AmriFla.com

Kako razumeti in ugotoviti, ali je mačka noseča?

Noseča mačkaKo na koncu hišne mačke v toploto ali časa poteka po načrtovanem parjenje z mačko, vsak gostitelj zmeden ali pitomitsy noseča. Zgodnje odkrivanje tega zanimivega položaja bo lastnik, da zagotovi udobno okolje za mačke, bo za izračun približen čas dostave in odpravi bolezni in patologije, če je to potrebno. Pri določanju nosečnosti se lastnik mucke vnaprej pripravi za dopolnitev v družini.

Dejstva o nosečnosti mačk

  • Mačka čaka mačkiceNosečnost traja od 56 do 70 dni.
  • Če se ženska ni rodila 72 dni po domnevni zasnovi, je treba nujno obrniti na veterinarja. Morda potrebujete carski rez.
  • Obstajajo primeri, ko se estrus v času nosečnosti začne z estrusom in pride do zasnove. Ob rojstvu praviloma prezgodnja mačka ne preživi.
  • Mačka v položaju je kontraindicirana v medicini. Vse terapije z zdravili je treba storiti vnaprej.

Znaki nosečnosti in kako vedeti, da je mačka noseča?

Znaki nosečnosti v mačkiKako lahko identificirati, Ali je mačka noseča? Ni tako težko, kot se zdi. Prepoznajte prve znake, verjetno ne prej kot 21 dni po zasnovi. Pred tem časom niso opazili nobenih zunanjih znakov.

Po preteku treh do štirih tednov po načrtovanem parjenju se žensko bistveno poveča apetit. Mačka neprestano želi jesti. To je posledica dejstva, da potrebe telesa večkrat Povečanje v povezavi z aktivnim razvojem zarodkov.

Nosečnost v zloženih mačkahPogost simptom nosečnosti pri mačkah je slabost in bruhanje. To je posledica dejstva, da se hormonsko ozadje živali spreminja, v povezavi z zvišanjem maternice pa se stisnejo nekateri notranji organi. Ampak žival je praviloma z začetnimi pogoji bolan. Čez nekaj časa se prilagaja in vse se vrne v normalno stanje.

Cat pričakuje mladičeMnogi lastniki mačk čakajo na značilno povečanje trebuha po parjenju, kar je najvidnejši vizualni znak, vendar se to manifestira le po pet tednov brejosti. Žival je precej zaokrožena, še posebej pa je zelo opazna pri mačkah kratkodlake pasme.

Če je ženska s puhastim plaščem, se po petem tednu lahko spregleda njen želodec. V tem primeru lahko določitev nosečnosti pomaga palpacija želodec.

Izkušen lastnik zlahka določi zanimiv položaj hišnega ljubljenčka s palpacijo trebuha. Samo naredi prav izredno previdno, saj je z enim nerodnim gibom mogoče vzrok splava ali poškodbe mačke. Če je v takšni študiji lastnik neizkušen, je najbolje, da se obrne na strokovnjaka veterinarske ambulante.

Mačka spiDruga vizualna indikacija je sprememba v mleko žleze. Izkušeni lastniki vedo, da se ne razlikuje od barve kože, ko se pojavi gnojenje, prsi spremeni normalno barvo bradavic pri ženskah. 3-4 tedne po zasnovi se bradavice povečajo, postanejo svetlo rožnate ali rdeče.

Včasih se zgodi, da se spremenijo samo nekatere bradavičke. To velja za normo.

Mačka na uliciČe je mačka mlada in se prvič porodi, so te spremembe še posebej različne. Barva bradavic postane zelo intenzivna. V pozni nosečnosti lahko kolostrum iz curka pušča.

Med nosečnostjo se mačka spreminja ne samo na fizični ravni, ampak se spreminja znak. Noseča ženska stalno poskuša pritegniti pozornost lastnika, nenehno zahteva božjo voljo.

Mačke različnih pasemČe pa mačka ni v hiši, vendar obstajajo tudi drugi prebivalci, se noseča mati lahko zelo prilagodi agresivno.

