AmriFla.com

Rastline in živali, ki so bogate s hladno naravo tundre

Tundra rastlineSvet tundre je nenavadno hudo v svojem podnebju, hkrati pa ima privlačno lepoto. Njegovo bogastvo pokrajin je neizmerljivo in živali, prilagojene lokalnim razmeram, udarijo s svojo milino. Tundra je naravni ekosistem, ki se nahaja na severu sveta. Območje, kjer živi cvetenje, je v osrednjem delu severnega tečaja. Pozimi temperatura niha okoli -35 ° C, poleti pa se ne dvigne nad + 12 ° C.

Celotni tundra ekosistemi (biomi) se aktivno razvijajo kljub težkim podnebnim razmeram. Favna teh krajev je polna velike raznolikosti. Živali preživijo veliko časa v mirovanju ali iščejo toplejše regije.

Živali in rastline tundre: seznam

Svet flore tundre je predstavljen na zelo majhen način:

 • Moss - majhen grm, ki ne presega 5 cm v višino. V obratu ni cvetov in korenin. Moss absorbira precejšnjo količino vode, ki vam omogoča vzdrževanje tekočine v tundri.
 • Lišaji - sorodniki mikroskopskih gliv in alg. So glavna sestavina prehrane jelena, ki jih lahko zaradi posebnega encima prebavi. Lišaji se hranijo tudi na insektih in nevretenčarjih.
 • Na južnih mejah tundre rastejo pritlikava breza in vrba. V poletnih mesecih lahko opazite cvetenje metuljčkov, makov in pozabljenih me. Konec poletja jagodičja sadijo sadje.

Favna severnih regij ni tako raznolika kot v regijah s toplo podnebje, vendar je polna iste žeje za življenje. Vse živali v tundri so popolnoma prilagojene hladnim zimam, saj imajo debelo volno. Za vsakega od njih je pametna narava shranila vir hrane, ki mu omogoča, da ohrani svoje prebivalstvo. Katere živali živijo v tundri, svetu mraza in nevarnosti?

 • Tukaj živijo plenilci: arktične lisice, tundra volkovi, ermini.
 • Vidite lahko sesalce: morilec, morski lev, pečat.
 • Tundra je zaščitila ogromno glodalcev: lemmings, gophers.
 • V tem hladnem svetu, velike zveri uspevajo: polarni medved, moš vol, los in severnih jelenov.

Opisujemo nekatere predstavnike živalskega sveta tundre.

Jurnjava

Kjer živi jelenČlovek, prijateljstvo s tem velikanom, obvladal skrajne pokrajine zemlje. Divji jelenjadi so nekoliko večji od domačega sorodnika. Te živali živijo v skupnostih več tisoč posameznikov. Njihova migracijska pot vedno ostaja nespremenjena od generacije do generacije. V vsaki nomadski sezoni premagati okoli 500 kilometrov.

Struktura njihovih kopit je bila ustvarjena, da bi se gibala vzdolž ohlapne snežne odeje. Posebni žlebovi na okončinah, v obliki, ki spominja na žlico, pomagajo jeleni, da si zaslužijo preživetje (mah in jagel). Te čudovite živali dobro plavajo in se lahko zlahka spopadajo z velikimi vodnimi telesi.

V prehrani severnih jelenov je mogoče najti različne jagode, zelišča in gobe. Te živali včasih ugriznejo rogove svojih plemena, da obnovijo izgubo soli med migracijo. Mladiči že naslednji dan po rojstvu lahko ostanejo na nogah in sesajo materino mleko. Resna nevarnost za šibke posameznike in novorojenčke je tundra volk.

Arktična lisica

Arktična lisica: opis videza in kako preživi v tundriTe živali lahko najdemo v celotni tundri arktične regije. Polarne lisice zelo radi jedo majhne glodavce in jajca pernate osebe. V težkih časih arktična lisica ne bo prezirala in umrla mesa. Sledijo polarnim medvedom v upanju, da bodo uživali v ostankih svoje večerje. Jagode in nekatera zelišča so prav tako vključeni v prehrano teh zvitkov.

