AmriFla.com

Kako naučiti pogovorno valovito papagaja

Poučevanje pogovora papiga papigaValoviti papagaj je zelo dotikanje in zanimivo bitje. Poleg lepega perja, ki je prijeten za oči, lahko valoviti papagaji postanejo smešni sogovorniki za svoje lastnike. Če želite naučiti vašega hišnega ljubljenčka, da bi se pogovarjal, morate pokazati potrpljenje in mu posvetiti potreben čas. Posebno pozornost do prihodnjih sogovornikov je treba pokazati od trenutka izbire in nakupa eksotične ptice.

Kot veste, se vsi papagaji ne naučijo govoriti. Pogosto lahko slišite zgodbe o neusmiljenih poskusih učenja človeškega govora svojih ljubljencev od rejcev, ki so preživeli veliko časa in rezultat ni bil nikoli prejet. Zato je za pridobitev piščanca potrebna samo skrbna izbira več ptic, ki se osredotočajo na najbolj sposobne od njih.

Kako izbrati valoviti papagaj

Pri izbiri ptice je treba odgovorno pristopiti, da bi imeli čim več možnosti za uspešno učenje svojega pogovora. Merila za izbiro, ki pozitivno vplivajo na zmožnost papagaja, bi morala biti:

 • starost;
 • tla;
 • barvni perje;
 • zaupanje v osebo;
 • fizična oblika ptice;
 • govorijo starši piščanca.

Kupujete hišnega ljubljenčka, ki ga morate poskusiti vzemite najmanjšo punco. Glede tega je mnenje, da če pestići nikoli ni slišal njegovih sorodnikov, bodo ljudje, od katerih bo živel, postopoma začel zaznavati kot člane njegove družine. Zato bo poskušal govoriti točno, kot pravijo njegovi gostitelji.

Postanite mentorski mentor, ki ga voli posnemati, lahko mu pomagate v določeni ekstremni situaciji. Če shranite piščancev iz krempljev mačka ali hudim mrazom ga prinese v hišo in toplo, je prežeta z lastnikom in mu zaupam, poskušajo posnemati.

Kako hitro naučiti papagaja za pogovorVendar ob upoštevanju velike nevarnosti takšnih situacij še vedno ni vredno tveganja za hišnega ljubljenčka. Samo vaša izbira je bolje, da se ustavite na šibkih piščancih, ki jih lahko skrbite in božate, da gredo ven in se rešite sami.

Papagaj ima kot človeka genetski spomin, tako da so možnosti, da bi govorile, da govorijo, večje, če bi starši piščanca govorili ali bi lahko posnemali druge zvoke.

Kateri spol bi morali izbrati papiga?

Mnenja o spolu ptice, ki je kupljena za učenje človeškega govora, razhajajo. Toda mnogi so združeni v dejstvu, da fantje lahko poučujejo veliko bolje kot dekleta. V tem primeru mora biti barva perja valovitega papiga zelena ali modra.

Praksa to kaže dekleta niso bolj neumne kot fantje, samo trajanje njihovega usposabljanja traja dlje. Toda rezultat bo boljši, ženske izgovarjajo besede bolj izrazito in glasnejše.

Spolna razlika pri piščancih je odvisna od rasti, ki je neposredno nad kljunom. Pri ženskah je bela, vendar z modro ali sivo barvo, medtem ko je pri moških siva in bela. Odrasli moški imajo modro obliko in samice barve cimeta.

Papuga je zaupanje v človeka

Za poučevanje valovitega papiga, da bi se pogovarjal, je zelo pomembno, da pridobi njegovo zaupanje. Ko je pička pridobljena, je treba posebno pozornost posvetiti njegovemu vedenju v kletki. Ne sme biti videti stidljiv in strah od rok.

Načini poučevanja valovitega papiga za pogovorVpliv ptice se lahko določi s svojo dejavnostjo. Ona se mora prosto gibati okoli kletke, ne kladi v kotu, biti zainteresirana za to, kar se dogaja okoli, skoči iz ene na drugo.

Tako hišnega ljubljenčka bo veliko lažje, saj se bo stik med njim in lastnikom hitro vzpostavil, ptica pa se bo lahko naučila, kako narediti potrebne zvoke in govoriti.

Kako določiti starost valovitega papiga

Neupoštevanje merila za izbiro populacije po starosti ni priporočljivo. Adult ptica, ki bi se naučila pogovarjati, bo veliko težja in včasih povsem nemogoča.

Starost prihodnjih hišnih ljubljenčkov je mogoče določiti na podlagi naslednjih razlogov:

 • rep;
 • oči;
 • kljun;
 • perje.

