AmriFla.com

Kako vaditi valoviti papiga v roke

Kako navaditi papige v svoje rokeValovke papagaji so aktivne, smešne in zelo prijazne ptice. Večina jih je zelo prijazna do ljudi in z veseljem sedi na svojih rokah, ko je njihovo ime. Ampak to ni tako preprosto, pogosto je potrebno trdo delati, da bi dosegli takšno pozicioniranje hišnega ljubljenčka in naučiti, da se ne boji ljudi. Papagaj, ki ga je nedavno pridobil človeška družina, opozarja nove znance previdno in previdno. Ni verjetno, da bi se takoj strinjal, da gremo na tvoje roke. Tukaj se pojavijo nekaj novih lastnikov in postavlja vprašanje: "Kako rešiti papiga?".

Kako vaditi valovito papagaja

Papagaji so zelo aktivni in družabni bitji, ne prenašajo osamljenosti in si vedno prizadevajo komunicirati z nekom. Te ptice, je mogoče, da jih je treba, da je treba narisati, seveda, nekaj časa čakati. Papagaji so zelo veliki radovednost, ki je pogosto presegla občutek strahu in se strinjajo s stiki, da ugotovijo, kaj bo na koncu prišlo.

Da bi razvili zaupanja vreden odnos s budgijem, je treba razumeti, da bo bivanje v novi hiši v prvi vrsti prineslo velik stres. Ne poskušajte železa in komunicirati s ptico prvega dne po nakupu. Prav tako ni priporočljivo najprej postavite kletko v vstopno sobo ali dnevno sobo, veliko ljudi, televizijo in glasne pogovore, ki so lahko strah pred novim ljubimcem. Treba je razumeti - papiga je prestrašeno in za trenutek, neprijetno, pustite ga na miru za nekaj dni in se navadite na novo situacijo, bo vaš ljubimec začel pokazati zanimanje za vas.

Da ne bi naleteli na težave pri prvem spoznavanju papiga z novo hišo, vnaprej pripravite kletko in takoj opremite z vsem, kar je potrebno. Od tovanja hišnega ljubljenčka bi moral takoj vstopiti v znano in udobno hišo, kar mu bo pomagalo, da se hitro učijo in prihranijo pred novimi obremenitvami. Če obstaja možnost vprašati žlahtnitelj, kot je hranil papigo in kakšna je njegova najljubša živila. Običajni obrok na novem mestu bo pomiril ptico in se lahko hitro prilagajal spremembam.

Kako trenirati svojega hišnega ljubljenčka v roke

Seveda vsi lastniki želijo, da svoje papige navadijo na svoje roke, na žalost pa je nemogoče to hitro storiti. Tako se hišni ljubljenček zanima za komuniciranje z osebo bi moral lastnik mirno govoriti s ptico in v nobenem primeru ne kriči.

Pripeljati budgerigarja Treba je upoštevati več pomembnih pravil:

  1. Tamed papigePridobite mlade ptice. Manjša je piščanka, lažje jo bo navadila v roke. Odrasli in neprijazni papagaji verjetno ne bodo prinesli usposabljanja. Ptice, stare do štiri mesece, se lahko v nekaj tednih navadijo na lastnika. Na druženje piščancev močno vpliva čas odstavitve staršev. Več časa, ko bo paranje v gnezdu, težje bo, če se bo navadil na življenje samega in do osebe. Ta bitja so zelo razvita šolski instinkti.
  2. Izberite papiga za prostorno kletko. Ne sme biti premajhen. Biti v neudobni in skritih hišah ne bo povzročil, da bi hišni ljubljenec komuniciral, in ga bo težje privabiti samemu sebi.
  3. Lokacija celice je prav tako pomembna. Ne prenizite, najboljša možnost na ravni oči. Ker, če bi papiga videli kakršne koli premike nad sabo, jo bo obravnavala kot grožnjo in padla v depresijo.
  4. Hišni ljubljenček mora na lastno zahtevo izstopiti iz prtljage in se premakniti v novo kletko. Papirja ne prisilite na to silo.
  5. Kletka mora biti opremljena tako, da je ni treba čiščiti pogosteje kot enkrat na teden, saj papige ne prenašajo vdor v njihovo hišo.

Če upoštevate te nasvete, lahko novemu hišnemu ljubljencu pokažete, da ste zanj prijazni in ne nameravate škodovati njemu ali neprijetnosti. Ko se papiga navadi v nov dom, bo začela pokazati zanimanje za vas in svet okoli sebe. Na tej stopnji je vredno truditi sile, da ga privlači v roke.

Kako ravnati pravilno s papriko

Preden začnete navaditi podzemeljsko papagaja v svoje roke, ga naučite, da mirno obravnavajo prisotnost ljudi. Ne pobegni takoj. Daj prste v kletko. Najprej se prepričajte, da ptica lahko jedo brez skrbi v vaši prisotnosti.

Naslednji korak pri ukrotitvi papiga bo periodično gibanje vseh predmetov v kletki z enega mesta na drugega. To bo pomagalo, da se ptica navadi na dejstvo, da poleg njene človeka živi in ​​ji ne želi škoditi.

