AmriFla.com

Katera ptica je najhitrejša na svetu

Največje in najhitrejše pticeNoben predstavnik živalskega sveta se ne more pohvaliti s tako hitrostjo gibanja kot pticami. So najhitrejša bitja na planetu.

Nekateri od njih dosežejo največjo hitrost pri potapljanju, nekateri pa v horizontalnem letu. Zato je mogoče ugotoviti, katera ptica je najhitrejša na svetu, in oceniti, le ob upoštevanju te značilnosti.

Potopite

Za deseto mesto oceni najhitrejše ptice. Razvija največjo hitrost sto in šestnajst kilometrov na uro. Je predstavnik družine rac, ki se med družino rac lahko pohvali z dolgim ​​trajanjem letenja. Potopi zelo hitro in plava veliko. Njihov glavni habitat je sladkovodne reke Sibirije in Srednje Azije. Hrani alge in ribe.

V rdeči knjigi je naveden status »pod majhno grožnjo«. Kljub temu je potapljanje predmet lovstva, čeprav se njegovo meso ne razlikuje po boljših okusnih lastnostih.

White Swing American Swift

Deveto mesto v razvrstitvi je ta mali ptičica. Lahko razvije hitrost v horizontalnem letu do sto petindvajset kilometrov na uro. Te swifts zelo spominjajo na pogoltah. Krmijo se na majhnih insektih in rastlinah. Te gugalnice ne gnezdijo gnezda, ampak se naselijo v gnezdo gobic.

Swifts so parjeni v letu, včasih celo spijo v letu.

Srednji kohoš

Razvija hitrost do sto trideset kilometrov na uro. To je predstavnik družine rac, velikosti mallarda. Včasih lahko njegova telesna dolžina doseže 50 centimetrov. Plavajo zelo dobro in lahko potopijo globoko pod vodo. Krmarja rake z ribami in raki.

Gnezdi na tleh. V eni sklopki, navadno do deset jajc. Ženske lovijo jajca približno mesec dni.

Sable Goose

Katera ptica je najhitrejšaRazvija hitrost v letu do sto petinštirideset kilometrov na uro. Prav tako je predstavnik družine anatidae, ki lahko dosežejo dolžino enega metra. Moški so običajno večji od samic. Hoja zelo običajno živi v bližini z sladkovodnih jezerih in rekah. Ker so večinoma sedeči, v sušnem obdobju lahko letijo na stotine kilometrov v iskanju vode, potem pa pridi nazaj.

Sivkast albatros

To je rekorder v Guinnessovi knjigi rekordov kot najhitrejša ptica na svetu, ki razvija hitrost v horizontalnem letu. Lahko razvije hitrost do sto oseminpetdeset kilometrov na uro. Razpon kril je dva metra. Ta ptica zelo leti in lahko ostane v zraku dovolj dolgo. Hrani lignje in različne ribe. Da bi dobili svoj plen, se lahko potopijo pod vodo do šest metrov. Večino časa so blizu morja, kjer lahko dobijo svojo hrano.

Frigate

Razvija hitrost do sto petdeset kilometrov na uro. Raje preživijo celo življenje v zraku. Lahko letijo zelo dolgo v zraku brez premikanja kril. Frigate ne plavajo in so zelo nespretne na kopnem. Njihova značilnost je velika rdeča vreča na grlu, ki mu pomaga pritegniti ženske v času parjenja. Njihov glavni habitat je Avstralija. Frigate ptice plen. V zraku lovijo majhne ptice ali plenijo morske ptice. Lovijo predvsem na letenje.

Cheglock
Lahko letijo s hitrostjo sto šestdeset kilometrov na uro. To je precej velika ptica plena s skoraj metrom razpona kril. Hrani majhne ptice, pa tudi žuželke in občasno glodavce. Pogosto naseljuje v soseski s vasi, ki jih lovijo.

Gnezdi na drevesih na nadmorski višini od petindvajset metrov za dober pogled od zgoraj. Oba starša skrbita za gnezdo. Ko se približujejo nevarnosti, začnejo kričati glasno in lahko napadajo storilca. Piščanci lahko letijo samostojno v starosti dveh mesecev.

