame in pas ovite med nasloni za roke in sedežem.
 • Če je teža od 22 do 36 kg, pas pasu držite med naslonom za roke in sedežem ter ramenskim pasom - nad naslonom za roke.

Zapomni si:

 1. V skladu z rusko zakonodajo se otroci, mlajši od 12 let, lahko prevažajo samo, če obstajajo posebne omejitve, ki jim prav tako pripada ojačevalec avtomobila.
 2. V skladu s testi trka, ojačevalci ne morejo zagotoviti varnosti, ki je potrebna v sili ali nenadnem zaviranju.
 3. Najbolj zanesljivi so naslanjači, opremljeni z okvirjem, ki prevzame tako sprednji kot stranski učinek.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com