AmriFla.com

Katere ptice v naravi prinašajo piščance pozimi in zakaj

Kakšne ptice imajo v zimskem času piščanceZdi se, da v naravi vse velja za splošne zakone. Na primer, ptice, glede na vremenske razmere, začnejo gnezditi sredi spomladi, in že v maju imajo piščance. Toda naravna raznolikost se je pokazala v tej zadevi. Povedali vam bomo, kakšne ptice prinesejo piščance pozimi

in zakaj v tem času leta.

Pengvin je prebivalec južnega arktičnega kroga

Pingvini so razvrščeni kot ptice, ki niso plujejo. Ampak oni so super plavalci in potapljači. Telo teh ptic je podolgovato, a precej dobro hranjeno. Glava majhne velikosti je zasajena na prilagodljivem kratkem vratu. Kljun je oster in močan, namenjen lovu. Na debele kratke noge so membrane povezani 4 prsta.

Pingvin vedno ohranja strogo navpičen položaj telesa, kratek rep, na katerem ptica počiva ob tej priložnosti, pomaga vzdrževati ravnovesje. Feathering ima gosto in gosto strukturo, ki ščiti telo v vodi zaradi hipotermije.

Te ptice ohranjajo velike kolonije. V naravnih pogojih so prisiljeni obstajati večino leta pri zelo nizkih temperaturah. Poletje ne traja dlje in ne ogroža toplote. Zato pingvini nimajo nič drugega za pasmo pri -40 ° C.

Kako pingvini prinesejo piščance

  • Ptice, ki se izlivajo pozimiSvoje jajce postavijo naravnost sredi zasnežene ledene ploje. V toplejših območjih je zidava lahko sestavljena iz dveh jajc, v mrzlih - ženska polaga eno jajce in jo nato preide na moškega, in išče iskanje hrane. Medtem ko se oče ukvarja z inkubiranjem, se hrani dovolj sama in vzame polno gobo za prihodnjega otroka.
  • Moški pritrdi jajce med noge in prekrije kožno gubo na trebuhu, s čimer ohranja želeno temperaturo. Ne more zapustiti, v tem primeru jajce takoj zamrzne. Zdi se, da moški v nevarnosti strpnosti vrže jajce, ne čakajo na žensko, in plava za hranjenje.
  • Ko se vrnete, ženska z glasom določi lokacijo moškega med kosmičnim pakiranjem in mu priteče. Dogaja se, da novorojenčka ne preživi. V jati ni nič nenavadnega za očete, ki so izgubili svoje potomce, da bi ga poskušali premagati z drugimi pingvini in urediti resnične borbe.
  • Napadanje potomcev je drugačna riba: sardoni, sardele, srebro. Ženska piva piva, ki je pol prebavljiva v želodčni hrani. Ta rezerva, ki jo je prinesla z njo, traja približno dva meseca. Ves ta čas se oče prehranjuje v morju, po katerem se vrne v družino.

Klest - prebivalec tajne

Ta breza, ki živi v gozdu, je navedena v Rdeči knjigi v Moskvi, saj je bila v zadnjih letih relativno redka. Živi v iglavcih gozdovih. V velikosti je ta ptica nekoliko večja od vrabca. Perje moškega in ženskega izgleda drugače.
Moški - svetlo, rdeče-ščurke, ženske izgledajo bolj skromno, njihov perje - sivo-zeleno. Kljun polmeseca je oblikovan kot krep papiga. Narava je naredila tako, da bi ptice lahko zlomile koščke lubja, veje in lupine.

Osnova za hranjenje kremplja je seme smreke in drugih iglavcev. Če hrana ni dovolj, ptice vključujejo v prehrambene semene drugih rastlin, ki jih je mogoče izvleči, pa tudi žuželke.

To je še ena ptica, ki svoje zimske pasme vzreja pozimi. To je preprosto pojasnjeno. Bilo je Seme zori v jelenjadih pozimi, kar pomeni, da piščancev ne bo ostalo brez hrane, ker je njihova prehrana prav sestavljena iz zdrobljenih semen iglavcev.

Potomci krivi

  • Pero, ki se izliva pozimiV zimskih mesecih krempljev v borbi za vire praktično ni konkurentov. Večina ptic leti v zimo v toplih državah, veverice imajo pozimi daljši spanec. Prehrana za kremplje je bogata z obilico, zato se v tem trenutku začnejo gnezditi in vzeti piščance.
  • Za gnezdo, ženska izbere mesto v debeli kroni smreke. Kape snega, ki pokrivajo smrekovne veje, onemogočajo vetrovi in ​​zmrzali gnezdišče. Material za izdelavo gnezdenih krempljev uporablja tudi tisti, ki lahko shranjujejo toploto. Obstajajo perje, dol, živalska dlaka, kosi mahovine.
  • Pršice za klobase so narejene v februarju in začetku marca. Včasih se par odloči za začetek vzreje v januarju. Matica ogreje mladiče s toplino njenega telesa. In oče-uradnik se v celoti ukvarja s pridobivanjem hrane. On prinaša jelka semena ženski, jih maže, ublaži slino in hrani piščance, ne da bi pozabil hraniti sebe.
  • Do starosti dveh mesecev se klobuki krempljev krempljev začnejo upogniti in otroci najprej poskušajo sami dobiti hrano, ki plujejo iz gnezda.

Nekateri napačno verjamejo, da pozimi potegujejo tudi potomci, ki se zanašajo na njegovo ime, vendar ne. Čeprav te ptice živijo na ozemlju naše države, vendar ne zimo tukaj. In začnejo gnezditi gnezda, se v zgodnji pomladi vrnejo pred prezimovanjem. Za zimo se pari teh ptic na splošno razpadajo in se spet pridružijo spomladi, da bi življenje potomcev.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com