AmriFla.com

Kako določiti starost mucka doma

Kako določiti starost muckaPri sajenju hišne ljubljenčke je zelo zaželeno, da poznate točno starost hišnega ljubljenčka. Če govorimo o majhnih mladičih - razlikovati med tednom starim otrokom, starim od 3-4 tedne

to ne bo težko.

Razvoj mačk v prvih mesecih življenja je hiter, skoraj vsak teden ima svoje lastne značilnosti, po katerih lahko izkušeni veterinar ali žlahtnitelj natančno določita datum rojstva otroka.

Kako ugotoviti, koliko tednov je muckaPrvi in ​​preprost korak, koliko tednov ali mesecev vašega ljubljenčka Je vprašati žlahtnitelja. Če izberete žival v vrtcu ali zasebnih rejcev, boste morali zagotoviti izčrpne podatke, vključno z datumom rojstva. Če ste vzeli otroka v drugem kraju in ni mogoče vedeti, koliko tednov njim, je mogoče pokazati veterinarja, ki bo določil približno starost vašega ljubljenčka in se priporočamo potrebna cepljenja.

Obstajajo nekateri znaki določi starost kiteja doma:

 1. Velikost živali, teža in telo.
 2. Videz ter oči in ušesa.
 3. Stanje zob.
 4. Vedenje.

V nadaljevanju bomo podrobneje razpravljali o vseh teh počitnicah.

Če je kitek zelo majhen, ga lahko iščete popkovina. Če ima trebuh svoj ostanek - imaš novorojenčka. Mačka običajno gnezdi popkovnično vrv, dokler se ne zlomi v celoti. Na trebuhu otroka v prvih dneh življenja, ki se je pokazala malo "rep" - kabel, ki se običajno spušča na tretji dan. Na tej podlagi se lahko naučite mucka prvih dni življenja.

Mere in telesna masa

Kako določiti, koliko mesecev mucekIndirektni znak starosti živali je njegova težina. Vendar pa je treba opozoriti, da ta kazalnik ni preveč zanesljiv.

Pri mladičih različnih pasem v isti starosti se lahko telesna masa znatno razlikuje.

 1. Povprečna teža mucka ob rojstvu je 100 gramov. Nato začne dojenček dodajati 10 do 20 gramov na dan.
 2. V 1 tednu Otrok mora tehtati 100-150 gramov. Če je teža otroka manjša, je morda bolan ali podhranjen.
 3. Do dveh tednov starosti Dojenček tehta od 115 do 170 gramov, njegova velikost pa je manjša od dlake odraslega.
 4. V starosti 2-3 tednov Živali lahko tehtajo od 170 do 225 gramov.
 5. Žival, stara 4-5 tednov tehta od 225 do 250 gramov.
 6. Do 7 - 8 tednov telesna masa mačke doseže 680-900 gramov.

Po treh mesecih žival začne vsak mesec dodati 500 gramov, dokler njegova teža ne doseže 4 kg. Tako je kite, ki tehta 1300 gramov, verjetno dosegel starost 3 mesece, pri 4 mesecih pa bo njegova teža približno 1800 gramov. Mačka odraslih mačk običajno vodi od 4 do 4,5 kilogramov.

Določanje starosti za oči in ušesa

Kako določiti starost muckaOči mačk prehajajo skozi več stopenj odpiranja in spremembe barve, kar v nekaterih primerih pomaga premagati starost živali.

 1. Večina mačk odpira oči do konca drugega tedna. Nekateri ljudje to počnejo prej - sedmi ali deseti dan. Če so otroke oči zaprto, je najverjetneje, da je star manj kot en teden. Če se muce odpirajo oči - njegova starost je od 7 dni ali več.
 2. Pri otroku v starosti 2-3 tednov se oči začnejo odpirati in videti ozko. V tem času je barva oči mačk vedno svetlo modra, ne glede na to, kako bo v prihodnosti postala.
 3. Če so otroške oči že dobro odprto in začnejo spreminjati barvo - starost mucka je 6-7 tednov. V tem času iris začne pridobivati ​​svojo trajno obarvanost. Če imajo oči odrasle mačke modro barvo, tak prehod ne bo.

Določite, koliko dni ali tednov lahko dojenček in stanje ušes. Tako kot oči tudi skozi več stopenj njihovega razvoja.