Mladi posameznik ima precej kratek rep in kljun je veliko temnejši od odraslih ptic. Oči so bolj izrazite, okoli njih ni svetlobnega obroča, ki so papagaji starejše starosti. Perje se ne razlikujejo tako briljantno kot pri starejših sorodnikih, valovanje pa se enakomerno porazdeli po teletu. V starejših papagajih izgine valovanje do sredine glave.

Kako naučiti pogovorno valovito papagaja
Ko govorimo valoviti papagaji postanejo običajno po izteku šestih mesecev, po začetku usposabljanja. To obdobje ni enako za vse ptice in se lahko v posameznem primeru znatno razlikuje. Za ta rezultat ni strogih časovnih omejitev. Veliko bo odvisno od prizadevanj, ki jih bo lastnik ptic uporabil za usposabljanje, sposobnost papiga in dednosti.

Če je učni proces predolg, nikoli v nobenem primeru ne smejo piti negativnega na piščanca. Ne morete ga kričati ali ga preganjati, na druge načine pa pokazati ogorčenje. Popil se lahko hitro zapre sam po sebi, nato pa iz nje nemogoče doseči besedo.

Pogoji, potrebni za usposabljanje papige:

 • udobje;
 • en učitelj;
 • samota;
 • metode poučevanja;
 • spodbujanje.

Ustrezne življenjske razmere bi morala spremljati ptico vse od trenutka nakupa in do prve besede, ki jo bo izrekla. Papigo morate prenesti v kletko, prekrito z gosto krpo, tako da čudni ostri zvoki in nepoznani predmeti ne prestrašijo.

Parrot v kletki mora biti prijetenMesto, kjer bo papiga živelo, se je potrebno pripraviti vnaprej. V kletki je potrebno ustvariti najbolj udobne in udobne pogoje za hišnega ljubljenčka. Sveža voda in krma morajo biti ves čas na voljo. Rože je treba pritrditi na različnih ravneh, tako da se lahko piščanca premakne iz ene v drugo.

Na dnu celice je pokrit časopis, ki ga je treba redno spreminjati, s čiščenjem celice smeti. Bilo bi nepotrebno namestiti majhne lesene ali plastične gugalnice, tako da bi lahko hišni ljubljenček igral z njimi. Če so vsi elementi v perutninski hiši izdelani iz plastike, jih morate nujno dodati leseno vejico iz breze, javorja ali lipe. Papagaji so obogateni s kljunom, plastika za te namene ni primerna.

Za hitrejše učenje papiga je treba v ta proces vključiti eno osebo. Ko je nenehno poskrbljeno, se edini lastnik igra z njim in govori, se hišni ljubljenček hitro navadiš na njega in začne ga obravnavati kot član svojega paketa, ki mu popolnoma zaupa.

Papagaji veliko hitreje spoznajo visoke tone, zato je treba izgovoriti prve besede, ki jih je treba ponoviti v visokih tonih.

Samost je predpogoj za uspeh. V času usposabljanja morate izklopiti televizor, zaprite okna in odstraniti druge tuje vire pretiranega hrupa. Če je hišni ljubljenček v kletki nastavljen ogledalo - se odstrani med trajanjem usposabljanja in se vrnejo le nekaj ur kasneje.

Čas za pogovore o pogovorih je treba izbrati na podlagi razpoloženja ptice, ne osebe. Če se papiga ne nahaja na lekciji, potem ni smiselno, da ga vodite.

Tehnika učenja papiga v pogovoru

Samo ponavljanje istih besed ni smiselno. Lekcija naj bi vsebovala sklop pomembnih besed, ki bi morale biti med seboj povezane z nekakšnimi dejanji. Če poveste ptici, ki jo je Kesha dobro, morate te besede potrditi z akcijami - udariti Kesh na glavo. Če je med treningom krma hranjena s krmo, morajo biti besede in stavki približno hranjenje in hranjenje.

Metode poučevanja valovitega papiga za pogovorPrva beseda, ki jo govori ptica, je praviloma zelo preprosta. Ponavadi je to ime lastnika ali hišnega ljubljenčka. Papagaji so dobro zapomnjeni kratke izraze in zahteve, vprašanja in jasne ukaze. Zato se pri usposabljanju ptic ni priporočljivo prisežati na mat in se dobro spomnite teh besed. Sčasoma se govorna ptica lahko poučuje poezija in celotni odlomki iz del.

Če je papiga zanimivo, bo to pokazal s svojim videzom, nagibanjem glave in pečenjem v usta lastnika. Istočasno lahko klikne kljun in obleče perje.

Spodbujanje je pomemben del katere koli metodologije. Zadeva je, da je papiga ptica, na kateri metoda biča ne deluje. Ona zazna le božanje, skrb in duhovno pozornost. Za uspeh pri učenju je treba piščanca spodbujati s svojimi najljubšimi ravnmi in pohvale.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com