AmriFla.com

Zakaj mačke ljubijo Valerian in kako to deluje na mačkah?

Siva mačka, ki niha ValerianPoglejmo, kaj je Valerian. Valerian je trajnica, ki raste blizu ribnika. Rastlina doseže višino dveh metrov. Za pridobitev zdravila se uporablja samo korenina. Vsebuje številne uporabne kisline: ocetne, formicne, izovalne in druge kisline.

Kako Valerian deluje na mačke in mačke

Vsak ljubimec živali je slišal, kako mačke in mačke ljubijo Valerijana. Nekdo je celo poskušal datiČe želite poskusiti, si oglejte njegovo reakcijo.

Če je vašemu hišnemu ljubljenčku dovoljeno, da odtisne zgornji del tega zdravila, ga takoj zgrabi in začne aktivno lizati. Potem se začne čudno obnašati. Nekdo začne teči kot nor, vendar nekdo postane zelo agresiven in lahko celo napada osebo. V petnajstih minutah je takšen pogoj minilt, in vaš ljubimec bo isti.

Ampak, se izkaže, da je to zelo škodljivo za vašega ljubljenčka. Oglejmo si, kako to zdravilo deluje na mačkah in mačkah in zakaj je škodljivo dajati njihovim hišnim ljubljenčkom.

Koren Valeriana je sestavljen iz kislin. Najbolj nevarna kislina je izovalerična. Kaj je nevarno? Na osebo, to zdravilo deluje kot sedative, in na mačkah, kot afrodiziak. Žival lahko raztrga ozadje, vozi zavese, označuje vogale z urinom in še veliko več. Izkazalo se je, da lahko ta kislina celo povzroči opekline živali.

Zakaj mačke radi valerijske

Valerian diši enako kot feromon, zato mačke spadajo v stanje evforije.

In tudi v sestavi tega zdravila obstaja še ena škodljiva snov - to je aktinid. Ta snov je zasvojenost in zasvojenost pri mačkah. Lahko rečete, da je Valerian mačji drog.

Tinktura valerijana vsebuje alkohol, in kot je znano, mačke ne vedo, kako se upirati akciji alkohola, t.j. postanejo odvisni alkoholiki. Po prvem poskusu tega zdravila potrebuje več in več.

Valerian ni le v obliki tinkture, ampak tudi v tabletah, kar je veliko bolj nevarno. Tablete vsebujejo tudi sintetične snovi. Te snovi lahko povzročijo alergijsko reakcijo. Po prevzemu takšnih tablet, mačke in mačke začeli loviti, nato pa zaspali čvrsto.

Ko lahko daste valerijsko mačko ali mačko

Preveliko odmerjanje valerijVendar obstajajo primeri, ko mora vaš hišni zdravilo dati ta zdravila. Ampak to storite šele po posvetovanju s veterinarjem. Kdo bo to rekel, ko je potrebno dati zdravilo in v kakšnih odmerkih. Običajno se to zdravilo vzame na naslednji način: na nosu živali kaprikajte nekaj kapljic ali dve kapljici valerijskega razredčenega v majhni količini vode in dajte mačku ali mački.

Tinktura valeriana se daje živalim z naslednjimi boleznimi:

 • S spazmi.
 • Z zvišano telesno temperaturo.
 • Z boleznijo srca.
 • Za zdravljenje ščitnice.
 • V primeru okužbe z očmi je treba Valerijev okus izbrisati z bolnimi očmi živali.

Tinkturo Valeriana se lahko uporablja za treniranje mačk na praske. Živalu ni praskanja pohištva, da bi dobil praske. In da bi ga navadil k njej, Potrebno ga je mast z nekaj kapljicami tinkture Valerian. Nato bo vaša mačka z veseljem izostrila kremplje o tej posebni napravi.
Obstajajo takšne mačke, ki se nanašajo na tako drog ravnodušno, to pomeni, da se ne odzovejo nanj. Večino valerijskega ljubljenca ljubijo sijamske mačke. Mamice na splošno ne reagirajo na to, mačke jih tudi sploh ne ljubijo.

Ampak, če ima vaša mačka estrus, tega zdravila ni mogoče dati kategorično. Zakaj? To je posledica dejstva, da je vaša mačka navdušena še več in kako se bo to končalo, ni znano. Bolje ji je dati hormonskih zdravil ali antihistaminikov.

Tudi odlično zdravilo je posebno zdravilo "Kot-Bayun". To orodje se uporablja za obvladovanje naslednjih bolezni mačk:

 • Kako lahko daste Valerianagresija;
 • tesnoba;
 • pretirana dejavnost;
 • strah in fobija;
 • učencu pomaga učiti označevanje ozemlja v hiši;
 • pomirja mačko med spolnim lovom.

Ta izdelek je na voljo v obliki tinkture in tablet. Uporabite ga strogo v skladu z navodili.

In če ne želite potomcev, potem bo najboljša rešitev tega problema sterilizacija.

Tinktura valerij pomaga le v primerih, ko mačka ne prizna sebi mačke in se ne želi povezovati z njim. V tem primeru lahko na njenem nosu kapljate nekaj kapljic Valerian in potem se bo držala mačke.

Če je vaša mačka že stara, je tinktura Valeriana kontraindicirana. Po tem zdravilu bo začel skačevati in tekmovati kot mlad, in potem ima lahko težave s srcem ali, na splošno, to lahko vodi do smrti.

Preveliko odmerjanje valerij

Zakaj mačke radi valerijskeČe je vaša mačka ali mačka enkrat poskusil Valerian, potem pa se prepričajte, da bodo znova poiskali to drogo. No, kaj bi storili, če bi vaš ljubimec našel to zdravilo in je še vedno popravil, in ima preveliko odmerjanje? V tem primeru mora žival vzeti veterinarja, vam bo pomagal.

Kako razumeti, da ima žival prevelik odmerek? On gre iz ust pene, zavil z očmi in napadi so prisotni. Če ne ukrepate, lahko žival umre.

Zato vašega ljubljenčka ne bi smeli dajati valerian za zabavo, mu dajte košaro, je popolnoma neškodljiv in ne predstavlja nevarnosti za živali. Obstajajo posebne igrače za mačke, ki so impregnirani z mačjem mamico, primerna tudi za vašega ljubljenčka.

Zdaj veste, zakaj imajo mačke in mačke to drogo in kako deluje na njih.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com