AmriFla.com

Blotnotnistaya sortiranje - akvarijske ribe

Skrb za akvarijske ribeModrikastost, imenovana tudi Harlequin, je priljubljena in priljubljena akvarijska riba, ki jo je mogoče najti v najbolj dobro založenih ribjih trgovinah.

Je majhna prijazna riba, ki jo lahko hranimo v skupnem akvariju z drugimi majhnimi in neagresivnimi vrstami rib. Z agresivnimi ribami se ne razširi, saj se bo boril za ozemlje.

Blind-swept disipacija

V trgovini obstajajo trije pogostosti teh vrst:

  • divje;
  • črna;
  • zlato.

Harlequins prihajajo iz Tajske, Vzhodne Sumatre in Malezijskega polotoka, kjer živijo v rekah in potokih v šotnih gozdovih. So tipične črno-ribe, ki raje mehke in sveže vode. To so šolanje rib, ki običajno živijo v majhnih jambah osmih ali več rib.

Blotnost heteromorfa je ena od treh vrst rib, ki se pogosto zamenjujejo med seboj in prodajajo pod drugim imenom. Druga dva sta Trigonostigma hengeli in Trigonostigma espei. Obe se prodajajo pod imenom ribe vzreje Harlequina, ki je pravzaprav zelo podobna drugim ljudem, vendar ima še vedno majhne razlike. Za določitev vrste, morate skrbno pogledati na njihovo barvo in vzorec.

Pljunast del telesa je višji od ostalih dveh vrst. Ima barvo od roza do svetle rdeče barve. Črna pika je poleg trikotnika na hrbtni strani telesa in pike modre barve so zelo blizu nje. Analiza heteromorfa ima tudi na njem večji trikotnik.

Akvarij in oskrba

Prehrana slepega mrčesaRibja riba ena izmed najbolj trdih vrst. V akvariju se hranijo in se lahko prilagajajo različnim pogojem. Vendar je bolje, da jih hranimo pri pH 6-7,8, voda pa mora biti mehka do srednje težka (največ 15 ° dn). Različne vrste imajo veliko bolj specifično prednost za vodo, še posebej, če jih želite vzrejati.

Če so razmere neugodne, na primer voda ima preveč nizko temperaturo ali opazimo veliko količino dušikovih spojin, lahko to povzroči odinozo in ihtiotireoizem.

Na primer, črna vrsta raje voda, ki jo filtriramo skozi šoto, čeprav to ni obvezno. Za to vrsto je dovolj nizka stopnja filtracije. Zlato pa daje prednost višjim nivojem filtracije kot večina drugih vrst harlekinov. Uporabljajte zadostno stopnjo filtracije, da voda ostane čista.

Akvarij, kjer živi vaš harlekinih mora biti trdno na tleh, in po možnosti zaprt na straneh in zadaj, tako odprt le sprednjo steno akvarija, da se je spredaj, kjer Harlekin raje plavati. Harlekinih pogosto raje rastline, ki običajno rastejo v svoji vodi, kot kriptokorin in več vrst Aponogetonov in drugih podobnih vrst. Potrebovali bodo široke liste rastline med drstenjem.

Uporabite rastline in bogov, ustvariti osenčena območja, kjer se lahko ribe skrivajo, če so prestrašeni ali si želijo počivati. Kot mnoge druge vrste sortiranja, Harlequin raje nagne svetlobe in nekaj plavajočih rastlin na površini. Dobra ideja je več vrst raskavcev na odprtih območjih. Priporočljivo je, da uporabite temen substrat.

Kot je navedeno zgoraj, mora biti ta vrsta vedno v skupinah, sestavljenih iz osmih ali več primerkov, po možnosti ene velikosti.

Harlequin hranjenje
Harlequin je enostaven za krmo. Ribe, praviloma bodo vzeli večino vrst hrane. Pomembno jim je dati raznoliko prehrano, ki jo sestavljajo zamrznjena in živa hrana, pa tudi zelenjava. Osnova njihove prehrane bi morala biti prehrambeni izdelki iz luskavih insektov. V trgovinah za hišne ljubljenčke so se prodajali posebni kosmiči.