 1. V mladicah, mlajših od enega tedna, so ušesa tesno pritisnjena na glavo. Pri novorojenčkih so ušesni kanali zaprti, kar povzroča stiskanje ušesa na glavo ustnice. Ušesa se začnejo odpirati 5. in 8. dan po rojstvu.
 2. Ušesni kanali v muckah se odpirajo nekoliko počasneje od oči. Ušesne školjke niso premagane prezgodaj. Popolno razkritje ušes se pojavi v 2-3 tednih življenja hišnega ljubljenčka.
 3. Po 3,5 tednih mucek začne dobro slišati in se odziva na zvoke zunanjega sveta. Enako velja za pogled - dojenček se aktivno odziva na vse zunanje dražljaje, kar je razvidno iz njegovega vedenja.

Kako poznati starost mucka z zobmi
Kako določiti starost muckaUgotovite, koliko moških ali moških lahko vaša mačka po stanju zob. To velja za zelo majhne živali in je že odraslo. Pri mladičih do dveh tednov zob sploh ni.

 1. V drugem ali tretjem tednu življenja baby začne zbrati prve mlečne zobe. Na začetku so rezali rezani. Lahko jih določimo s preizkušanjem dlesni hišnega ljubljenčka.
 2. Po 3-4 tednih dojenček začne rasti mlečne kosti. Ti zobje so dolgi in usmerjeni, ki se nahajajo poleg sekalcev.
 3. Pri 4-6 tednih začnemo zmanjševati premolarje. Rastejo med molarji in kljami.
 4. Na koncu 4 mesecev ima žival poln mlečni zob. Na zgornji in spodnji čeljusti je šest sekalcev. Nato sledite kljam za 1 s na vsaki strani, od zgoraj in od spodaj. Na zgornji čeljusti sta 3 premolarji in 2 na spodnji čeljusti.

Po 4 mesecih se pri hišnih ljubljencih pojavi koreninski zob. Po 4 mesecih za določitev starosti mačke postane težje. Če ima žival poleg zgoraj navedenih zob 4 mola, mora biti vsaj 7 mesecev.

Ne smemo pozabiti, da se ta pravila uporabljajo, če je žival zdrav in se pravilno razvija. Če je hišni ljubljenec naletel na bolezen ali travmo, zaostaja v razvoju - morda manjkajo nekateri zobje ali pa ne bodo dovolj razviti.

Vrednotenje vedenja in starost

Če je mladiček v času pregleda blizu mati, lahko določite približno starost, če mačka ujame mladiča v prsni koš. Običajno v 4-6 tednih so pojedli jagnjetje konic mleka mačk.

Po sedmih tednih je otrok popolnoma piling. Nekoliko časa bodo mači še vedno poskušali moliti mleko od mame, mačka pa vstane in odide. Že od 8 tednov se otroci začenjajo oddaljiti od svojih mater in preučevati vesolje.

V starosti 2-3 tednov mucek prične stati zelo samozavestno na svojih taccih in se premikati samostojno. Do te starosti ležijo blizu svoje matere, spijo in jedo. Premikanje teh dojenčkov lahko plazijo samo na želodcu.

V starosti od 3-4 tednov hišni ljubljenec pridobi sposobnost, da se potegne v zrak in nato pristane na stopalih.

V starosti enega meseca otrok že precej samozavestno prične raziskovati okoliški svet. Ima vse večjo željo po igranju in radovednosti. Če lahko hišni ljubljenec teče, je njegova starost najmanj 5 tednov.

V starosti od 5 do 6 tednov se zdi, da se zdi, da se zdi, To vedenje je povezano z izboljšano koordinacijo. Mladiči začnejo premikati veliko, igrati, nehati se prestrašiti vsega.

V starosti dveh mesecev mači dobijo dobro koordinacijo in se zelo premikajo. Resnično se radi igrajo z ljudmi in drugimi živalmi. Mačica začne raziskovati različne kraje, poskuša se povsod vzpenjati.

Pri starosti 4 mesecev pri mladičih začne se puberteta in njihovo vedenje spreminjati pod vplivom proizvedenih hormonov. Takšni mladički začno glasno kričati in ponoči so izbrani od doma. To vedenje je lahko znak začetka pubertete.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com