AmriFla.com

Kakšna ptica je ta nuthatch in kje je zima

Kaj je ta ptičica nuthatchNajpogostejše vrste ptic

, ki je povezana z družino čilavcev, je to navadna nuthatch. To se dogaja v mnogih državah Evrope, Japonske, Kitajske, Koreje in Rusije. V Ruski federaciji so različne podvrste nuthatchja pogoste v vseh delih države. Celoten habitat od atlantske obale do obale Pacifika. Ta vrsta ptic izstopa po svoji hitrosti. In tudi, se lahko premika navpično, tudi na glavo.

Po naravi v večini je nuthatch zelo radoveden. Če opazite, da ptica rahlo skoči z enostavnimi gibi v različnih smereh, bo takoj jasno, zakaj je bilo to ime izbrano. Ta ptica je zelo aktivna in nemirna. Hkrati imajo ljudje navadni in drug "vzdevek": kočija. Kdo je dal to ime ni znan, vendar je pripisan objavljenim značilnim zvokom.

Glavne značilnosti nuthatch

Nuthatch običajnega telesa je dolg 10 do 16 centimetrov. Ob istem času je podvrsta velika nuthatch. Ta podvrsta je pogosta na Kitajskem in na Tajskem in je lahko dolga do 20 centimetrov. In glede na razpon kril v širini od 21 do 28 centimetrov. Teža nuthatch je približno 25 gramov. Glava te ptice je velika, samo telo je gosto, rep je kratek. Obstaja ravno kljun, pobarvan v temno sivi barvi. Kljun je srednje dolg in je podoben kljunu mladiča. S kljunom lahko nuthatch razpoči orehe ali trdo seme. Barva perja je odvisna od lokacije ptice.

V nučah, ki živijo v severnem in zahodnem delu Evrope, na Kavkazu in v gozdovih zahodne Azije, je vrat bel. Na severu Evrope je njegov trebuh rjav, na vrhu pa je sivo modri barvi. V gozdu na zahodu Evrope in zahodno od Azije je trebuh nuthatch običajen rdeč. Na severnih zemljepisnih širinah imajo te ptice običajno bel belec, na straneh rjavkasto rdečega in rep rjave barve z belimi pikami. V ptici, najdeni na vzhodu Kitajske, je prtljažnik pobarvan s svetlo rjavim odtenkom od spodaj.

Bird Nuthatch CommonNa Daljnem vzhodu v nuthatches, v nasprotju z drugimi regijami, bele barve trebuha. Barva perja na konici repa je poudarjena v belih barvah. Prepoznavna značilnost te ptice je prisotnost ozkega črnega traku na glavi, ki poteka skozi celoten kljun in do vratu. Tace z dolgimi kremplji in barvano sivo-rjavo barvo. Moški ženske se razlikujejo po telesni velikosti. Moški so malo več kot ženske. Iz drugih razlogov jih ni mogoče ločiti drug od drugega.

Kraj bivanja

Najpogosteje se odločijo za živine iglavcev, listavcev ali mešanih gozdov, parkov, umetnih vrtov. Namestijo se v visoka stara drevesa. Iz bivalnih krajev ne odletite. Nuthatch ni selitvena ptica. Izjeme najdemo le v nekaterih podvrstah, ki živijo na območjih severnih območij. So za sezono hladnega vremena, ne ostanejo zime in letijo na južni rob njihovega habitata. Toda večina navadnih nuthatches živi in ​​ostane pozimi samo na enem ozemlju. Zaradi tega se še vedno ne štejejo za let.

Druge ptice niso dovoljene v svojih krajih bivanja, vendar ne letijo niti na druge ljudi. Če pride hladna sezona, se včasih premaga jate drugih ptic. Hkrati pa v paketih ni navadnih ptic.

Pogonska goriva navadna v naravi lahko hitro premikate navpično v kateri koli smeri vzdolž drevesnih stebrov. Imajo takšno priložnost zaradi prisotnosti dolgih in zelo strmih krempljev. Pogosto te vrste ptic živijo v bližini ljudskih domov. Večino teh ptic se lahko zlahka zatakne. Za njih so izdelane posebne hiše, v katerih se nato poravnajo in razmnožujejo.

