AmriFla.com

Posebnosti življenja rib iz lionfish

Lion-zebraLev pripada družina Scorpion

. Njen nenavaden videz razlikuje plenilske ribe drugih morskih bitij. Eden izmed najpomembnejših predstavnikov morskih voda je pogosto med akvaristom. Zebra lahko doma živi do 20 let.

Opis

Lionfish ali ribe zebraLev je dobil tako ime zaradi velikih pljučnih plavut. So precej razvite in v velikosti lahko primerjamo s krili ptic. Njeno telo je prepleteno z rjavimi, rdečimi ali sivimi črtami. Iz te lionice pogosto imenovana zebra. Svetla barva morskega plenilca je opozorilni signal za druge ribe. Konec koncev je potencialno nevaren. Na plavutih so strupene žleze. V času nevarnosti zebrov krvoprimec razširi plavuti in ne morete priti do telesa. Predatorji ali ljudje, ki so preblizu, zebra prebija z ostrimi trni, ki vsebujejo strup. Dolžina njenega telesa je 30-40 cm.

Ribja zelena raje toplo vodo oceanov. To je mogoče najti v pacifiškem, atlantskem ali indijskem oceanu. Lev se naseli na krajih, kjer so prisotni grebeni. Živi v morskih vodah. Včasih se ta vrsta rib pojavlja v svežem ali srbskem vodnem telesu. Ribja zebra vedno izbere obalna mesta, blizu grebenov in podvodnih kamnin.

Napajanje

Ribe-lionfishMorski prebivalec lovi s prihodom noči. Težko je opaziti proti ozadju barvitih grebenov. Zato zebra absorbira druge ribe s pretokom vode. S svojim orožjem je zebra borec vedno pripravljen napadati sovražnika. V primeru napada se bodo ribe branile in se najprej ne umaknile. Za človeka so igle za kratek črevesje zelo nevarne. Pri stiku z njimi pride do sindroma bolečine. Spremlja jo slabost, bolečina in bruhanje. Nekroza tkiva se lahko pojavi na mestu ugriza.

Ko griziš strupeno lovoriko, postavite območje ugrize na toplo mesto. Uporabite vodo, segreto na 40 stopinj. Območje ugrizi v vodi, dokler sindrom bolečine ne izgine. Toplina prispeva k denaturaciji strupenih beljakovin. Zato se toksini prenehajo širiti po telesu. Po tem je priporočljivo poiskati kvalificirano pomoč v bolnišnici.

Zebri kot hrana raje predstavljajo manjše predstavnike morja. Lahko je:

  1. Guppy
  2. Ribji fileti
  3. Vitaminski kompleksi
  4. Škampi in rarosti

Treba je dodati vitaminske pripravke za morske ribe in komplekse z vsebnostjo kalcija. Kontraindicirano za krmljenje zebra ribe zlate ribice, kar vodi k njihovi smrti. Doma se ribe zebra hitro navadijo na lastnika. Nenehno se vrti okoli kozarec akvarija in prosimo za okusno dodajanje hrane.
Ribja zebra v glavnem poje majhne ribe in rake. Če je zebra v ujetništvu, je enostavno navaditi na novo hrano. To so lahko guppiji, čeprav bo zadovoljna s suho hrano. Zebra je narejena sladoledna ribja poslastica. Dieta mora biti redna in opravljena enkrat na dan. Overfeed lionfish ni potrebno, je bolje izdelati določen urnik.

Ribja zebra - precej pasivno morje. Večino svojega življenja preživi na dnu oceana. Zelo je mirna in včasih se ne premika. Njen trebuh je obrnjen na vrh. Zebra Lev vedno išče kraj, kjer se lahko počiva dlje časa. Za to se v morju skriva v globokih prepucih. Bolj aktivna lavica postane zvečer.

Striped lionfish ali lionfishTo vrsto predstavnikov morja je mogoče hraniti v velikih akvarijih s prostornino 300 litrov. Priporoča se, da enkrat tedensko zamenjate 20% vode. Nad akvarijem moraš postaviti fluorescentna svetilka, Takšna osvetlitev žabre žaba bo dovolj. V akvarij ni treba dati ene vrste rib, saj bodo med seboj v nasprotju. Za poravnavo je bolje izbrati srednje veliko morsko populacijo. Znotraj akvarija lahko okrasimo različne alge, kot tudi:

  • koral
  • spužve
  • velike rakovice
  • majhne ribe

Spolno zorenje v leglu prihaja leto po rojstvu. V tem času lahko prepoznaš pripadnost določenemu spolu. Moški so večji, imajo masivno telo in štrlijo čelo. Moški in ženske se odlikujejo po značilnih spolnih značilnostih. Dovolj analnega plavalca je dovolj. V njegovi bazi je oranžno mesto, ki je prisotno le pri moških. Moški imajo bolj intenzivno zunanjo barvo.

Obdobje vadbe za lionfish prihaja s prihodom nočnega obdobja. Hlapi se tvorijo med drstenjem in se nadaljujejo do konca vstopanja. Lionfish pari približno en teden. V tem času so moški preveč agresivni, zato se med njimi pogosto dogaja nepričakovano. Po parjenju, ženske položijo jajca, ki so zaprta v posebni lupini (matriki). Čez nekaj časa se matrica razbije in jajca se sprostijo.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com