AmriFla.com

Razlika med vtičnicami vtičnice in priključkom, povezovalnimi diagrami

Različice TV-oddajDo sedaj je na tržišču na voljo končna, enojna in pretočna TV. Navedeni izdelki so značilni ne samo po imenu, temveč imajo tudi drugačno obliko in namen. TV oddajnik in konec, razlika med katerimi je v zasnovi in ​​v uporabi - to so samo nekatere vrste TV-oddaj, ki so na voljo danes.

Nekateri jih neupravičeno uporabljajo, če jih ne poznajo. Zaradi tega se oblikuje negativni odnos do takšnih električnih priključkov in narašča nezadovoljstvo s kakovostjo televizijskega signala. Vendar pa je pravilna namestitev želene vrste vtičnice povsem zmožna popraviti to situacijo. Torej, na enak način, da ne bi žrtev nevednosti, bomo govorili podrobneje o vrstah TV mestom, v, kot tudi opredeliti namen, za katerega je vsak od njih namenjen in kaj je potrebno.

Vrste in načini uporabe

Da bi v celoti razumeli specifike vgradnje TV vtičnice, pa tudi razumeti, kje in kakšne vrste uporabe, kako povezati TV vtičnico, morate upoštevati ne le svoje oblikovne značilnosti, temveč tudi priključne načrte. Ker se za povezavo televizijskega signala na podlagi frekvence uporabljajo različne metode in sheme povezav.

Struktura različnih televizijskih oddaj

Kako namestiti vtičnicoZačnimo z razlikami, ki so prisotne v televizijskih prodajalnah. To je pogojeno različna področja uporabe, o katerih bomo govorili nekoliko nižje.

Začnimo z najpreprostejšo TV izhodno enoto. Ta vtičnica je preprosto kontaktna povezava, ki omogoča povezavo antene kabel televizorja z omrežjem. Kot je navedeno v navodilih proizvodnih obratov, stopnja padca signala v njih ne presega 1 do 2 dB, kar določa le prehodna upornost stikov.

Končna vtičnica v tem vprašanju je bolj zapletena. Poleg neposredne kontaktne povezave vsebuje tudi posebno vezje, ki je namenjeno »ugasnjenju« odbitega signala.

Shematski opis

Značilnosti vtičnicBottom line je, da vsak televizor ne ujame samo televizijskega signala, ampak tudi vrne del tega v omrežje. Del, ki ga vrne, se navadno imenuje odražen signal. V primerjavi z glavnim, moč odraženega signala ni tako visoka, vendar skupaj z več televizorji lahko povzroči precejšnje motnje.

Odsevni signal je mogoče videti na nekem drugem TV-ju v obliki narejene slike ali v obliki motenj. Da bi se izognili temu učinku, se uporablja posebno vezje, ki zavira odraženi signal.

Kot rezultat, zadnje rozetka razen izgub v 1 - 2 dB, ki jih preklapljanje upori povzročajo, trpi več izgubo od 8 do 15 dB, kar povzroči nadaljnje delovanje omenjenega filtra.

Bodite previdni! GOST 28324-89 nedvoumno ugotavlja, da mora biti signalna frekvenca 57-83 dB. Povečanje in zmanjšanje moči signala lahko povzroči motnje in zmanjša kakovost slike. Kot rezultat, se izkaže, da tudi prisotnost enega samega terminala bistveno zmanjša nivo signala.

Kako namestiti TV vtičnicoToda naprava skozi vtičnico je še bolj zapletena. Poleg filtra in neposredne kontaktne povezave vsebuje tudi drugi kontaktni vmesnik za priključitev drugih TV-sprejemnikov. Zaradi zmanjšanja lahko nivo signala na takšni vtičnici doseže približno 15-20 dB.
Na koncu takšne sheme končna vtičnica je brez težav nameščena. Po prehodu, kot smo že pojasnili, se razlikuje le s prisotnostjo samo enega vhoda. In njen filter je popolnoma nadzorovan z odbitim signalom.