Prestopi so pogosti pri različnih frekvencah. Kljub majhnosti lahko glasno zvokom pokrivajo širok spekter frekvenc. Sestava zvoka njihovega petja je sestavljena iz žvižganja, mehurčkov in različnih melodij. V času parjenja se pevanje običajno zveni kot klic, vendar pa je daljši. Če ptica išče hrano, potem povzroči več kratkih piščal. Za te zvoke je prejelo drugo ime v ljudeh "coachman".
Bird NuthatchKo se moti, reproducira glasne zvoke, podobne "majhnim" ali "tegom". Ti zveni s pogostimi ponovitvami in imajo majhne premore. Tudi navadna nuthatch lahko povzroči različne trulence na različnih frekvencah, podobno kot "tiyuy-tiyuy-tiyuy". Predvsem se zvoki, ki jih izdajo zvoki, pred začetkom obdobja razmnoževanja. To obdobje se začne približno ob koncu zime in konča spomladi.

Diet Nutrition Standard

Glavni meni Hrana je sestavljena iz naslednje hrane:

  • Insekti;
  • gosenice;
  • ličinke;
  • oreščki;
  • semena.

Kaj hrani nuthatchKot prehranjevalna navada za žuželke, nuthatch skupnega izbere metulje, hrošče, muhe, bedbugov, mravlje, gosenice, plavuti. S koničastim kljunom na koncu jih potegne iz različnih razpok ali majhnih lukenj v lubje drevesa. V nekaterih drevesih lahko navadni naboji celo trgnejo malo lubja pri iskanju hrane. Poleti in jeseni se ukvarja z ekstrakcijo semen, želodov, sadja, oreškov. Celotno toplo obdobje leta dopolnjuje rezerve in jih skriva v razpokih lubja dreves, ki pokrivajo vrh z lišaji. Če v bližini ni nobenega lišaja, potem uporablja koščke lubja. Zimska obdobja z veseljem uporabljajo tudi hranilnike, ki so jih ljudje pripravili zanje.

Obdobja življenja navadnega nutatizma

Življenje te ptice lahko razdelimo na več stopenj:

  • Ženska se še ne loči okoli 13-15 dni;
  • do 4-5 tednov lahko traja umazanija;
  • v starosti okoli 1 leta pride puberteta;
  • življenje navadnega nuthatcha je do 11 let.

V pomladnih mesecih gnezdijo ptičje nuthatch približno od aprila do junija. Lahko jih pripišemo monogamnemu tipu, ker se znajdejo enkrat in živijo skupaj, skrbijo drug za drugega. Kot je že končal reža izbran votel, pogosto v zapuščeni žolne gnezdo v naravni ali vdolbino v deblo drevesa. Gnezdo, izbrano za življenje, se nahaja na višini najmanj 3 in ne več kot 8 metrov. Vhod v gnezdo ima luknjo s premerom 4 centimetra.

Kakšna ptica je ta nuthatch?Če je potrebno, nuthatch zmanjša luknjo v gnezdu z uporabo gline. Na dnu so položeni listi in majhni kosi borovega lubja ali breze. Če takih dreves ni v bližini, lahko uporabite kose lubja sadnih dreves.

V eni jajci se polagajo približno 7 kosov. Jajca z mat lupino in pobarvana v beli barvi. Tudi na jajcih so rdeče-rjave majhne pike. V gnezdu ostane samo žensko. Ona lahko zapusti svoje bodoče piščance le, če je njeno življenje v nevarnosti. V primeru močne potrebe, da izletite iz gnezda, je polaganje jajc prekrito z leglo. Postopek valilnih jajc traja 13-15 dni. Psi iz rojstva so pokriti z dolgim ​​puhom.

Moški in ženske se ukvarjajo s proizvodnjo hrane in hranjenjem piščancev. Po rojstvu mladičkov jih hranijo do 4-5 tednov. Dvajset dni po rojstvu piščanci že vedo, kako leteti. Skoraj vse odrasle piščance ob koncu poletja že imajo čas, da izberejo kraj bivanja. Toda hkrati je končna izbira območja za gnezdo in stalni partner že v naslednji sezoni vzreje.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com