AmriFla.com

Kdo je siva čaplja ptica: opis pasme, njen življenjski prostor

Ptice siva čapljaFlora in favna vkljucuje razlicna živa bitja, za katera je veselje gledati. Vsaka žival je edinstvena na svoj način, vsaka ptica ima svoj značaj, ima svoje navade. Predatorji, rastlinjake, velike ptice, majhne žuželke - vsi mirno sožijo drug z drugim. Velike ptice spodbujajo spoštovanje, kljub svoji velikosti, večina jih je zelo ljubek in lep lovec. Takšno se lahko pripisuje in čaplja.

Opis

Siva čaplja se šteje za pameten lovec, ona je previdna in nikoli ne izgubi pozornosti. Od čaplja je aristokratska, verjetno zaradi njenega videza. To je precej velika ptica, z dolgimi kraki. Čaplja ptica tehta okoli 2 kg, približno 100 cm visok, razpon kril je približno 2 metra.

Let siva čapljaPrtljažnik te ptice je poenostavljen, velik, z dobro razvitim mišičnim okvirjem. Barva perja je bela-siva. Abdomen črne barve. Glava je rahlo podolgovata, z dolgim ​​močnim kljunom rumeno rožnate barve. Kljun hkrati služi nosu in ustom. Na hrbtni strani glave je črni greben, lepo položen kot pujski. Vrat je močan, a fleksibilen, prekrit s perjem sive barve. Okončine so ravne in močne, z roza prstom.

Droga se nanaša na družino čaplje, v rodu čaplje. Pogosto se zmešam s štorkljem, resnično so povezani z oddaljenim sorodstvom.

Vrste čaplje

Zaplely na svetu je približno 31 vrst, tukaj so najbolj znani od njih:

 • krhki tiger;
 • črtastega tigra;
 • gozd;
 • zebra;
 • siva;
 • velikanski;
 • rdečelas;
 • velika bela;
 • blond;

Goli tiger predstavnik te pasme se šteje za veliko ptico, njegova rast doseže približno 80 cm, teža okoli 6 kg. Razdeljena na nekaterih območjih v Ameriki, Kolumbiji. Izgleda kot velika ptica s sivim perjem, črne črte. V hrani se uporabljajo ribe, rake in žabe.

Striped Tiger Heron srednje velika ptica, povečanje približno 62 cm, teža približno 4-4,5 kg. Izgleda kot ptica z barvitimi perjem, prevladujejo belo-rjave barve. Habitat izbirajo reke z močnim tokom, poje ribe in žuželke.

Heronovo območjeGigantski šteje se predstavnik te vrste največja vrsta cesarja. Dolžina te ptice doseže eno in pol metra, razpon kril je približno 230 cm. Stolpci se nikoli ne ustalijo, samotni. Na perju prevladujejo rjavi, rjavi, beli odtenki. Živijo praktično na celotnem ozemlju Afrike.

Rdeča čaplja prav tako imenujejo cesarsko. Se šteje za najsvetlejšega predstavnika družine čaplje. Dolžina približno 84 cm, teža je sorazmerno majhna, ne več kot 1,4 kg. Hrbet, stranice in rep te pasme so sivo modri, trebuh in prsni koš sta svetlo rdeča. V hrani uporablja ribe, kače in žuželke.

Velika bela ptica v dolžini je približno en meter, širina kril je več kot 130 cm, teža je zelo majhna in ne presega 1 kg. Oper je snežno bela, brez tujih madežev in impregnacij. Najpogostejše najdemo v Afriki in tropski Aziji. Pojej ribe, žabe in praske.

Bela bela predstavnik te vrste velja za veliko ptico z dolgim ​​vratom. Habitat se šteje za Indijo, Himalajo, severno Mjanmarsko. Perje je pretežno belo. Hrani ribe, dvoživke, ne prezira ličink žuželk.

Habitat
Te ptice najdemo na skoraj vseh kontinentih, razen na Antantih in okoliških območjih. Predvsem ljubitelj rib in žabic voli kraje v bližini rezervoarjev vode, močvirja, krajev, poraščenih trstev, mokrih travnikov. Ptice se uporabljajo za življenje v majhnih jatah. Jati lahko vsebujejo različno število posameznikov, do ducat posameznikov v skupini. V gostih skupinah se ne izgubijo, ločite se. Nekatere vrste čaplja živijo posamezno, na primer ogromno.

V bistvu te ptice raje živijo v močvirju, tam pa so ustvarjeni vsi pogoji. Poleti, čaplja raje rezervoarje za sladko vodo, Pozimi so se preplavili ribniki s slano vodo.

Egretova hranaV Ruski federaciji je siva čaplja razširjena, Kamchatka in Kaliningrajska regija se štejeta za življenjski prostor. Najpogosteje je tudi rdečelaska čaplja, ki se praktično ne razlikuje od sive barve.

Če želite spoznati to ptico, je to mogoče in v tujini, v Evropi, Aziji, Ameriki, Avstraliji, celo v Afriki. Te ptice so izjemno nezahtevne, se prilagajajo skoraj vsem pogojem.

Kaj je čaplja jedla?

Na vprašanje: "Kaj se hranijo?" obstaja razumen in jasen odgovor. Siva čaplja večinoma porabi vodne populacije:

 • lupinarji;
 • Vadnice;
 • Fry;
 • srednje velike ribe;
 • kače;
 • tritoni;
 • kače;

In tudi predstavniki te pasme ne prezirajo majhnih toplokrvnih živali, kot so:

 • glodalci;
 • molov;
 • piščanci galebov;

Prehrana je odvisna od habitatnih in vremenskih razmer.

Reprodukcija sive čaplje

Siva čaplja z piščanciMatične igre sive čipe padajo v toplo sezono, večinoma spomladi. Moški skrbno razdelijo ozemlje, vsak pozneje pa ščiti. Da bi pritegnili žensko, moški sam poroca nekoliko večkrat na dan, potem pa se nadaljuje poročni ples. Moški dvigne kljun in mu trne noge.

Ti spretni lovci se gnezdijo pretežno nad tlemi, na spodnjih vejah dreves, na pritlikavih grmičevjih. Čarovni gnezdi so v obliki obrnjenega stožca. Pri gradnji gnezda sodelujeta tako moški kot ženske.

V dveh dneh ženska položi 4 do 6 jajc. Lupine imajo nenavadno zelenkasto modro barvo. Oba starša sta valilna jajca. Prva piščanka je veliko večja od zadnjega. Obe piščanci se hranijo tudi s piščanci.

Porno se rodi šibko, vendar je sposoben videti svet okoli sebe. Piščanci se jate v starosti 7 dni, po 16 dneh pa lahko vstanejo.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com