AmriFla.com

Trifazna vtičnica za 380 voltov

Opis trifazne vtičniceV sistemih trofaznega napajanja se uporabljajo vtiči in vtičnice, ki se razlikujejo od gospodinjskih. Pri trifazni napetosti se razvijajo tudi električni kotli in še posebej močni stroji. Za oskrbo z električno energijo v shemi "trikotnik" se uporabljajo 4 žice - tri faze (A, B, C) in zaščitna zemlja (PE).

V primeru zvezdnega vezja dodamo nevtralno ali nevtralno žico. Za povečanje zaščite pred električnim udarom je vsak fazni konektor opremljen z ničelnimi žicami, skupaj z ozemljitveno žico. Standardi za označevanje barve trifazne napeljave so naslednji: uporabljene faze so črne, rdeče in rjave, za ozemljitev - zelena z rumenim trakom, za nevtralno - modro.

Značilnosti in vrste trifaznih vtičnic

Vsak proizvajalec proizvaja lastne različice vtičev in vtičnic. Zato je treba te elemente kupiti istočasno, sicer se deli različnih proizvajalcev ne bodo ujemali skupaj. Prodane so dve vrsti trofaznih električnih priključkov:

  • Uporaba trifazne vtičniceNapajalni konektorji RSh-VSh v karbolitnih ohišjih črne barve se uporabljajo za priključitev industrijske in gospodinjske trifazne opreme, na primer električnih peči. Nazivni tok je 25-30 A. Kontaktni deli so ploski, cilindrični ali kombinirani. Za priključitev žic se uporabljajo vijačne kabelske objemke. Zahvaljujoč sponkama povezava postane zanesljiva. Vtičnice so zaščitene pred otroki s posebnimi zavesami. Strošek je od 100 rubljev.
  • Napajalni priključki SSI 125, ki jih proizvaja IEK, so zasnovani za nazivni tok 32 amperov in imajo zaščitni razred IP 44. To omogoča uporabo trifaznih vtičnic za visoko vlažnost. Na steno so pritrjeni z mozniki. Priključite žice s pritiskanjem vijakov. To ni najbolj zanesljiva možnost. Priporočljivo je, da uporabite povezavo s središčnim obročem in vpenjalno ploščo.

Priključitev trifazne vtičnice in vtiča

Kako priključiti vtičnicoV gospodinjskih enofaznih vtičnicah Uporabljata se dve žici - faza in nič (nevtralen). 3-fazne so povezane s štirimi žicami, katerih premer mora biti najmanj 2,5 mm. Če obremenitev presega 10 kW, mora biti premer žic napajalnega kabla najmanj 6 mm. Pred izhodom je nameščen tripolni zaščitni odklopnik s tokom 40 amperov. Za zaščito pred tokovi uhajanja se uporablja naprava za preostali tok.

Pred priključitvijo napajalnih konektorjev izklopite napajanje z električno energijo. Faze A, B in C so priključene na kontakte L 1, L 2 in L 3. Vrstni red povezave določa, v kateri smeri se vrti rotor trifaznega motorja. Potrebno je odpreti vtičnico, vstaviti kabel in čim bolj zanesljivo priključiti žice na ustrezne sponke: črna (L 1) do A, rdeča (L 2) do B in rjava (L 3) do priključka C. Nevtralna žica je priključena na stik N in ozemljitev na PE Povezavo preveri sondo.
Nato namestite kabel v vtičnico. Za stacionarno opremo je potrebno stalno ozemljitev, ki jo položi večplastni bakreni žice zeleno-rumene barve. Prečni prerez mora biti enak ali nekoliko večji od premera glavnega kabla. V vezju ne sme biti nobenih naprav za odklop. Ozemljitev pomaga pri izogibanju nevarnemu električnemu udaru, če se v notranjosti aparata zlomi izolacija. Zidna vtičnica Na površino je treba pritrditi z mozniki ali vijaki.

Kako namestiti trifazno vtičnicoZa priključitev razstavite vtič, vstavite kabel iz naprave v ohišje in priključite žice na zatič. Nato pritrdite kabel v ohišje vtiča in ga sestavite.

380-voltna vtičnica se poveže s trifaznim omrežjem prek avtomatske naprave in naprave za preostale tokove. Električna varnostna pravila prepovedujejo vgradnjo stikalnih naprav v nevtralni in ozemljitveni krogotok. Vsaka faza ima svoj RCD, zato potrebujete tri od teh naprav. Pickup tok mora biti 30 milliamps. Pri nižji vrednosti se bodo pojavili lažni alarmi, z večjim tokom pa zaščita pred uhajanjem ne bo zadostovala. Naprave za preostali tok so strogo povezani med strojem in izhodom.

Ne pozabite na pravila o električni varnosti. Vsa dela se morajo izvesti, ko je napajalna napetost izklopljena. Pri napetosti 380 voltov obstaja povečano tveganje električnega udara.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com