Paul Harlequin

V rasbora Harlekin je običajno težko določiti spol, t. Da. Ženska je običajno nekoliko večji in vsestranski kot moških. Moški so ponavadi manjši in tanjši. Vendar pa je to težko reči zagotovo z uporabo te metode.

Harlequin reja

Za uspešno rejo rib, morate definitivno upoštevati določene zahteve:

  • Kjer je sortiranje klinčtrdota vode ne sme presegati 1,5 do 2,5 DH;
  • vrednost pH je lahko okoli 6,0;
  • temperatura mora biti najmanj 28 ° C (82,4 ° F);
  • Priporočena minimalna kapaciteta akvarija: 10 litrov / 40 litrov.

Za razliko od mnogih drugih vrst razvrščanja, Harlequin med drstenjem ne širi jajc- položi jajca na spodnji del širokih listov. V naravi je to ponavadi list kriptokorija. Drstenje običajno traja veliko časa in se lahko začne nekaj dni pred parjenjem. Jajca so hkrati deponirale vse ženske, v celoti pa ima lahko zidove do 300 jajc. Tipični vzreji so 80-100 jajc. Ko se pojavi oploditev, boste morali odstraniti starše, saj jedo svoja jajca.

Ko starši zapustijo akvarij, je treba raven vode zmanjšati na 10-15 cm (4-6 palcev). Glavna stvar je, da se prepričate, da jajc ne puščate nad vodno črto. Po 18 do 36 urah, bodo plavajo 3-5 dni po tem. Potomstvo je lahko velikosti od 3 do 4 milimetrov. Treba jih je hraniti z infuzorijo ali drugimi majhnimi izdelki. Fry raste precej hitro, veliko hitreje kot mnoge druge vrste sortiranja. Bomo izgledali kot minature odrasli v 8-10 tednih od rojstva.

Najpogosteje gledanje v ospredje je priljubljeno zabavo za mnoge akvariste. Harlequin ima sliko na svoji strani: To je črna figura trikotnika, ki se začne na hrbtni plavuti in se razteza na repni plavuti.

Harlekin je včasih zamenjuje z Yagnonochkom rasbora (Trigonostigma espei), v katerem se je črna točka, ki se začne v srednjem delu (hrbtne plavuti) je zelo podoben jagnje, ki je dal ime za to vrsto rib. Nove ribe je treba hraniti v karanteni več tednov. Tudi zrasla na kmetiji ali kupili v specializirani trgovini rib mora iti skozi več tankov, preden boste dobili v svoj akvarij.

Habitat

Akvarijske ribeTrditve Harlequina so se pojavile v sladkovodnih vodah Malezije, Tajske in Singapurja. Območje za Harlequins služijo šotne brazde, gozdni ribniki in potoki z mnogimi zatočišči in rastlinami. Razkroj rastlin dodaja tanine v vodo, kar ustvarja kislo okolje.

Fizikalne lastnosti in okoljsko stanje

Barva telesa je svetlo rdeče-oranžna, označena z značilnim črnim trikotnikom, ki se začne tik pod hrbtnim plavutom in vzdolž hudournega peclja. Včasih je viden majhen temen pas za pokrovom škrgata. Oči so zelo velike in okrogle. Harlequin lahko naraste do 2 cm (5 cm) v dolžino. Ženska je pogosto večja in roza kot moški. Drstenje običajno poteka pod rastlinskim pokrovom. Jajca se deponirajo na spodnji strani velikih listov. Prehrana je sestavljena iz žuželk, črvov in drugih majhnih nevretenčarjev.

Stanje ohranjenosti rib je navedeno v rdečem seznamu IUCN kot "Najmanjša skrb". Izguba habitata in odtekanje zaradi kmetijskih dejavnosti sta glavna grožnja tej populaciji v njihovem dometu.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com