AmriFla.com

Kako skrbeti za valovito papagaja doma

Valoviti papagajiValoviti papagaji so zelo pogosti kot hišni ljubljenčki. Imajo svetlo obarvanost, njihovo petje vzbuja razpoloženje za odrasle in otroke, lahko jih ukrotite s takšnimi papagaji in vas tudi naučijo govoriti. In strošek za hišnega ljubljenčka je v precej razumni prerazdelitvi.

Ampak še vedno, če se je oseba odločila za takšnega hišnega ljubljenčka, mora najprej ugotoviti, kako skrbeti za papigo doma.

Hiša za prijatelja

Kako ohraniti papigaBudgerigari imajo majhno velikost telesa - od 17 do 19,8 centimetrov - in zato ne zasedajo veliko prostora tudi v majhni sobi. Stroški hrane za pernate prijatelje ne zadenejo denarnice njihovih lastnikov.

Za razliko od mačk in psov, ki v večini primerov, imajo prost dostop do vseh delov hiši ali stanovanju, je treba budgies biti v kletki. Postala bo glavni habitat za majhnega hišnega ljubljenčka: lahko se zavzame za spanje ali v primeru nevarnosti (na primer, če so mačke v hiši), jesti in pije. Zato, bazo prava skrb za hišnega ljubljenčka.

Izbira kletke za papigoNajbolj primeren pravokotne ravna strešna celica. Njegova razteznost v dolžini je dodatna prednost. Ker bo v tem primeru ptica lahko Flutter iz ene verige na drugo, ne da bi pri tem naleteli na nevšečnosti v zvezi z majhnim prostorom.

Okrogle celice niso dobra izbira za ptice. V takšnih papagajah izgubi orientacije v vesolju, se ne počutite zaščitene, ne morete upokojiti in se zato počutite zelo neprijetno.

Neugodno za gostitelja bodo celice zapleteno strukture ali z gracioznimi strehami. Ker je težje skrbeti z njimi in ni vedno primerno, da imajo pripomočki za valoviti papagaji.

Paprika in ogledalo

Če govorimo o velikosti hiše za ptico, potem je potrebno Upoštevajte, da mora en hišni ljubljenec povprečno 30-35 centimetrov. Če je par ptic nameščen v eno kletko, se ta številka poveča na približno 60 centimetrov.

Dno celice mora biti snemljiv. To bo olajšalo postopek čiščenja. V tem primeru je bolje, da spodaj ne postavite mrež ali drugih elementov. V nasprotnem primeru lahko ptica poškoduje noge.

Lastniki, ko izberejo stanovanje za hišne ljubljenčke, bolje dajejo prednost železo celice, namesto lesa. Prvi je veliko bolj priročen za čiščenje, kot tudi traja dlje, da ohranijo svoj videz in življenje.

Podnebne razmere

Valovita papiga Valovit papagaj skupaj s kletko je treba postaviti v sobo s stabilno mikroklimo. Temperaturni režim je treba vzdrževati pri + 18 ° C do 25 ° C.

Ker je trajanje svetlobnega dne za ptice približno 15-16 ur pozimi je potrebno bo poskrbel za dodatno osvetlitev prostora za ohranjanje optimalnih pogojev.

Pomembna zahteva za pravilno nego papiga je odsotnost v prostoru, kjer se nahaja ptica, osnutke in pogoste spremembe v temperaturnih pogojih. Takšni pogoji bodo katastrofalni za domačo papigo.

To je vredno razmisliti, da kletko s ptico ne morem mesto na naslednjih mestih:

 • poleg ogrevalnih naprav in radiatorjev;
 • poleg klimatskih in hladilnih sistemov;
 • poleg oken;
 • na tleh ali na omari (miza je optimalna za postavitev kletke v papigo, ker bo njegova višina idealna za ptico);
 • v hrupnih krajih.

Notranja dekoracija

Kletka za papigo, tako kot lastnikova hiša, mora biti opremljena s posebnimi napravami.

