AmriFla.com

Kako namestiti in povezati satelitsko krožnik sami

Satelitska antenaSprejem signala s satelita je mogoč zaradi posebne opreme, katere glavni del je satelitska antena. Odvisno od nastavitev, vrste, namestitve in povezave bo določena kakovost sprejema signala. Če želite namestiti napravo, se lahko obrnete na specializirano podjetje, vendar če ni želje ali preprosto ni takšnega podjetja, potem ni ničesar storiti, temveč sami priključite satelitsko anteno.

Naprava antene satelitske komunikacije

Kako deluje napravaSatelitska TV vam omogoča sprejemanje visokokakovostnega televizijskega signala. Ta način prenosa uporablja umetne zemeljske satelite kot repetitor. Signal iz televizijskega centra sprejema satelit in se prenaša na sprejemno opremo potrošnika. V primerjavi z zemeljsko podzemno postajo satelit zagotavlja sprejemno cono s kvalitativnim signalom velikih območij, ki jih težko dostopajo s pomočjo zemeljskih sredstev. V zadnjem času je satelitska televizija postala najpogostejši način gledanja prizemnih televizijskih kanalov z vsega sveta.

Načelo satelitskega sprejemnika spominja na ogledalo z objektivom. Zahvaljujoč svoji obliki zbira radijske signale in jih na enem mestu osredotoča. Oblika antene je v obliki jedi s parabolično obliko. Z uporabo zakona, ki navaja, da je kot naklona enak kotnemu refleksu, se radijski valovi, ki se odbijejo od površine antene, usmerijo v središče. Na presečišču vseh odbitih valov je nameščena posebna naprava - pretvornik.

Pretvornik je sestavljen iz obsevanja in elektronskega modula. Obratovalec, ki usmerja signal, ga pošlje v elektronski modul. Elektronska naprava pretvori elektromagnetni signal in jo pošlje v sprejemnik preko posebnega koaksialnega kabla. Sprejemnik, imenovan sprejemnik, neposredno oddaja signal televizorju.

Standardni deli, ki sestavljajo satelitsko anteno, so naslednji:

 • plošča;
 • pretvornik;
 • multifid;
 • nosilec.

Načelo posodeMultifid - naprava, ki hkrati zajema signale iz več satelitskih naprav na eni anteni. Njena zasnova vključuje stikalo in komplet senzorskih pretvornikov, ki po videzu spominja na preprost nosilec. S spreminjanjem lokacije pretvornikov na njej se doseže izboljšanje sprejema signala.

Nosilec je namenjen za visokokakovostno pritrjevanje celotnega sprejemnika na izbranem mestu namestitve. Izdelana je iz materiala visoke trdnosti, mora vzdržati težo naprave in upreti vplivu atmosferskih pojavov. Njene glavne značilnosti - število pritrdilnih točk in količina odstranitve.

Osnovne vrste struktur

Kot materiali, ki se uporabljajo za proizvodnjo posode s satelitsko anteno, uporabite plastiko, polimer in steklo iz steklenih vlaken. Prednost takih materialov je majhna teža in ne dovzetnost za korozijo. Signal prehaja skozi te materiale, ne da bi naletel na ovire. Da bi to odražalo, površina antene je prekrita s tanko plastjo folijo ali kovinsko mrežo.

Mere in oblike zrcalne površine antene so lahko drugačne. V svoji obliki se zgodi:

 • offset;
 • neposreden poudarek.

Kako prilagoditi antenoOffsetne plošče imajo ovalno obliko, pretvornik ali večplast pa je na svojem spodnjem delu na posebni palici. Straightfocal se proizvaja v okrogli obliki, pri čemer je sprejemnik nameščen v središču na treh tirnicah. Prvi tip antene je primeren za uporabo, če ni mogoče usmeriti posode, tako da je osrednja os pravokotna na smer na satelit.

Ključni parameter, kljub obliki plošče, je njegova velikost. Bolj ko je velikost, močnejši je signal na ravni, ki jo lahko prenese na pretvornik. Dejstvo je, da ko se signal, ki se sprejema, ojača, če postane šibek, se bo raven hrupa povečala, kar bo privedlo do izgube kakovosti slike. Za izračun najmanjšega premera plošče, Treba je vedeti, v kakšnem obsegu je nivo satelitskega prenosa.

Kako namestiti ploščo

Nastavite napravoPreden namestite satelitsko anteno, jo boste morali zbrati. Vsak antenski komplet spremljajo natančna navodila za montažo. Glavni deli so antensko ogledalo, povezovalni elementi in zadrge.

Po montaži antene morate pravilno namestiti. Če želite to narediti, morate pritrditi nosilec in jo obesiti, tako da ga usmerite na območje gledanja satelita. Anteno lahko namestite tako na navpične kot tudi na vodoravne površine. Pomembno je, da vodite ozemljitev. To bo pripomoglo k zaščiti opreme, ko utripa strela.
Ko je antena odložena, jo je treba pravilno usmeriti na zahtevane satelite. Za določitev položaja satelitov lahko uporabite specializirane programe, na primer SMW Link, SATTV 2.0, satelitsko poravnavo antene. Prav tako je mogoče uporabiti spletne kalkulatorje. Če želite izvedeti izračune, morate poznati koordinate naseljenega kraja, tj. Zemljepisno širino in dolžino. Približno izbere začetni položaj antene. Natančne nastavitve smeri bodo narejene kasneje, ko bodo priključeni preostali elementi sistema satelitske televizije.

