AmriFla.com

Ribe in skuše, kjer živijo in kaj je drugače?

Glavne razlike so skuše in skušeSkuša je najljubša riba, ki jo cenijo ne samo kulinarični strokovnjaki, ampak tudi ribiči. Pogosto v praznovanjih je prisoten na naših mizah v slani ali dimljeni obliki. Hkrati mnogi prodajalci daju skušo za skušo in obratno. Ta riba se nahaja v Atlantskem oceanu.

Kakšna je razlika med skušo in skušo: glavne razlike?

Skuša in skuša sta družina skuš. Na videz in velikost so podobni drug drugemu. Toda v trgovini lahko predlagamo izbiro trupa različne velikosti pod enakim imenom. Če je trup rib manjši, potem z zaupanjem kupite skušo. In če so ribe debele in velike, potem je skuša. To je posledica dejstva, da je stalež ribe v oceanu prevelik, zato mnogi ribiči raje skuša.

Razlike med skušo in skušo

Ko uvozite ribe v trgovine, pogosto pride do zmede. Vsi izdelki, ki so uvoženi, prikriti v angleščini. Opozoriti je treba, da imata obe ribi enako oznako. Ribe so podobne drug drugemu. Da bi jih razlikovali, morate poznati vse lastnosti vsake od njih.

Da bi razumeli razlike, je treba enkrat na fotografiji videti skušo. ILI, da preuči fotografije skuše, na primer v ribiških revijah in knjigah. Zunanje značilnosti rib so naslednje.

  1. Južna skuša - fotografija rib v naravnem okoljuObe ribi imajo srebrno in zeleno barvo.
  2. Obe sta enake oblike.
  3. Skuša ima na hrbtni strani tigrove črte, ki so jasno locirane.
  4. Skuša ima trakove in temne lise.
  5. Ribolov se izvaja le med aprilom in oktobrom ribiških plovil.

Kaj je zanimivo pri ribolovu skuše

Skuša in skuša sta mastna riba, ki je bogata in nasičena z različnimi omega kislinami. Oni so pomembne ohraniti zdravje ljudi. Aktivno se uporablja za hrano, vendar po značilnostih okusa izgubi do svojega sorodnika. Meso je lahko težko in ko je toplotno obdelano, postane suho.

Skuša, kadar je razrezana, ima meso, ki je mehko rožnato. Po drugi strani pa skuša ima sivi odtenek mesa. Ribe precej enostavno. Če želite cut rib, vam ni treba odstraniti luske. Ribji file je enostavno ločen od grebena in ga je mogoče očistiti z navadnim nožem, če v njej ni lepih kosti. V bistvu se ribe kuhajo na žaru, pečejo z limoninim sokom ali oljčijo z oljčnim oljem.

Ribe in skuše: razlike

Skuša - velike plenilske ribePrebivalci angleško govorečih držav pogosto zmede skušo s skušo. Ribe iz družine Smokbrian so nekoliko podobne drug drugemu. Vendar se pogosto razlikujejo po velikosti. To so lahko ribe Šestdeset centimetrov do meter, in včasih še več. Vsak rib te družine pripada plenilskim ribam. Skuša je večja od prave skuše, podolgovatega telesa in močnih čeljusti, ribe imajo velike trikotne zobe. Hkrati so ribe razdeljene v toplem morju in v bližini kamnitih obal in koralnih grebenov.

Striped ali španski skuša je velik predstavnik te vrste. Živi v Indijskem oceanu in na zahodu Tihog oceana. Za barvo črtastih rib je značilen zlomljen trak in svetlobni trebuh. Skuša dokaj pogosti v azijskih državah. V tem habitatu lahko doseže en meter v dolžino. Na jugovzhodu je skuša nekoliko manjša in ne presega šestdeset centimetrov dolžine. Ribiška skuša se nanaša na plenilce. Živi v naravnih pogojih in jedo izključno mehkužce in jegulje. Royal rib ima gosto in belo meso ter ima tudi uporabne lastnosti in dobre okusne lastnosti.