Eden od očitnih znakov nosečnosti v krhkem pitonu je njena konstanta zaspanost. Živalka skorajda neprestano stoji, postane precej manj aktivna kot običajno.

Treba je reči, da zaustavitev toplote ne pomeni uspešne zasnove, lahko pa je tudi indikator, če obstajajo drugi znaki.

Noseča mačka pojeDoločanje impregnacije vaše najljubše mačke je zelo enostavno. Na zadnje pogoje nosečnosti mačke je majhna žival gnezda.

To praviloma poteka tri tedne pred datumom dostave. Mačka aktivno išče toplo, udobno mesto in se skriva v tihih kotičkih.

Diagnoza nosečnosti

Diagnoza nosečnosti mačkeKljub obilje vizualnih znakov, na katere lastnik lahko določi nosečnost njegove mačke, niso izključno zanesljivi. Kako razumeti, da je mačka noseča?
Zgodnja diagnoza nosečnosti presega moč celo izkušenih veterinarjev. Za diagnosticiranje zanimivega položaja hišnega ljubljenčka je mogoče ne prej kot dvajset dni po domnevni zasnovi.

Za pridobitev zanesljivih podatkov je potrebno opraviti specializirano ultrazvok, ki bo dala sto odstotni odgovor na vprašanje zanimanja.

Mačka pred rojstvomPred izvedbo ultrazvoka potrebuje mačka pripravi. To je obvezno povedati veterinarju. Ultrazvok ne bo samo potrdil dejstva nosečnosti mačke, temveč tudi odgovoriti na vprašanje, koliko moških čaka na prihodnjo mater. Tudi ta študija bo pokazala možne patologije v razvoju in bo po potrebi omogočila pravočasno pomoč.

Nekateri rejci se sprašujejo, kako izvedeti o nosečnosti s hišnim ljubljenčkom teste? Seveda ne gre za teste, ki jih uporabljajo ženske. Zdaj v veterinarskih lekarnah je mogoče najti test za mačke in pse.

Vendar ta metoda ne daje 100% gotovosti v rezultatu. S takšno boleznijo, kot je jajčna cista, lahko test kaže pozitiven rezultat, ki bo napačen.

Noseča lažna mačka

Mačka pasme SphynxPogosto se zgodi, da lastniki mačk opazijo številne znake nosečnosti mačke, a čez nekaj časa rojstvo ne pride. Takšna situacija pri veterinarjih se imenuje "lažna nosečnost". Ta patologija vpliva na duševni in hormonski sistem zveri. Neplodna ženska ima vse znake oploditve.

Vzroki takšne patološke lažne nosečnosti:

  • parjenje s sterilizirano ali neproduktivno mačko;
  • nepravilno delo hormonskega sistema;
  • stres v živalih;
  • ki živijo na istem ozemlju z drugo nosečo mačko.

Bela noseča mačkaZ lažno nosečnostjo tudi žival živi veliko, premakne malo in zahteva pozornost. Dvajset mesecev po predlaganem parjenju žival gnezdi. Lahko celo opazuje rast želodca in se lahko pojavi tudi kolostrum iz bradavic. Na splošno so vsi znaki enaki kot v resnični nosečnosti.

Ta položaj močno zaplete pravočasno odkrivanje patologije zaradi dejstva, da mnogi lastniki, ki vidijo simptome nosečnosti, zavračajo uporabo ultrazvoka. Lažno nosečnost je mogoče diagnosticirati le veterinar, ki temelji na rezultatih ultrazvočnega pregleda maternice.

Lepa mačkaTa študija določa odsotnost zarodkov v maternici in prisotnost patologije. Zdravljenje bo opravil usposobljen veterinar. Terapija bo odvisna od vzroka lažne nosečnosti. Pogosto se morajo prijaviti hormonsko pripravki.

Za določitev lažne nosečnosti na ultrazvoku veterinarju mora biti mačka prinesena 4 tedne po domnevni zasnovi.

Pravočasno diagnostika nosečnost v mački bo lastniku omogočila, da ustvari potrebne udobne pogoje za hišnega ljubljenčka, izključi morebitne patologije in po zdravljenju postane zdravo potomstvo.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com