AmriFla.com

Navodila za uporabo albena za zdravljenje živali

Značilnosti uporabe anthelminthic zdravila Alben v veterinarski mediciniHelminti, ki so se naselili v telesu živali, lahko povzročijo motnje v delovanju ne le prebavnih organov. Negativno vplivajo na delovanje jeter, krvi in ​​dihal, oslabijo imuniteto hišnega ljubljenčka.

Trenutno je predlagan širok izbor anthelmintičnih zdravil, ki pomagajo rešiti ta problem v kratkem času.

Lastnosti pripravka Alben

Opis lastnosti Albena za živali in pticeAlben je zdravilo, ki je pridobilo zaupanje lastnikov hišnih ljubljenčkov. To je univerzalno sintetično sredstvo, ki se pogosto uporablja za odstranjevanje domačih in domačih živali pred paraziti, ne glede na starost in telesno težo.

Drog pomaga pri obvladovanju okužb, ki jih povzročajo helmini. Alben je učinkovit proti okrogli, trakovi in ​​ploščati črvi. Zdravilo se uporablja izključno po predpisih veterinarja.

Ta droga je opravila številna klinična preskušanja in se izkazala za pozitivno. Njena uporaba ne vpliva na reproduktivno funkcijo hišnih živali. Priporočljivo je, da uporabite album le za zdravljenje helminthiosis.

Glavne prednosti zdravila Alben so širok spekter anthelmintičnih učinkov in visoki rezultati zdravljenja z uporabo zdravila. Da bi se znebili hišnega ljubljenčka iz črevesnih parazitov, je dovolj, da enkrat uporabite zdravilo. Zdravilo je enostavno za uporabo.

Sestava, delovanje in oblika Albene

Sestava, načelo delovanja in oblika sproščanja AlbeneZdravilna učinkovina v pripravku je albendazol, ki zavira aktivnost in uničuje večino vrst črvov.

In tudi v sestavi zdravila so pomožne komponente: kalcijev stearat, polivinilpirolidon, krompir ali koruzni škrob in laktoza.

Priprava se proizvaja v obliki granul, ki so pakirani v pakiranjih 500 in 1000 gramov. Trenutno je najbolj dostopna oblika zdravila za uporabo kot anthelmintsko zdravljenje za kmetijske živali.

Tablete Alben so na voljo v plastičnih kozarcih na 25 in 100 kosov. Tablete za mačke in pse niso priporočljive za uporabo v preventivne namene. Po potrebi lahko tableto razdelimo na več delov.

Zdravilna učinkovina albendazol je močna snov in škodljivo vpliva na odrasle helminte in njihove ličinke. To omogoča, da v kratkem času očistimo hišne telesne črve in izdelke njihove vitalne dejavnosti.

Pri uporabi zdravila morate vedeti, da nima aktivnega učinka na vse vrste helminthov. Ta zdravilo deluje na živčni sistem helminth.

Posledično pride do krvavitve ogljikovih hidratnih presnovkov parazita in zaviranja biokemijskih procesov v telesu. To vodi v paralizo mišic črva in njegovo odstranitev iz črevesja črevesja.

Indikacije za uporabo

Indikacije za uporabo Albena za živaliTablete damo psom in mačkam za zdravljenje in preprečevanje helminthiases različnega izvora. Uporaba zdravila, po možnosti s sekundarno okužbo.
Zdravilo se uporablja tudi v veterinarski medicini za dehelmintizacijo domačih živali, govedo in perutnino.

Alben se uporablja v veterinarski medicini za zdravljenje in preprečevanje takšnih bolezni:

  • pljučne ogorčice;
  • želodčne in črevesne ogorčice;
  • Askaridoza, paraskaridoza, heterokeridoza, toksakroza;
  • cestodoz;
  • trematode.

Odmerjanje

Navodila za uporabo albena za pse in mačkeZdravljenje in preprečevanje helminthov je zapleteno zaradi dejstva, da paraziti živijo ne le v prebavnem traktu, temveč tudi v krvi.

Da se jih znebite, potrebujete zdravila, ki se ne koncentrirajo v črevesju, ampak so dejavna tudi v drugih tkivih. Ta zdravila vključujejo Alben.

Odmerjanje za mačke in pse:

  • Preden uporabite zdravilo Albena, ni treba ravnati v skladu z dieto za lakoto ali čiščenjem telesa mačke ali psa z odvajanjem ali klimom.
  • Tableto Albena je treba pred uporabo zmešati z majhno količino vode ali krme. Priporočljivo je, da vzamete Albeno zjutraj. Zdravilo se daje enkrat živalim.
  • Odmerjanje je odvisno od teže telesa hišne živali. Ena tableta je zasnovana za 5 kilogramov teže mačke ali psa. Če žival tehta manj kot 2,5 kg, se Alben uporablja v razmerju ene tablete na 10 ml tekočine.
  • Sredstvo se vlije v ušesu mačke ali psa z brizgo brez igle, izračunano iz 1 ml pripravka za 0,5 kg telesne mase živali.
  • Za preventivne namene je treba zdravilo Alben uporabljati enkrat na tri mesece.

Za anthelmintično zdravljenje perutnine, zlasti piščanca, uporabite 10 mg zdravila za en kilogram teže ptice. Ena tableta zdravila zadostuje za 40 kg piščančje mase.

Zdravilo se lahko uporablja na več načinov: v čisti obliki ali kot dodatek k krmi. Udobno je opraviti postopek zjutraj, s čimer je ptici omogočen dostop do posode ali posode za vodo.

Potrebno je preveriti, ali celotna ptica porabi vodo. Če to ni mogoče, je bolje dati zdravilo posamično, če ste predhodno stehtali vsako ptico. Tableto Albena je treba zmleti in pomešati z vodo. Zdravilo vsaka kokošica v kljun z injekcijsko brizgo brez igle.

Neželeni učinki in kontraindikacije

Kontraindikacije in neželeni učinki zdravila Alben pri živalih in pticahZ strogim upoštevanjem zahtev navodil lahko zdravilo povzroči neželene učinke samo v primeru večje občutljivosti mačke ali psa na posamezne sestavine zdravila.

V nekaterih primerih je opaziti živali Bruhanje, pomanjkanje apetita in šibkost. Zdravila Albena v prvi polovici nosečnosti psa in mačke ni priporočljiva tudi med laktacijo.

Drog se ne uporablja za de-worming mladičkov pod 20 dni in mačk do tri mesece po rojstvu. Prepovedano je uporabljati zdravilo Alben za anthelmintično terapijo oslabljena žival, kot tudi za mačke in pse, ki so trpeli zaradi nalezljivih bolezni.

Posebna navodila

Zdravljenje hišnih ljubljenč je zapleteno zaradi dejstva, da nekatere vrste parazitov niso le v prebavnem traktu, ampak tudi v limfnih in cirkulacijskih sistemih. V zvezi s tem je treba uporabiti zdravila, ki vplivajo na druge organe in tkiva.

Alben se priporoča šele po skrbnem pregledu navodil ali posvetovanje z veterinarjem. S tem se boste izognili prevelikemu odmerjanju.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com