AmriFla.com

Koliko zob ima odrasla mačka: kaj morate vedeti o njih?

Zobje mačke - koliko jih je trebaDomači hišni ljubljenčki potrebujejo stalno skrb in pozornost lastnikov. Zdrave živali so manj zaskrbljujoče. Vendar pa le malo lastnikov opozarja na stanje hišnih zob. Na primer, stanje zob pri mačkah lahko določi starost in dobro počutje. Če želite to narediti, morate pogledati v ušesa živali in redno pregledovati svoje zobe. Koliko zob ima mačka, kako jih spremljate, da ostanejo zdravi?

Koliko zob imajo mačke?

Ko lastniki poskrbijo za svojega hišnega ljubljenčka, se počuti dobro. Skrb je v osnovi za hranjenje, kopanje, hojo, inokulacije in malo ljudi gleda v mačje usta. Ker so mačke plenilske živali, so zobe za njih zelo pomembne.

Ko so se pojavili na svetu, majhne mladiče nimajo zob. Prvi mlečni sekalci se pojavijo šele po 2-5 tednih življenja. Vse proces izbruha ječniki trajajo približno 8 tednov. Po tem se začne aktivna rast vseh nadaljnjih. Pojavijo se veliko bolj intenzivno kot pri ljudeh.

V 1-1.5 mesecih mucek ima mlečne kosti in nato mlečne premolarje. Ko doseže starost 3-4 mesecev, ima že 26 nestalnih, med katerimi je 14 zgornjih in 12 manj. V zgornji čeljusti je:

  • Mačji zob - preučujemo stanje kanj6 nižji sekalci v sredini;
  • 1 udarec na obeh straneh;
  • 3 molarja na vsaki strani.

V spodnji čeljusti rastejo podobno in so:

  • 6 sekalcev v zgornjem delu;
  • 1 psi na obeh straneh;
  • 2 mlinarji na vsaki strani.

Zobje mucka so ostri, kot igle in povzročajo veliko težav okoliškim ljudem, pa tudi matični mački. Potrebno je spremljati majhnega hišnega ljubljenčka, da v hiši ne razpoči nevarnih predmetov.

Zobni aparati pri odraslih mačkah

Po 3-6 mesecih pri živalih se začne postopek zamenjave mlečnih izdelkov s trajnimi. Živali v tem obdobju ne občutijo bolečih občutkov. Kraji, kjer naraščajoče otroške zobe začnejo srbeti, tako da mačji začnejo zatreti vse, kar pride v svoje vidno polje. Mlečni zobje pri mačkah se začnejo raztegovati in nezaželeno padejo. Najprej so padli mlečni sekalci.

Skoraj takoj jih zamenjajo stalne. Različne barve in strukture se razlikujejo od začasnih. Za razliko od mleka, barva ni tako bela. Prosojnost mleka ni upoštevana. So bolj gosto v strukturi in največji po velikosti.

Zelo pogosto se zgodi, da se mlekarna zamenja s trajnim, vendar ta še ni izčrpan. Novi zobje pri mačkah intenzivno rastejo in hitro povečujejo velikost. V tem primeru je priporočljivo, da obiščete svojega veterinarja s svojim hišnim ljubljencem, da lahko pomaga žival.

Včasih proces zamenjave začasnih in trajnih zob prehaja z zapletom. V ustni votlini hišnega ljubljenčka se lahko pojavi vnetni procesi, zato morate občasno videti in preučiti njegova usta. Če obstaja vnetni proces, je oteklina in barva nekoliko temnejša kot običajno, potem je potrebna zdravstvena oskrba.
Če se vse zgodi brez zapletov, potem živali ne potrebuje pomoči osebe. V tem obdobju mačke imajo slab apetit. Vsi stalni zobje se pojavijo v starosti 7-8 mesecev.

Koliko zob ima mačka?

Denticija odrasle mačke ni precej drugačna od majhnega mucka z zobmi. Zelo hitro se posodobi mlečni zobozdravnik in žival ostane samo konstante. Njihovo skupno število je 30 enot. V zgornji čeljusti je 16 enot, na spodnji čeljusti pa 14 enot:

  • 12 sekalcev;
  • 10 premolarjev;
  • 4 kanile;
  • 4 mola.

Ker v času dentacije imuniteta živali slabi, veterinarji ne priporočajo cepljenja mačk. Mati odrasli ima zdaj popolnoma oblikovano čeljust in se ne bo več spremenil.

Oralna nega

Mi zmleti zobe - kako in zakaj to storitiPrevidni lastniki morajo redno pregledovati usta majhnega plenilca. Če so mačji zobje v redu, on brez težav zgrabite kos hrane in žvečite, ne da bi škodovali zdravju. Pogoj denticije je vedno odvisen od skrbi in pravočasnega odstranjevanja zob.

Ostanki hrane in soli na zobni sklenini prispevajo k pojavu zobnega kamna. V bistvu so lokalizirani v korenski regiji. Zaradi tega je gumi vneto zaradi bakterij. Dlesni se začnejo postopoma odlepiti in razkrivati ​​vratu pasjega ali sekalca. V ustni votlini zaradi okužbe so boleče občutke in neprijetni vonji. V tem stanju se zobje hitro porušijo in padejo. Hišnega ljubljenčka s slabimi zobmi je težko obvladovati hrano, jo žvečiti. Mačka izgubi apetit in izgubi težo.

Da bi se izognili plakam na zobni sklenini, morate mačkam dati trdno hrano. Spodbuja mehansko čiščenje emajla. Lahko tudi očistite zobe, da se izognete njihovemu uničenju.

Za ta postopek se morate navaditi mucka, ko je še vedno zelo mlad. Čiščenje se opravi z zavo, ki se navije okoli prsta ali zobno ščetko za otroke. Za majhne živali obstajajo tudi posebni dodatki.

Posebne čistilne izdelke se prodajajo v specializiranih prodajalnah. So varni za zdravje živali, imajo privlačen okus in vonj za živali. Po postopku čiščenja jih ni treba sprati z vodo.

Glavne obremenitve so zarezovalci, zato so hitreje kot ostali zobi, ki se izbrišejo. Ostalo vztrajajo 20 let. Močne in zdrave zobe mačke bodo ji pomagale ostati zdrave in aktivne, v dobrem razpoloženju.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com