AmriFla.com

Kako določiti spol valovitega papiga

Ženska ali moškiVeliko lahko govorite o izbiri hišnega ljubljenčka. V zvezi z značilnostmi posameznika sam izbere hišne ljubljenčke. Nekateri so bolj vezani na "naše puhasto brate", nekateri pa so nagnjeni k pridobivanju valovitega papiga. Število ljubiteljev papiga raste vsak dan. In ni slučajno. Kako ne moreš ljubiti majhne, ​​barvite in inteligentne ptice. Toda skoraj vsak lastnik valovitega papiga postavlja vprašanje: "Kakšen je njegov spol?" Da bi vedeli, kako razlikovati žensko iz moškega valovitega papiga, obstaja več dokazanih načinov.

Karakteristične razlike

Z nakupom takšnega hišnega ljubljenčka večina ljudi sploh ne ve, kateri seks je njihov pernati prijatelj. V bistvu ljudje, ki se ne zanimajo za ta problem, preprosto ne bodo še naprej vzrejali teh čudovitih bitij. Kljub temu obstajajo ljudje, ki to težavo pristopijo temeljiteje. Temeljni izbor spremlja več razlogov:

  • želja po vzrejanju valovitih papagajov;
  • želja po poučevanju, kako govoriti svoj valovit "prijatelj".

Treba je omeniti, da lahko samo moški govorijo. Ženske so potrebne samo za nadaljevanje družine in dobro razpoloženje.

Določanje spolaNajpogostejši način razlikovanja med spolom valovitih ptic se običajno obravnava barva perja. Za moške so značilne bogate in svetle barve perja. Samci očitno niso prikrajšani za glasovne podatke. Vse te lastnosti morajo pritegniti pozornost žensk. Da bi razlikovali spol papiga, je dovolj samo pogledati voskovitsu, natančneje njegovo barvo. Toda ta metoda ne more vedno natančno odgovoriti na vprašanje o seksu papige. Najbolj primeren je za odrasle posameznike. Določite spolne piščance s svojo pomočjo je skoraj nemogoče.

Kako prepoznati spol valovitega papiga na vosku?

Nestlings, ki so dosegli starost enega meseca, se lahko izberejo iz gnezda. Na tej stopnji je formacija papige popolna. Razlika med piščanci in odraslimi je v prisotnost vzorcev v obliki valovanja, ki prihajajo iz voska. Oči so popolnoma črne. Tudi v tem območju je kljun, ki izgine po nekaj tednih po videzu.

V tem času zelo pogosto lastniki mislijo, kako bi razlikovali žensko od moškega. Zelo težko je odgovoriti na to vprašanje, ker barva voska moški in ženske so podobne drug drugemu. Običajno je barva rožnata ali temno vijolična. Poleg tega so piščalke valoviti papagaji značilne spremembe barve voska čez dan, odvisno od razpoloženja.

V dveh mesecih se lahko piščanci že ukrotijo ​​in se začnejo prilagajati razmeram, v katerih živijo. Ljudje, ki so temeljito pristopili k nakupu takšnega hišnega ljubljenčka, v tem času poskušajo dobiti valovito papigo. To je posledica dejstva, da lahko na tej stopnji oblikovanja najbolj natančno določite spol papige. Mlade ženske, ko so starejše, tvorijo belo kroži okoli nosnic. In moški nimajo takega značaja.

Barva voskaV starosti treh mesecev se majhne piščancev začnejo spuščati. Namesto enostavne pištole na glavi se pojavi gosta perja svetle barve. V tem trenutku se pojavlja spolno dozorevanje posameznikov, ki ga spremlja sprememba barve roženice. Za moške je značilna svetlo modra barva, pri ženskah pa vosek postane bež barva.
S starostjo se barva voska kot pri ženskah valovitega papiga in pri moških postane bolj nasičena. Ta pojav je posledica spremembe hormonskega sistema papagaja.

Poleg barvnih sprememb lahko spoznate spol papige tudi na dotik. Običajno je s starostjo pri ženskah del nad kljunom bolj grob. Včasih se na tem mestu pri ženskah pojavi majhna rast, ki po koncu gnezdenja sam po sebi izgine.

Genetska metoda prepoznavanja spola

S to metodo je mogoče ločiti spol posameznika takoj po videzu piščancev. Metoda temelji na študiji značilnosti, značilnih za določen spol ptice. Ta metoda velja za najučinkovitejšega, ker število kromosomov pri moških in ženskah, vedno drugačen.

Drugi načini določanja spola

V praksi se uporablja več drugih vrst spolnega določanja valovitih papagajov:

  • To metodo najpogosteje uporabljajo ljudje, ki pridobivajo papige za vzrejo. Za to se opravi test DNA. Ta metoda omogoča celo na zgodnji stopnji razvoja ptic, da določijo svoj spol. Za izvedbo se vzame perje piščanca in z njim opravlja raziskave v posebnem laboratoriju. Toda ta metoda se zelo redko uporablja zaradi visokih stroškov.
  • Opazovanje s strani. Če opazujete svoje papige za določen čas, lahko hitro ugotovite, kateri od njih je enak spolu. Moški pred ženskami se bolj aktivno obnašajo. Poleg tega so bili primeri, ko je moški poskušal posnemati spolni odnos z žensko.
  • Druga metoda določanja spola je vizualni pregled glave papiga. Ženske imajo praviloma ravno vrvico in ostro čelo. Samci imajo večji del glave od ženske, s sploščeno krono.
  • No, morda najbolj zanesljiv način je sposobnost nositi jajca. Če je papiga vzela jajca, je zagotovo ženska.

Če želite ugotoviti, kateri spol je posameznik ali par posameznikov, ga mora gostitelj malo opazovati. Ženska tiho zveni, za razliko od moškega, ki bo poskušal pritegniti nasprotni spol vse do konca.

Z zgornjimi metodami se lahko naučite, kako določiti spol papige in ne dvomite o zanesljivosti spolnega izvora vašega ljubljenčka.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com