Hitro iglo

Opis najhitrejše pticeZagotavlja največjo hitrost v vodoravnem letu do sto sedemdeset kilometrov na uro. Dolžina njegovega telesa je samo dvajset centimetrov, teža je sto petdeset gramov.

Živijo ob ribnikih v gozdu. Ves čas so bili v letu. Gnezdi na drevesih. Za zimsko letenje v Avstralijo. Swifts krmijo leteči majhni žuželki. Glede na dejstvo, da je Swift skoraj vedno v zraku in plujejo žuželke v slabem vremenu ne letenje, in včasih imajo leteti deset kilometrov v iskanju hrane.

Zlatni orel

Za oceno najhitrejših ptic na svetu dobi drugo mesto. Razvija noro hitrost do tristo dvajset kilometrov na uro. Razpon kril lahko doseže dva in pol metra. Na lovu se zlati orel lahko dolgo časa dvigne na nebo, dokler ne opazi plen. Nato hitro razvije hitrost in dovolj plena. Zlati orel se hrani na glodalcih in kuncih. Včasih zlati orel ni proti jedenju ovce ali teleta. Zlati orel se uporablja pri lovu na lisice in zajce. So zelo ostri in lahko vidijo zajca z razdalje do dveh kilometrov.

  • Berkut je naveden v rdeči knjigi Rusije. Prebivalstvo orla je izginilo na nekaterih območjih, ki so jih prej ptice imele.

Razlog za zmanjšanje števila zlatih orlov je njihovo iztrebljenje s strani kmetov, ki plenilci napadajo te pašnike.

Berkutov je uspešno vseboval živalske vrtove. Tam živijo precej dobro in prinašajo potomce.

Peregrine Sokol

To je najhitrejši ptič na svetu. Razvija se hitrost pri potapljanju tristo petdeset kilometrov na uro. To je precej pogosto plenilec, ki naseljuje vse celine razen Antarktike. Dobro se prilagaja vsem življenjskim pogojem, bodisi vročini ali močnemu mrazu. Posebnosti Sokolov srebro je, da:

  • Katere ptice so najhitrejšeRazpon svojih kril lahko doseže en meter. Peregrinski sokol se prehranjuje s pretežno majhnimi pticami.
  • Spolna zrelost te ptice segajo v starosti enega leta. Že več let je vezana na enega partnerja.
  • Zelo resno skrbijo za njihovo gnezdo. Ko se približujejo svojemu ozemlju tujec, začnejo kričati glasno in v primeru, da nevarnost ni pretrla, lahko napadejo nepovabljenega gosta.
  • Ženske enkrat letno ležijo povprečno trije jajci. Že približno mesec dni lovijo jajca, potem pa piščanci. Postanejo neodvisne v starosti štirideset in petih dni.

V naravi lahko le malo ogrozi najhitrejšo ptico na svetu. Obstajajo primeri, ko veliki plenilci uničujejo gnezda. Peregrine sokol vedno napada napadalca svojega miru.

Tudi v starodavnih časih je bil sokol Peregrine uporabljen v sokolarstvu. Od otroštva so jih naučili ujeti majhne ptice in živali.

V dvajsetem stoletju, ko so izumili pesticide za zdravljenje rastlin, je bil sornik s perevoljem močno prizadet. Dejstvo, da so ptice telo, ki jedo žuželke kopičenje teh pesticidov in peregrines, ki so bile hranjene ptice začeli nesejo jajca z zelo tankih lupin, zato skoraj vse zidane, so bili neuspešni. Prebivalstvo sokolskih sokolov se je občutno zmanjšalo. Po prepovedi pesticidov je bila situacija rešena. Sapsanov je začel vzgajati v drevesnicah in živalskih vrtovih. Tako se je prebivalstvo uspelo rešiti. Peregrinski sokol je naveden v rdeči knjigi in zaščiten z zakonom.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com