AmriFla.com

Sova: Kako izgleda ptica z žalostnim jokom

Mastno okolje sovaSova je majhna ptica v družini sova, ki ima izreden videz. Zaradi prisotnosti specifičnih izboklin, tako imenovane obrvi, ima ptica resen videz. Na čelu okrogle oblike so ogromne oči. Ptica ima majhen trup in kratek rep. Krila in noge majhnih sov se razlikujejo za vsako vrsto.

Ampak kljub lepemu videzu, v ljudeh so zloglasni. Verjamejo, da njihova piščalka kaže na smrt. Kaj je sova v pogovornem govoru? Pogosto ta koncept opredeljuje zaprto in mračno osebo.

Sova je ptica z resnim videzom in žalostnim jokom

Na ozemlju naše države se ta ptica najde pogosto. Kot njihovi sorodniki - sove, vodijo pretežno nočni način življenja in zaradi barve - odlično kamuflirani na vrhu dreves. Toda, za razliko od sova, se počutijo udobno ne samo ponoči, ampak tudi zgodaj zvečer. V kraju, kjer živijo, po sončnem zahodu lahko slišiš žalostno piščalko.

V povprečju velikost predstavnika družine sova doseže do 30 centimetrov in telesna teža ne presega 100-200 gramov.

Ptica je razdeljena na več glavnih vrst:

  • Kaj je sova?Brownie. Velikost ptice je do 28 centimetrov. Barva rjava s belimi madeži. Ima močne kremplje, zaradi katerih lahko lovijo velike glodavce. Iztreblja veliko žuželk, črvov in celo polžev.
  • Mohnopod. Velikost tega predstavnika sova je majhna - približno 25 centimetrov. Sivka siva - rjava z belimi impregnacijami. Najpogosteje jih najdemo v gorskih območjih in iglavcih gozdovih. Krmijo se na glodalcih, žuželkah in majhnih pticah.
  • Passerine. Majhne ptice s telesno težo le 80 gramov. Ima rjavo barvo s sivimi niansami in belimi oznakami. Ima močne kljunove in trdne tace. Hrani glodavce in majhne ptice.
  • Zajec. Dolgoročna ptica dolžine 23 centimetrov. Ima rdečkasto, sivo, rjavo odtenko perja. Aktivno se obnaša tako kot v mraku in dneve. Osnova prehrane so majhni glodalci in žuželke.
  • Sycik je elf. Najmanjši predstavnik vrste. Teža je približno 44 gramov, dolžine 12-14 centimetrov. Obojeno v sivo-rjavi barvi. Osnova prehrane je vrsta žuželk. Habitat so puščavski kraji in obalna območja.

Vsaka vrsta je nato razdeljena na podvrste, ki se razlikujejo po velikosti, habitatu in imajo tudi nekatere razlike v zunanjih podatkih. Najpogostejša oblika majhnih sova na ozemlju naše države je sova.

Owlov habitat

Te majhne ptice naseljujejo skoraj vse kontinente zemlje in njihov videz je enak za vse habitate. Za njih je značilen sedentarni življenjski slog.

Ptice se usedejo v stopinjah, puščavah in lahko izkoriščajo gosti gozdove. Nekatere sorte, na primer sova, lahko živijo poleg človeka, gnezdijo v zapuščenih stavbah in celo pod streho hiš.

Najpogosteje te ptice ujamejo gnezda drugih ljudi, vdolbine in celo jare.

V Italiji in Avstriji pogosto so bili primeri, ko so ljudje uspeli prikriti sove. Odrezali so svoja krila in pustili na vrtu za iztrebljanje glodavcev in majhnih žuželk. Še vedno majhne sove so bile med lovom uporabljene kot vrsta vabe. V naši državi se šteje, kdo poveže sovo - se bo zaračunal zmešan delež.

Sove so poklicni lovci
Owls so zelo dobri lovci. Žrtev lahko dolgo časa sledijo in takoj, ko se ustavi, v nekaj sekundah zgrabijo.

Prehrana majhnih sova se v raznolikosti ne razlikuje:

  • Majhni sesalci.
  • Insekti.
  • Majhne ptice.

Kakšne so navade sova?Tak predstavnik rodu kot sova elf, je izjemno žuželka in je sposoben jesti celo pajke in škorpije.

Owl Passerine lahko lovijo tudi majhne ptice. Ko se ujame ujeti, ga prevzame vrabec sova, ki jedo najbolj slastne bitove.

Zanimivo je, da nekatere vrste teh majhnih sovh shranjujejo hrano za prihodnjo uporabo in jo dodajajo v kraj bivanja.

Zaradi te nenavadne prehrane so sove eden glavnih zagovornikov vrtov in zelenjavnih vrtov.

Reprodukcija sova

Ove - ptice ene človeka. Pari ustvarijo z eno zelo redko dve ženski in tako živijo vso življenje. V starosti enega leta so ptice pripravljene na parjenje. Ponavadi se to zgodi z začetkom pomladi. V mesecu aprilu ženka polaga do 5 jajc. Med inkubacijo lovijo večina moških, ki izločajo hrano za žensko.

Predstavniki sova elf zamenjajte žensko, sedite na jajca sami in ji dajte priložnost, da lovite neodvisno. Mesec dni kasneje je malo piščancev. Sprva so pokriti v slepe in slepe. Ampak rastejo dovolj hitro. Že po enem mesecu - drugem, lahko dosežejo velikost staršev in samostojno, da pridejo do hrane.

Povprečna pričakovana življenjska doba ptice je 15 let.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com