 1. ParrotKrmljenje korita in skodelice za pitje. Te stvari so ključnega pomena. In jih položite bolje od kozarca, tako da ptičje gnezdo ne pride v hrano in pijačo. Posodo za kuhanje in pijačo vsak dan operite v vroči vodi in nato obrišite suho. Da bi se izognili zastrupitvam ali manifestacijam alergijske reakcije, hranilce bolje brez posebnih sredstev očistite z gobo.
 2. Bath. Za majhne papige, obstajajo posebni pladnji, ki jih je mogoče napolniti z vodo ali peskom. V slednjem zelo radi očistijo svoje perje.Kako skrbeti za papige
 3. Paleta. V njej se kopičijo ostanki hrane, perja ptic in drugi elementi. Zato so najbolj primerne plastične palete za izvleke: jih je enostavno čistiti, se ne poškodujejo zaradi vlage. Če želite čim bolj zmanjšati čas, namenjen čiščenju hiše, lahko paleto prekrijete s peskom, žaganjem, higienskim polnilom ali papirjem. Redno očistite paleto: vsak dan ali vsak drugi dan.Parrot v kletki
 4. Falls. Za udobno življenje valovitega papiga v kletki bodo potrebovali vsaj dva pola. Treba jo je postaviti neposredno pod streho, ker ptice raje spijo na najvišjem mestu. Drugi se lahko nahaja bližje sredi celice. Tako bo pernati spremljevalec lahko tudi raztegnil svoja krila, ki plujejo iz ene verige v drugo.
 5. Igrače. Odrasli ljudje delajo, otroci v tem času so v šoli ali vrtcu. Zato je treba kletko valovitega papiga opremiti z igračami. Posebna viseče ogledala, zvonci, gugalnice, obroči, garniture, lesene papige - hišne je prepričan, da se cenijo takih zakladov, in ne bo dolgčas čakajo na svoje lastnike.

Skrb za kletko - moralo klavzula. Splošno čiščenje v hišni ljubljenčki je treba opraviti enkrat ali dvakrat na mesec. Med tem je treba celotno kletko, vključno s palicami, sprati z gobo in vodo, nato jo temeljito posušiti. Uporaba detergentov je prepovedana, saj lahko v hišnih ljubljenčkih povzročijo alergične reakcije.

Hranjenje valovitega papiga
Da bi vedeli, kako skrbeti za valovito papigo, je treba podrobno preučiti vprašanje svojega hranjenje.

Hrana mora biti uravnotežena, raznolika, tako da domači hišni dan dobi vsa potrebna hranila čez dan. V prehrani so lahko vključeni naslednji proizvodi:

 • posebna krma za ptice: uravnotežena in bogata z vitamini in minerali;
 • žita, žita: oves, proso;
 • semena koruze in divjih zelišč (predhodno namočeno);
 • zelenjava: listi sladkorne pese in solate, regrat, šentjanževka;
 • jagodičja in sadje, kakor tudi sveža zelenjava;
 • živila, ki vsebujejo beljakovine: zdrobljena kuhan jajca, mehka kruha;
 • Živahna krma: molje, majhne žuželke.

Celica mora vedno imeti svežo, čisto vodo. Treba je opozoriti, da je vodo iz vode najbolje, da ni vode.

Potem se ne morete hraniti

Nekaj ​​papagajaUstrezna skrb za hišnega ljubljenčka pomeni popolno prehrano, ki ne škoduje hišnemu ljubljenčku. Zato, kot za mnoge druge hišne ljubljenčke, za papige obstaja Seznam Prepovedani izdelki:

 • zastrašena hrana;
 • sladka, začinjena, maščoba, ocvrta, prekajena hrana;
 • črni kruh;
 • zeleni: peteršilj in koper, bazilika;
 • čebula in česen;
 • meso;
 • kavo.

Kopanje

KopalkeČistost - varovanje zdravja in ustrezna oskrba. To velja tudi za valovite papige. Poleti jih je mogoče kopati vsak dan, pozimi pa bo dovolj dvakrat ali trikrat na teden.

Za kopanje morate uporabiti poseben pladenj, nameščen v kletki. Ampak lahko tudi vi potresemo Perutnina iz pršila ali se kopel pod vodo.

Če hišnemu ljubimcu ni všeč voda, je treba napolniti kopel pesek za čiščenje perja. In v trgovini za hišne živali kupite posebno krtačo za te namene in jo uporabite približno enkrat na teden.

Pomemben odtenek je prisotnost drugih hišnih ljubljenčkov v hiši. Če sploh, tudi zaradi svoje čistosti, morate slediti. Ker obstaja veliko bolezni in paraziti, ki se prenašajo iz enega bitja v drugega. Na primer, bolhe dobro živijo v perjah. Hkrati ne povzročajo samo neugodja, ampak tudi prenašajo številne nevarne bolezni.

Komuniciranje s hišnim ljubljencem

Dekle in papigaPapagaji so zelo aktivna in družabna bitja. Všeč so družbi. Zato naj bi hišni pogosto govoril, naj mu sedi na roki ali rami.

V primeru dolge odsotnosti doma čez dan lahko svoj valoviti prijatelj pustite "družbi" v obliki vključenega radio. Nato bo ptica mislila, da je v stanovanju več kot ena.

Enkrat ali dvakrat na dan parakeet je potrebno pustiti leteti iz kletke. Tako lahko raztegne svoja krila in razišče ozemlje in najde nekaj zanimivega zase.

Toda za potapljanje in porednost papiga ni dovoljeno: mora poznati meje, kar je dovoljeno.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com