Hranjenje

Najlažji način osvojiti papiga - to je razvajati njegove najljubše poslice. Tudi nesodelujoči hišni ljubljenci raje sprejmejo okusno hrano iz človeških rok. Najprej poskusite zanimati ptico s koščkom buče ali hruške. Naredite to najboljše zvečer, saj strokovnjaki ugotavljajo, da so papagaji v tem času običajno v dobrem razpoloženju in bolj podpirajo poskusi komuniciranja ali krme ročno.

Uporabite:

  1. Skrb za parrotPriljubljena hrana papiga.
  2. Zelenjava, sadje, zelišča. Posebne slabosti ptic se hranijo na kaljenem zrnju, regratni listi, korenje. Ti izdelki niso samo okusni, ampak tudi koristni. Ne samo pomagajo vzpostaviti odnose s hišnim ljubljenčkom, temveč bodo koristili tudi njemu.
  3. Kupljena poslastica. Trgovine za domače živali prodajajo okusno gnojilo za papige.Če papiga še vedno ne okusi, je napadel svojo posest v roki in mu celo ponudil nekaj dobrote, poskusite pripeti obrok k zobotrebcem ali dolgem skewerju. Ko bo ptica začela jesti brez očitne razburjenja na ta način, lahko preidete na naslednjo stopnjo. Če želite to narediti, pazite na dva prsta in raztegnite hišnega ljubljenčka. Če pridete do dobrote, vas bo ptica morala sprehajati pod nogo prsta. V tem ključnem trenutku glej se tiho in, če je mogoče, ne premikajte, sicer lahko močno prestrašite papagaja.

Po nekaj časa, tako Usposabljanje bo prineslo prvo sadje in valovit hišni ljubljenec bo brez strahu sedel naravnost na dlani roke, da bi okusil vašo hrano. To je precej pogumno dejanje, zato med absorpcijo hrane poskušajte nežno govoriti papagaji, ki jo imenujemo po imenu. Seveda bo lačna ptica ves čas vzpenjala hrano v katero koli roko, vendar nikakor ni mogoče umreti hišnega ljubljenčka.

Spomnite se glavnega pravila ptic, ki udomačijo - ne bi smelo biti prisile ali nasilja. Papagaji so zelo ponosni in občutljivi bitji. Spominjajo se slabega odnosa in povzročil pritožbe. Zato papagaji, ki so bili maltretirani, ne zaupajo ljudem in se verjetno nikoli ne strinjajo, da bi šli v roke celo vrsto novega mojstra. Celotno zaupanje je mogoče pridobiti le, če je hišni ljubljenček postal v vas, da vidite njegovega prijatelja in člana paketa.

Učiti hoditi

Skrb za parrotKo postane papiga mirno vzamemo hrano iz rok, bo prišel čas naslednjega koraka. Postavite dlan v kletko in ko se hišni ljubljenček vzpenja, nežno potegnite roko nazaj. Bodite pripravljeni na dejstvo, da prvih nekaj poskusov ne bo uspelo, in pernati prijatelj bo takoj vrnil v kletko.

Ampak čez nekaj časa se bo ptica navadila na vaša dejanja in se bo začela zanimati za pogled. Morda, se bo celo zavezala kratki leti po sobi. Če imate druge hišne ljubljenčke, jih je treba vzeti iz sobe s kletko, sicer lahko prestrašijo papigo in odvračajo vsako željo, da zapustijo svoj dom.

Kaj storiti, če ne morete privabiti hišnega ljubljenčka?

Kako navaditi papige v svoje rokeVčasih se novi mojstri soočajo z dejstvom, da njihova ljubek parakeet ni povsem družabna in divja. Ne zanima ponujenih dobrot in ne zavrača prehrane. Na žalost so takšne ptice precej pogoste med domačimi papagaji. Skoraj nemogoče jih je zanimati, še bolj privlačna ali sila, da sedi na roki. Kako v takih primerih navajati papagaja v roke?

Vsak hišni ljubljenček ima najljubšo stvar ali igračo. Pustite papigo za nekaj časa. Upoštevajte, kaj običajno počne, ki mu je všeč. Nekateri posamezniki in minuto ne more živeti brez ogledalo - nenehno občudoval na svojem razmisleku, drugi del nihalke na gredi ali ves dan zvonil njegov zvonec.

Avianske interese lahko uporabite za lastne namene. Vzemi v roko najljubšo stvar papige in ko jo zanima, jo oddaljite od njega, tako da se mora hišni ljubljenček spustiti na roko. Pomembno je, da se ne naredite napake in natančno izberejo predmet, na katerega se papagaja neguje s posebnimi čustvenimi občutki. Včasih je lahko prava malenkost: kos papirja ali prodnata.

V postopku ukrotitve papiga najpomembnejša stvar je premagati psihološko pregrado. Če se hišni ljubljenec vsaj enkrat odloča, da pride v svoje roke, ga v prihodnosti ne bo prestrašil toliko, kot prej, in vaše usposabljanje bo šel gor.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com