Po učenju, kateri so sateliti v vidnem polju, morate določiti, katera od njih bo postavljena satelitska antena. Glede na to, antene glede na naslednje značilnosti:

 1. Frekvenčno območje. Ta parameter določa vrsto pretvornika in s tem dimenzije satelitske antene.
 2. Vrsta polarizacije. Značilnost vpliva na izbiro sprejemnika.
 3. Vrsta kodiranja. Če je v satelitskem oddajniku šifriranje, mora satelitski sprejemnik omogočiti dešifriranje vhodnega signala.

Z informacijami o kotih nagiba in vrtenja se začne antena. Strokovnjaki v ta namen uporabljajo posebno napravo, vendar v primeru samodejne povezave lahko storite s kompasom in zračem. Z uporabo kompasa se išče smer proti jugu. Z uporabo protraktorja določite smer satelitja vodoravno in navpično.

Povezava sprejemnika signala je povezana z vsemi deli naprave. Za to se uporabljajo različne vrste priključkov in kabla.

Za gledanje satelitske televizije, razen antene, boste potrebovali:

 1. Dodatne naprave anteniSprejemnik (sprejemnik). Prejema signal s pretvornika z nadaljnjim dekodiranjem.
 2. Kabel (koaksialni). Namenjen je prenosu signala med deli sistema.
 3. DiSEq (disseq). Uporablja se za priključitev več antene na sprejemnik.
 4. Konektorji (F-ki). Namestite na kabel, da povežete različne enote sistema.
 5. Žica za priključitev sprejemnika na televizor. Obstajajo različne različice, na primer kompozitni, SCART, HDMI.

Priključitev koaksialnega kabla

Koaksialni kabel z impedanco 75 Om se uporablja za priključitev sprejemne naprave na sprejemnik. Med polaganjem kabla se je treba izogniti zvijanju in oblikovanju ravnih kotov med zavoji. Za povezavo dveh kosov žice se uporablja sklopka.

Po polaganju žice z mesta namestitve satelitskega sprejemnika na satelitski sprejemnik se priključki priključijo na kabel. Za to je konec žice odlepil od roba 15 mm. Potem, potem ko je pletenico vrgel nazaj, se iz izolacije sprosti osrednje jedro (približno 12 mm). Priključek priključka na žico vstavite v smeri urinega kazalca. En konec žice je priključen skozi priključke na pretvornik (če obstaja več, jih združimo v eno z DiSEq), drugi konec pa na sprejemnik.

Fino nastavite položaj

Pravila za prilagajanje anteneZa fino nastavitev morate vklopiti televizor in sprejemnik. V nastavitvah sprejemnika je izbran želeni satelit, za katerega so označeni njeno ime ali frekvenca, hitrost in polarizacija. TV bo prikazal dva pasova, od katerih ena prikazuje prisotnost signala, druga pa svojo moč.

Globinsko gibanje horizontalno išče položaj, kjer bo traka kakovosti signala največja. Če ni signala, se spremeni navpični položaj antene. Po tem je najboljši položaj spet iskan tako, da anteno obrnete vodoravno. Ko je kakovost signala približno 40%, lahko satelitsko anteno že privijte. Izvede se nadaljnja prilagoditev nastavitev položaja pretvornika, Na njem so označene posebne oznake. Kvalitativni signal je nivo 60-80%.

Razlikujeta se naslednja osnovna pravila za prilagoditev položaja:

 1. Funkcije satelitskih napravAntene, ki stoji pred njim, ni priporočljivo prilagajati, ker človeško telo preprečuje prehod šibkega radijskega signala.
 2. Gibanje obrata jed mora biti gladko. Elektronske enote za sprejemanje ne morejo delovati takoj, da spremenijo položaj posode, zato je potreben čas za prikaz kakovosti signala.
 3. Varnostne ukrepe za fino nastavitev najbolje opravijo dve osebi ali se z njimi priklopijo na anteno sprejemnik in majhen televizijski sprejemnik. Pri obračanju sprejemne naprave je treba videti dinamiko sprememb.
 4. Ko nastavite položaj na satelitu, sprejemnik samodejno išče kanale. Takoj, ko se doseže zadovoljiv rezultat, so vsi pritrdilni elementi čim bolj zategnjeni.

Dokončanje dela bo določilo kabel. Za to so uporabljeni estrihi. Satelitske naprave ni težko konfigurirati in povezati samostojno. Če želite to narediti, morate biti previdni, čisti in počasni. Da bi olajšali delo, bo pripomoglo k skrbnemu pripravljanju, v katerem bo določena zaporedja ukrepov in potrebna oprema. Rezultat ukrepov bo dolgoročna storitev satelitske naprave brez popravil ali vzdrževanja.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com