AmriFla.com

Kako pravilno določiti starost mačke ali mačke

Starost mačkeV nekaterih primerih obstajajo primeri, ko je treba pravilno določiti starost mačke. To vprašanje se ponavadi pojavlja, ko najdemo brezdomne živali in ne vedo, kako stara je.

V našem času se pričakovana življenjska doba mačk povečuje - to je enako dvanajst ali sedemnajst let. Če žival živi v udobju, potem lahko živi do dvajset let. In pri mačkah, ki živijo v naravi, se običajno življenjska doba lahko prepolovi.

Na pričakovano življenjsko dobo hišnega ljubljenčka lahko vplivajo številni dejavniki, kot so nasledstvo, kakovost življenja in prehrana ter pravilnost oskrbe.

Razumeti, kako določiti starost mucka, lahko po nekaterih kriterijih:

 • Raziskati kakovost zob;
 • Cenim izgled plašča;
 • Stanje očesa;
 • Spolno zorenje.

Določanje starosti živali

Šape

Ta del živalskega telesa lahko veliko pove. Na primer, država lahko določi blazinice na stopalih:

Če so roza in gladka na dotik, mislijo, da je mačka še vedno zelo mlada;

V primeru mačk na njihovih tackah obstajajo razpoke in blazinice že izbrisane, kar pomeni, da je hišne živali že v dostojni starosti;

Stanje krempljev govori o obsegu. Ko so v popolnem vrstnem redu, ni treba skrbeti in v primeru izbrisa krempljev je starost zelo napredna.

Poleg vseh glavnih znakov, morate občasno pogledati splošno stanje svojega štirinožnega prijatelja. Skoraj vse je pomembno, na primer vedenje, hiter odziv na zunanje dejavnike, kakovost in trajanje spanja, razpoloženje in še veliko več.

Zobje

Metoda določanja starosti mačkePo pregledu statusa zob, lahko razumete, kako določiti starost mačke. Mlečni zob se pojavlja pri mačkah v starosti dveh do štirih tednov. Po tem se zobi izlivajo in začnejo naraščati, zamenjava zob se začne v treh do štirih mesecih.

Če odprete mačje usta in pregledate zobe, bele kosti pričajo, da je žival star več kot enoleten. Če najdemo majhna porumenela območja, pričakovana starost poveča na dve do tri leta. Če je v ustih na vseh zobeh ugotovljeno, da je lahko žival star pet let ali več.
Treba je opozoriti, da če hokej sploh nima zob v ustih, lahko to govori tudi o njegovi starosti.

Veterinarji so pripravili približni seznam, s katerim lahko ugotovite, koliko let je žival:

 • Dva do štiri tedne - zob se začne eruptirati;
 • Tri do štiri mesece - obstajajo trajni sekalci in kosti;
 • Pet do šest mesecev - popolna zamenjava vseh zob v ustih;
 • Približno eno leto - če je mačka zdrava, ima bele zobe in kamen ni opazen;
 • Dve leti - srednji sekalci, ki so na spodnji čeljusti, se začnejo obrabljati. Postepeno lahko postanejo rumeni, nastaja majhna plast plošče;
 • Od treh do petih let - začnite nositi centralne sekvence v zgornjem delu čeljusti;
 • Šest do sedem let - obstaja manifestacija pigmentacije emajla, sekalci so skoraj popolnoma izbrisani;
 • Deset let - mačka začne padati prvi osrednji, nato srednji in ekstremni zobje;
 • Ko žival živi do petnajstega ali osemnajstega leta, skoraj vsi zobi padejo ven.

Spolno zorenje živali

Kakšni so načini določitve starostiČe mačka začne pokazati željo po označitvi ozemlja in urin pridobi poseben vonj, je mogoče trditi, da je dosegla puberteto. To se začne pojavljati v starosti od šestih mesecev do enega leta. Ko mačke dosežejo puberteto, se spreminjajo v vedenju, postanejo naklonjene, stalno meljejo in zahtevajo večjo pozornost. Mačke postanejo bolj pogumne, se začnejo boriti med seboj, da bi identificirale tiste, ki dominira na določenem ozemlju.

Stanje volne

Če je žival še vedno mlad, Dlaka je mehka na dotik in občutljiva. Ko preteče določeno število let, začne postopoma grobo, barva postane svetlejša ali temnejša. S starostjo, pri živalih, tako kot pri ljudeh, se lahko pojavijo tudi sive lase, včasih pa mačka in mačka postanejo siva.

Oči

Običajno mlade živali imajo svetle in ne motne oči, vendar se lahko na koncu očesno oko pojavi. Barva oči se lahko spremeni ali motnja pigmentacije irisa. Pogosto pri odraslih mačkah razvijejo očesne bolezni.

Mnenja:

V sodobnem svetu mnogi zanimajo, kako poznati starost mačke. To je lahko zelo pomembno, še posebej pomembno, če je žival brezdomec. Ko je vnuk prinesel mačko z ulice, smo začeli iskati po internetu informacije o tem, kako določiti starost mačke. Zunaj so se odločili, da je bil star več let. Moral sem ga hraniti s posebnimi dodatki za izboljšanje splošnega stanja.

Mnogi ljudje so zainteresirani, kako ugotoviti, kako stara je mačka. V številnih primerih je to lahko bistvenega pomena, zlasti če se postavlja vprašanje, kako ravnati z brezdomno živaljo. Ob starosti je treba zdravljenje prilagoditi glede na lastnosti telesa. V veterinarski kliniki lahko zaprosite za določitev starosti mačke, to pa bo zahtevalo absolutno gotovost.

Moja hči in našla mačko, majhno in brezdomno mačko. Odpeljali so jo veterinarju na pregled, razmišljali o tem, kako določiti starost mačke. Zdravnik je dejal, da obstaja nekaj osnovnih znakov. Veterinar je v celoti pregledal žival, ugotovil, da žival ne traja več kot šest mesecev. Odločili smo se, da ga bomo zdravili in ga hranili sami.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com