AmriFla.com

Kako prepoznati in prepoznati pasmo mačk doma

Kako prepoznati pasmo mačkZbrati mačko ali odraslega hišnega ljubljenčka na ulici, je zelo težko ugotoviti, ali je čistokrvni ali mongrel, neizkušeni lastnik. Strokovni rejci in strokovnjaki razlikujeta več glavnih razlik tujerodnih mačk iz čistokrvnosti. Če jih vodite s temi razlikami in uporabljate metode, lahko poskusite spoznajte spol kite

. Torej, kakšne so posebne značilnosti orientacije in kako prepoznati pasmo mačke?

Kako določiti pasmo mačke: glavne razlike med pasmi domačih živali iz mongrelja

Glavne razlike med čistokrvne mačke iz mongreljaPravzaprav so razlike med čistokrvnimi plemiči in navadnimi mačkami precej majhne, ​​zato je definicija pasme doma precej težavna. Večina neizkušenih rejcev gleda samo na zunanjo podobnost svojega ljubljenčka, primerja svoj videz s fotografijami pasmičnih mačk, ki jih najdemo v mreži. Ampak vsak strokovnjak bo rekel, da videz ni argument v korist pasme mačke, saj imajo vsi štirinožni fuzzi, tako ali drugače, veliko zunanjih podobnosti.

Skoraj vsak lastnik, ki odkriva vizualno podobnost, pridobi zaupanje, da je v svoji hiši zaščitil čistokrvno mačko. Toda pri pregledu živali je treba oceniti nastavitev ušes, ustavo in naravo hišnega ljubljenčka. Razlike so zelo majhne, ​​vendar še vedno obstajajo. Torej, kako veš, da mačka pasme neizkušenim rejcem? Glavne značilnosti pasme mačke najdete spodaj.

Kako prepoznati pasmo mačk: klasifikacija

Klasifikacija pasem mačkZa razliko od psov, katerih pasmo je veliko lažje določiti, tudi z zunanjimi razlikami, vse mačke so zelo podobne med seboj.

Felinologi so svojo aktivno dejavnost začeli šele na začetku prejšnjega stoletja in tudi danes, kljub jasni razmejitvi s pedigreskimi znaki, je skoraj nemogoče šteti čistopasemske mačke.

Kakorkoli že, na svetu obstaja reda 60 pasem mačk in približno 200 vrst očarljivih mehkih. Po klasifikaciji se mačke razdelijo v naslednjih 5 velikih skupin, ki se med seboj razlikujejo glede na dolžino krzna in nekatere lastnosti zgradbe:

 • kratkodlaki z močno ustavo (burmansko, evropsko, ameriško, eksotično);
 • dolgodlaki (regdoll, maine coon, nibelung, turkish, norveški gozd);
 • kratkodlaki s srednjo zgradbo (korteks, ruska modra, burima);
 • oblikovana kratkodlaka (thinkines, sijamski, orientalski, singapur);
 • z odstopanji in mutacijami (multi-prst, rex, sphinx, bobtail, škotski krat).

Kako se naučiti pasme mačke: značilnosti pasjih mačk

Kako poznati pasmo mačkePreden določimo pasmo mačke doma, je vredno biti potrpežljiv, ker posebne značilnosti niso izgovorjene. Na začetku je treba pozornost nameniti fenotipu, in sicer videz mucka (dolžina dlake, njena barva, sestava telesa). Na primer, Ruska modra in Britanski mladiči imajo enako barvo plašča, vendar so glede na ustavo drugačni. Prvo telo je bolj podolgovato in graciozno, medtem ko je drugo veliko in hrapavo.

Na kaj še moraš biti pozoren pri pregledu puhastega hišnega ljubljenčka in kako določiti pasmo mačk? Vse posebne značilnosti je treba obravnavati po vrstnem redu.

Značilnosti in mutacije

Značilnosti pedigrečnih mačkNajbolj očitna lastnost in hkrati posebna mutacija sta ušesa nestandardne oblike. Prav tako je različna nastavitev ušes v različnih pasmah. Na primer, v Scottish Fold mačkah so ušesa nagnjena naprej in na zavihku so usmerjena nazaj. Nekatere mačke imajo velika ušesa, druge pa je težko videti. Oblika repa se razlikuje v različnih pasmah. V bobtails je rahlo zlomljen, dolgotrajni Siamese, ravno obliko.
Podrobnejši opis pasme koščice v obliki ušes in repa je mogoče ogledati v posebnem atlasu pasme mačke.

Oblika, barva in nastavitev oči

Po vizualnem pregledu hišnega ljubljenčka je treba posvetiti pozornost njegovim očem. Na primer, glavna značilnost vseh čistokrvnih Britanc je njihova svetlo rjava barva oči. Sijamske mačke imajo majhen presek, kar je mogoče videti s pogledom na hišnega ljubljenčka. Večina turških angorjev ima druge barve oči.

Struktura lobanje in barva

Splošno mnenje glave bo tudi povedal pasmo hišne ljubljenčke. Pazite na velikost glave, njegovo širino in obliko ter jo primerjati z indeksi nebrizgalnega mucka. Prav tako je treba oceniti čelo, lice, profil, brado (stopnjo resnosti), ugriz in hrbet nosu hišnega ljubljenčka.

Nato morate pogledati barvo mačke. Barva dlake, stopnja barvanja in možen značilni vzorec so med odločujočimi dejavniki, ki kažejo na čistokrvnost pasme. Značilne barve so neločljivo povezane z naslednjimi mačkami:

 1. Barvna točka - za sijamsko. Kombinacija temne gobice, repa in "nogavic" (konice tacov) s svetlo barvo krzna na drugih delih telesa.
 2. Smoky, modri ali srebrni odtenek volne - za britanske, škotske, nibelungenske, ruske modre in druge pasme.
 3. Nasičeno "divji" z značilnim vzorcem - za pasmo savan in bengal.

Toda popolnoma odvisna od barve hišne živali pri določanju svoje pasme ni vredno, ker imajo nekateri posamezniki zelo podobno barvo volne.

Telo in hišne lase

Ustava prav tako označuje pasmo hišne ljubljenčke. Strokovnjaki razlikujeta 3 vrste zunanjosti mačk:

 1. Chunky. Okrogla glava, gosto telo, kratke okončine (bobtail, ameriški, britanski).
 2. Mišično. Ustava je povprečna, okončine so standardne dolžine, rahlo zaokrožene glave (turški, Maine Coon, American Curl).
 3. Prilagodljiv. Tanka ustava, dolge in tanke okončine, glave ozke ali klinaste (angora, sijamska, tajska).

Kakovost volne je še en znak, ki pomaga pri določanju pasme mačke. Hišni ljubljenček je razdeljen na:

 • dolgodlaki (perzijski);
 • polno dolgorelično (češki rex, nibelung);
 • kratkodlaki (Cornish Rex German Rex);
 • impotentni (sfinge, ukrajinski gričevniki).

Strokovnjaki cenijo tudi gostoto volne, njeno elastičnost in razvoj podlanka.

Narava hišnega ljubljenčka

Značilnost kitov ima tudi vlogo pri določanju pasme. Nedvomno ima vsak posameznik posamezne značilnosti, vendar kljub tem dejstvu nekatere običajne pasme še vedno imajo skupne lastnosti. Na primer, nenavadne mačke pasme ragdoll preživijo večino svojega življenja na udobnem kavču, medtem ko so skromne sijamske mačke vedno pripravljene na odprto konfrontacijo z drugimi posamezniki.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com