Glavna pomanjkljivost te metode povezave je postopno poslabšanje signala v vsaki od naslednjih prodajnih mest. Ob istem času so stroški izvajanja takšne sheme bistveno nižji zaradi pomanjkanja potrebe po nakupu antene - splitter.

Precej pogosto in učinkovito Tako imenovani hibrid ali mešana shema. Njegovo bistvo je, da se prouči vtičnicami na kratki vezje in dela na "zvezdo". To omogoča shranjevanje s pošteno odstranitvijo naprav za povezavo s splitter.

Algoritem povezave

Vprašanje, kako in v katerih primerih je treba uporabiti prehodno vtičnico, je podrobno obravnavano, zdaj pa je mogoče nadaljevati z nalogo njegove povezave. To poteka popolnoma samostojno, brez potrebe po posebnih orodjih ali spretnostih.

  1. Kako pravilno namestiti vtičnicoPred tem morate namestiti škatlo za namestitev rozete. Za televizijske postaje uporabljate iste hipoteke, ki se vzamejo za stikala in vtičnice. Če želite to narediti, morate vrtati luknjo v steni ustreznega premera. To lahko storite s pomočjo primerne pritrditve na vrtljivi kladivo.
  2. Po tem smo postavili hipoteko. Lahko ga pritrdite z vijaki ali pa preprosto namestite ometne omete.
  3. Po tem je treba na izhodu raztegniti televizijski kabel in od njega do naslednje vtičnice. Praviloma je kabel skrit pred očarljivimi očmi, tako da ni mogoče storiti brez strožjih sten. V nasprotnem primeru je kabel nameščen na steni v posebni plastični škatli.

Bodite previdni! Namestite TV-kabel hkrati z električnimi žicami je prepovedano. Ker lahko poškodba električnega kabla povzroči visoko napetost na televizijskem kablu. In to spet povzroči nepravilno delovanje vseh televizorjev. Poleg tega lahko napajalni kabel moti tudi predvajanje.

Zdaj nadaljujte neposredno na priključek TV-vtičnice.

  1. Navodila za namestitev vtičnicPredhodno očistimo dva priključena kabla.
  2. Po tem priključimo dohodni kabel. Pravi kraj za priključitev na vtičnico lahko označite s puščicami ali številkami. Če želite to narediti, odvijte vijake za pritrditev centralne pletenice in jedra ter zaženite kabel. Preden naredite kabelsko objemko, morate poskrbeti, da se jedro in pletenica nikjer ne dotikajo.
  3. Nato z uporabo podobne sheme povežemo kabel, ki hrani naslednjo vtičnico. V tej fazi je zelo pomembno, da ne zamenjate izhodnega in primernega kabla. V drugih pogledih je vse v redu. Sedaj preverjamo, ali se osrednje jedro in pletenica ne dotikajo, prav tako pa se kabli ne dotikajo drug drugega.
  4. Po tem, v škatli, stojnica kabel stoji in, končno, TV vtičnico je fiksna.

Prednosti uporabe televizijskih sprejemnikovKo končate vse zgornje korake, lahko nadaljujete, da povežete naslednjo vtičnico.

Prav tako je treba omeniti, da so številni proizvajalci, poskušali pospešiti in olajšati postopek namestitve, uporabili vse vrste naslonjal za ključe in vzmetne sponke. Toda postopek urejanja iz inovacij še ni spremenil. Edina stvar, ki bi jo lahko izključili, je uporaba izvijača.

Kot vidite, proces namestitve konca, preko ali ene televizijske postaje ni tako težko. V tej izdaji je glavni pogoj, da je prav, da izberejo samo rozeto in povezovalni diagram. Upamo, da je naš članek v tej zadevi vodil bralca, zdaj pa lahko kdor preprosto izbere in poveže točno to televizijsko vtičnico, ki ustreza posebni shemi.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com