Kako pravilno izbrati skušo?

Za izbiro ribiških skuš je potrebno le, če so prisotne bistre, prozorne oči in rožnate škrge. Kdaj pritisk na ribe noben vdolbinec ne sme ostati. Sveža riba ima šibek in sladek vonj. Ta sorta nima močnega ribjega okusa. Po videzu mora biti vlažna in sijoča, pa tudi sledi krvi in ​​madežev na trupu je nedopustna.

V katerih državah je skuša prednost?

Pašni skuš - fotografija ulovaV naši državi se skuša redko prodaja. V bistvu, če so, je v skušnjavi skuše. In v mnogih drugih državah, še posebej v Srednji Evropi, njenem raje kot glavni tečaj. Na primer, v Angliji je ocvrt. V Franciji se peče v foliji. V vzhodnem delu je malo pomfrit. V številnih državah je celo jedo surovo in je na voljo tudi z zelenim hrenom ali sojino omako.
Skuša je povezana z osebo z odprtim oceanom, skuša pa se pogosto spomni kot dimljena ali zamrznjena. V vsakem primeru - različne ribe, čeprav iz ene družine, skuše, skuše. Njihova Naslednji sorodniki so tuna in pelamidi. Kljub značilnim zunanjim razlikam v videzu imajo veliko skupnega in osnovnega - to družino.

Družina se izkaže za ogromno in vključuje petdeset rib. V tem primeru ima vsak od njih pomemben pomen. Treba je opozoriti, da so skuše hitro plavalci. Za razmislek in pripravo se razlikujejo tri skupine rib iz te izredne družine.

  1. Majhna velikost (do dolžine enega metra).
  2. Srednje velikosti (do tri metre v dolžino).
  3. Velika velikost (od treh metrov v dolžino).

Skuša je šolska riba, ki ima telo v obliki vretena ter tanek in močan rep z močnim repom v obliki polmeseca. Redko lahko raste do šestdeset centimetrov. Zanj je značilna veliko število in zaseda glavne vloge v oceanskem ribolovu. Hrani izključno majhne ribe. Življenje skuše ni več kot osemnajst let. Živi pri povprečnem temperaturnem indeksu in migracije na dolge razdalje.

Do danes obstajata dve vrsti skuše - to je Atlantik ali Avstralija.

  1. Velikost skuše, habitati, druge značilnostiAtlantsko ribe naseljujejo Sredozemsko morje. Lahko ga najdemo ob obali Evrope in okostjih. Pogosto živi v Izraelu, kjer se imenuje skuša.
  2. Pikantni skuš ali avstralski živi na obali Tihi ocean, v Avstraliji in na Novi Zelandiji. Njegova teža lahko doseže do tri in pol kilograma. Treba je opozoriti, da je ulov te ribe eden največjih.

Obstajajo še druge vrste, na primer japonske skuše. Ne glede na kraj njegovega stanovanja, pride do nas samo v zamrznjeni obliki. Največja riba Je Atlantik. Njegova teža doseže tri in pol kilograma. Avstralec lahko tehta do en kilogram. Japonska riba je približno tri kilograme.

Ribe ujete spomladi, ima vsebnost maščobe 3%. V jesenskem obdobju ribe dosežejo do 30% vsebnosti maščob. Največ debelo skušo je odličen vir maščobnih kislin in vitaminov. Njena uporaba je potrebna za človeško telo. Treba je omeniti, da je priporočljivo samo skuhati skušo, pečenje ali pečenje na oglju.

Obe ribi imajo visok odstotek maščobe, vendar kljub temu vsebujejo visok odstotek vitaminov in elementov v sledovih. Zato, kuhanje ali cvrtje ta izdelek lahko pokvari vse potrebne mikroelemente za telo.

Priporočljivo je, da ribe kuhamo s peko na ogenj ali v pečici. Ne glede na to, ali izberete skušo ali skušo, bosta obe ribi koristili!

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com