Polarne lisice gradijo luknje za zavetje in zatočišče. Za kraj stavb so primerne manjše hribe ali prostor na obrežju rek. Obroči so opremljeni z več izhodišči za nepredvidene situacije. Lisice so obdane z debelim navzdol na svoje tace in telo, ki jim pomaga, da ne izgubijo potrebne toplote v ekstremnih vremenskih pogojih. Telo lisice je majhno in rep, nasprotno, je ogromen. Polarna lisica jo uporablja kot dodaten vir toplote.

Wolf

Zver ima neverjetno vzdržljivost: lahko živi cel teden brez hrane in skozi na dan okoli 20 kilometrov. Toda, ko ta tundra žival prevzame plen, ne bo pustila kremplja. Lov volkov v pakiranju, in vloga gledalcev in napadalcev je strogo razdeljena. Volkovi imajo odličen občutek za vonj, slušni pripomoček in dobro vidijo na precejšnji razdalji. Veliko pakiranje lovijo jelena mladičev ali njihove šibke posameznike.

Volkovi imajo neprekosljivo moč in zvitost. Ta zver poskuša preprečiti osebo. Ženska in moški najdejo samo enkrat, v parjenju (začetek - sredina pomladi). Kljub temu se nikoli ne spreminjajo.

Killer Whale
Kaj izgleda morilski kit?Ta žival iz tundre se nanaša na družino delfinov, kjer je največji zastopnik. Morski plenilec je popolnoma prilagojen, da živi v težkih pogojih Arktike.

Kita kitare odlikuje velik um in duhovitost. Kljub dejstvu, da ti sesalci živijo v vseh oceanih na planetu, še vedno raje hladno vodo.

Kiti morilcev začnejo migrirati, če se v tundri svetu nahaja pomanjkanje hrane. Kobilice morilca morilca potrebujejo številčnost v prehrani, saj maščobni sloj omogoča ohranjanje toplote v telesu. Prehrana vključuje:

 • velike pečate;
 • delfini;
 • kitov in morskih psov majhne velikosti;
 • lignje, hobotnice in želve;
 • glodalci, ki živijo v morjih in rekah.

Dolžina trupa odraslega doseže osem metrov, teža je približno sedem ton. Kiti morilci so združeni v družinah, ki štejejo okoli petdeset posameznikov. So sposobni zapustiti hrano za svoje sorodnike in ne zapustijo črede za dolgo časa.

Lemmings

Ti glodalci z zelo majhno velikostjo so postali znani zaradi svoje izredne plodnosti, ki jo naredijo za trajno iztrebljenje lastnega prebivalstva s plenilci tundre. Lemmings so zelo nezaščiteni in jedo količino hrane dvakrat težko kot njihova teža. Razlikujejo se po nespremenljivi energiji in sploh ne spijo v mirovanje. Dvajset ur glodav jesti, preostanek časa je rezerviran za kratek spanec.

Tam, kjer so te živali bogate, se množijo druge populacije drugih tundrov. Lemmings sami tavajo na nove kraje, če je vrsta preveč naselila območje. Stanovanje za njih je majhen minko z več prodajnimi mesti.

Sea Lion

Za sesalca so značilna majhna ušesa, široka in dolga oblika čelnih plavut, ki so glavno orodje za premikanje v vodnem okolju. Telo morskega leva pokriva debelo volneno pokrivalo. Pričakovana življenjska doba živali je od 20 do 30 let.

Za preživetje morski levi potrebujejo precejšnjo količino hrane. Okusne so z ribami, predstavniki glavonožcev in školjk. Te živali lahko lovijo na veliko globino zaradi posebnosti fiziologije. Na kopnem se morski levi odidejo, počivajo na soncu in razmnožujejo.

Shranili bomo svet tundre

Flora in favna v severnih regijah je izjemno ranljiva, zato je človeška naloga zagotoviti varnost predstavnikov arktičnih zemljepisnih širin. Danes se ustvarja več rezerv, kjer se pošljejo živali, poslane v rdečo knjigo.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com