AmriFla.com

Beli orel - opis ptice, v kateri živi beli orel

Beli orehPonosna čudovita ptica, beli orel, je danes izginjajoč pogled. Kljub previdni previdnosti se je število prebivalcev orlov močno zmanjšalo zaradi človeških prizadevanj. V našem času je stanje normalno. Članek bo podrobno opisal videz in življenje teh čudovitih ponosnih bitij.

Opis belega hrasta

Orlani so različnih vrst, vendar so vsi simboli poguma, svobode in moči. Predstavniki družine jastrebov so precej velike ptice. Njihovo telo doseže dolžino 90 cm, teža - od 4 do 7 kg, razpona kril - več kot 2 m. Ptica ima več prepoznavnih lastnosti:

 • Beli orel je dobil ime, ker ima res perje sive bele barve. Čeprav so pri mladih ljudje rjavi, kot vsi ostali perje. Šele čez nekaj časa rep repa orla spremeni barvo v lažji.
 • Druga značilnost je zelo velik kljun, ki izgleda nesorazmerno. Rumen je, na koncu pa izrazito bend.
 • Šape nimajo perja, čeprav imajo druge predstavnike vrste.
 • Krila med letom imajo ravno obliko, vsi ostali orli so izrazit ovinek.

Ženske so večje od moških, kar je značilno za ptice plena, čeprav ni razlike v barvi. Največja vrsta, ki živi v ruskih odprtih prostorih.

Habitat in struktura gnezda

Ptica se naseljuje na različnih krajih:

 • gorski teren;
 • gozd;
 • tundra;
 • puščava.

Habitati belega repaGlavni pogoj - prisotnost bližnjega ribnika, ali je reka ali jezero s sladko vodo. Če se je orel odločil, da se naseli na južnih zemljepisnih širinah, ne bo zavezal letov zimo, ki vodi sedalni način življenja. Toda na severnih krajih plešasti orel zapusti z nastankom hladne dobe.

Stanovanje je temeljito zgrajeno - lahko doseže ogromne velikosti, premera približno 2 metra. Par ptic se nahaja na vrhu visokih močnih dreves ali skal. Zato ni naključje, da je - belorepec izbere mesto s pričakovanjem, da iz svojega skrivališča je mogoče videti okolico in opazimo, da se približuje žrtve ali osebe.

Material za gnezdo, v katerem ptica živi mnogo let zapored, so debele veje dreves. Ohišje postane tako močan in zanesljiv, da lahko vzdržijo kakršne koli vreme: tuši in moč zimskem vetru. Postopoma ptice razširjajo svojo hišo. Znotraj hiše je prekrito s suho listje in lubjem. Višina reže lahko sčasoma doseže 1,5 m. Včasih postane tako težka, da pade na tla. Nato morajo ptice začeti znova.

Orlan se naseli na precej obsežnem ozemlju - od Arktičnega oceana do Azovskega morja. Lahko izbere celo suho puščavo kot kraj za življenje. V Rusiji je še posebej pogosto na obalah jezera Baikal in ob obali Kaspijskega morja. Vrste belega hrasta živijo v drugih državah, najpogosteje v Evraziji. Oba tundre in Japonska sta lahko dom za njega. Od hladnih zemljepisnih širin do zime se beli orel migrira na Kitajsko, Pakistan in Severno Ameriko - to se dogaja septembra in oktobra.

V Združenih državah Amerike so tako radi ptice, ki je svoj dekoracijo državni grb države, izberete iz šestih sort orli. To se je zgodilo leta 1782 z resnico, je slika videz ponosnega ptiča malo stilizirani. V ruski tailed Eagle krasi zastavo ene od območij (slovanski) Krasnodar regiji.
Feathered se počutijo tudi v posebnih ptičjih svetiščih, vendar na svetu ni tako veliko. Današnji glavni problem je razširjen človeški razvoj divjih krajev, kjer se beli orel želi raje urediti.

Reprodukcija

Razmnoževanje belih repovPostopek razmnoževanja se začne zgodaj spomladi. Marca se ptice začnejo gnezditi. Zidarstvo je običajno sestavljeno iz dveh jajc, redko več. Jajca so bela, z majhnimi rdečimi pikami. S perjemom skupaj poskrbite za potomce, ki se pojavi po približno 40 dneh. Ženska, ki včasih zapusti gnezdo, se ukvarja z inkubiranjem, da bi obnovila moč. Nato jo vzame oče družine.

Pari, ki sestavljajo bele hrbtenice, so trajni. Zato so orlovi enako razdeljeni na otroke. Ko se pojavijo piščanci, moški prinese igro, ki jo mati hrani dojenčkom. Približno dva meseca se obdobje vzgoje nadaljuje, potem mlade ptice začnejo loviti neodvisno. Vendar to ne preprečuje, da bi včasih jedli s starši. Njihove lastne družine ne bodo začele šele po 4 letih.

Povprečna pričakovana življenjska doba orla je približno četrt stoletja, pod ugodnimi pogoji, izraz se lahko poveča na 80 let. Dolgo je tudi za človeka.

Kaj se hrani

Eating Beloglavega orlaOsnova prehrane je ribe. Ne prezira pernatega plenilca tudi s svojimi sorodniki, lahko jeste jerebice, galebi, race, ne bodo zavrgli okusa in padca. Zbiranje mrtvih pomaga pri ohranjanju čistega zemljišča.

Od sesalcev so lovski objekti zajci, veverice, moškotice. Sesalec čaka v bližini izhoda iz bura. To se najpogosteje zgodi pozimi, ko so reke in jezera povezani z ledom, kar onemogoča ribolov.

Poleti ni tako težko, da bi beli orel vzel večerjo iz vode, včasih se lahko celo potopi za posebno veliko ribe. Včasih so drugi plenilci postali plen. Opazujoče na nebu ogromnega orela, pernate gredo pod vodo v paniki, da se skrivajo. In ko pridejo na površje, čakajo, da se pritegnejo krempljev sovražnika.

Iztrebljanje

Že dolgo se je človeštvo trudilo, da uniči bele repne orlove. Menili so, da je to nevarno ptico, ki škodi ribiški industriji, ker hrani prebivalce rek. Tudi ptice so bile obtožene razkrajanja vodnih ptic. Uničenje je potekalo na različne načine:

 • streljanje;
 • Uničenje starih velikih dreves, na katerih so bili gnezdi;
 • onesnaževanje rek in jezer;
 • premik iz habitatov.

Zato so že v začetku 20. stoletja iz habitualnih habitatov izginili beli orlovi. Nekaj ​​desetletij pozneje so bile ptice "upravičene", prepovedali so njihovo streljanje. V nekaterih državah je bila populacija ogroženih vrst deloma obnovljena, vendar je še vedno precej redka. Danes streljanje ne ogroža ptic, ampak Slaba ekologija ima zelo negativen vpliv na rast njihovega števila.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com